Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö – Mitä tarkoittaa ilmanvaihdon mittaus ja säätö?

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Tarvitsetko palvelua ilmanvaihdon mittaus ja säätö?

Kilpailuta ilmanvaihdon mittaus ja säätö nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 19.09.2023 klo 15:09

Ilmamäärien mittaus ja säätö on tärkeä osa ilmanvaihdon oikeanlaista toimivuutta. Sopiva alipaine poistaa kosteuden tehokkaasti ja oikea tulo- ja poistoilman suhde lisää asumismukavuutta. Lisäksi ilmanvaihtosuunnitelman mukaiset säädöt suojaavat myös talon rakenteita.

Toisinaan palvelusta voidaan käyttää myös nimitystä ilmanvaihtojärjestelmän tasapainotus.

Mitä maksaa ilmanvaihdon mittaus ja säätö?

Katso hintasivu: Ilmanvaihdon mittaus ja säätö hinta

Saako ilmanvaihdon mittauksesta ja säädöstä kotitalousvähennystä?

Palvelusta ilmanvaihdon mittaus ja säätö saa kotitalousvähennystä. Ilmanvaihdon mittaus ja säätö on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 ilmanvaihdon mittauksen ja säädön kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mittaus varmistaa ilmanvaihdon riittävyyden

Kun kodin tai kiinteistön ilmanvaihto toimii optimaalisella tavalla, kiertää ilma sisätiloissa kunnolla. Järjestelmän avulla sisätiloihin virtaa puhdasta ilmaa ja jo kertaalleen käytetty sisäilma ja siinä olevat epäpuhtaudet siirtyvät ulkoilmaan. Toimiva ilmanvaihtokokonaisuus on kaikkien kiinteistössä asuvien tai asioivien ihmisten etu, sillä puhdas sisäilma on yksi terveellisen elämän lähtökohdista.

Huoneilman tai ilmastoinnin ilmamäärän mittaus kanavasta tai venttiilistä tehdään käyttämällä asianmukaisia mittareita, joista yleisimpiä ovat esimerkiksi paine-eromittarit, joita voidaan käyttää yhdessä mittaustorven kanssa. Mittaaminen voi perustua joko valmiina oleviin ilmanvaihtosuunnitelmiin tai niiden puuttuessa yleisiin suosituksiin toimivasta ilmanvaihdosta.

Säätö kannattaa jättää ammattilaiselle

Ilmanvaihtoventtiilin säätö on tarkkaa työtä, jossa yksittäinenkin muutos saattaa muuttaa koko järjestelmän toimivuutta. Tasapainoinen järjestelmä vaihtaa sisäilman riittävän tehokkaasti ja pitää samalla riittävän alipaineen, jonka avulla kosteus saadaan poistettua oikeaoppisesti. Säätötyössä avainasemaan nouseekin tarpeeksi monet tarkistus- ja säätökerrat, joiden avulla voidaan varmistaa järjestelmän kokonaistasapaino.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Kilpailuta ilmanvaihdon mittaus ja säätö Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä