Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö hinta

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö

Paljonko maksaa ilmanvaihdon mittaus ja säätö?

Ilmanvaihdon mittauksen ja säädön hinta on keskimäärin 307 €

Hinnan vaihteluväli 132 € – 915 €

Vertaile alueesi IV-yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Ilmanvaihdon mittauksen ja säädön hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 16.11.2022 klo 21:11

Ilmamäärien mittaus ja säätö maksaa pientaloissa keskimäärin noin 100,00 € – 400,00 €. Suuremmissa kohteissa hinnat voivat vaihdella 300,00 € – 2 000,00 € välillä.

Miten ilmanvaihdon mittauksen ja säädön hinta muodostuu?

Ilmanvaihdon mittauksen ja säädön hintoihin vaikuttavat esimerkiksi:

  • rakennuksen tyyppi: kerrostalo, omakotitalo, kauppakeskus jne.
  • kerrosten lukumäärä ja sisäpinta-ala
  • säädettävien venttiilien lukumäärä
  • ilmanvaihtojärjestelmän koko

Kun lähdetään kartoittamaan erilaisten kiinteistöjen ilmavirtojen mittaamisesta ja säätämisestä aiheutuvia kustannuksia, kannattaa ensin huomio suunnata rakennuksen tyyppiin. Yleisimmin IV-järjestelmien optimointi tapahtuu asuinkiinteistöissä, kuten omakotitaloissa tai kerrostaloissa. Näiden lisäksi mittausta ja säätöä voidaan tehdä esimerkiksi kouluissa, kauppakeskuksissa tai teollisuuskiinteistöissä, joissa tapauskohtaisesti valitaan oikeat suhteet tulo- ja poistoilmalle.

Riippuen kohteesta, voidaan kustannuksia joka tapauksessa arvioida ainakin suuntaa antavasti kerrosten lukumäärän sekä sisäpinta-alan mukaan. Nämä kaksi tekijää ovat hyviä indikaattoreita, sillä niiden perusteella voidaan arvioida ilmanvaihtojärjestelmän kokoa ja esimerkiksi säädettävien venttiilien lukumäärää. Nyrkkisääntö on, että IV-järjestelmän koon kasvaessa myös siihen liittyvien mittaus- ja säätötöiden kulut kasvavat.

Saako ilmanvaihdon mittauksesta ja säädöstä kotitalousvähennystä?

Palvelusta ilmanvaihdon mittaus ja säätö saa kotitalousvähennystä. Ilmanvaihdon mittaus ja säätö on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 ilmanvaihdon mittauksen ja säädön kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Mittaus varmistaa ilmanvaihdon riittävyyden

Kun kodin tai kiinteistön ilmanvaihto toimii optimaalisella tavalla, kiertää ilma sisätiloissa kunnolla. Järjestelmän avulla sisätiloihin virtaa puhdasta ilmaa ja jo kertaalleen käytetty sisäilma ja siinä olevat epäpuhtaudet siirtyvät ulkoilmaan. Toimiva ilmanvaihtokokonaisuus on kaikkien kiinteistössä asuvien tai asioivien ihmisten etu, sillä puhdas sisäilma on yksi terveellisen elämän lähtökohdista.

Huoneilman tai ilmastoinnin ilmamäärän mittaus kanavasta tai venttiilistä tehdään käyttämällä asianmukaisia mittareita, joista yleisimpiä ovat esimerkiksi paine-eromittarit, joita voidaan käyttää yhdessä mittaustorven kanssa. Mittaaminen voi perustua joko valmiina oleviin ilmanvaihtosuunnitelmiin tai niiden puuttuessa yleisiin suosituksiin toimivasta ilmanvaihdosta.

Säätö kannattaa jättää ammattilaiselle

Ilmanvaihtoventtiilin säätö on tarkkaa työtä, jossa yksittäinenkin muutos saattaa muuttaa koko järjestelmän toimivuutta. Tasapainoinen järjestelmä vaihtaa sisäilman riittävän tehokkaasti ja pitää samalla riittävän alipaineen, jonka avulla kosteus saadaan poistettua oikeaoppisesti. Säätötyössä avainasemaan nouseekin tarpeeksi monet tarkistus- ja säätökerrat, joiden avulla voidaan varmistaa järjestelmän kokonaistasapaino.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö hinta

Kilpailuta ilmanvaihdon mittaus ja säätö hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä