Ilmanvaihtokoneen kennon pesu

Ilmanvaihtokoneen kennon pesu

Ilmanvaihtokoneen kennon pesu

Tarvitsetko palvelua
Ilmanvaihtokoneen kennon pesu?

Kilpailuta ilmanvaihtokoneen kennon pesu nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mikä on ilmanvaihtokoneen kenno ja sen tehtävä?

Ilmanvaihtokoneen kenno on keskeinen osa ilmanvaihtojärjestelmää. Sen tehtävänä on siirtää lämpöä sisään tulevasta ulkoilmasta poistuvaan sisäilmaan tai päinvastoin. Tämä prosessi auttaa säästämään energiaa ja ylläpitämään miellyttävää sisälämpötilaa.

Mitä maksaa ilmanvaihtokoneen kennon pesu?

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta ilmanvaihtokoneen kennon pesu saa kotitalousvähennystä. Ilmanvaihtokoneen kennon pesu on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 ilmanvaihtokoneen kennon pesun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mitä tarkoittaa ilmanvaihtokoneen kennon pesu?

Ilmanvaihtokoneen kennon pesu tarkoittaa kennon puhdistamista liasta ja epäpuhtauksista. Tämä on tärkeää, sillä likainen kenno voi heikentää ilmanvaihtojärjestelmän tehokkuutta ja ilman laatua.

Miksi ilmanvaihtokoneen kennon pesu kannattaa tehdä?

Säännöllinen pesu parantaa ilmanvaihtojärjestelmän tehokkuutta, vähentää energiankulutusta ja parantaa sisäilman laatua.

Milloin ilmanvaihtokoneen kennon pesu kannattaa tehdä?

Pesu kannattaa tehdä vähintään kerran vuodessa tai useammin, jos ilmanvaihtojärjestelmä on alttiina suurelle pölymäärälle tai muille epäpuhtauksille.

Kuinka kauan ilmanvaihtokoneen kennon pesun tekeminen kestää?

Pesu kestää yleensä 1–3 tuntia riippuen kennon koosta ja likaisuudesta.

Mitkä ovat ilmanvaihtokoneen kennon pesun yleisimmät vaiheet?

Yleiset vaiheet ovat kennon irrottaminen, mekaaninen puhdistus, kemiallinen puhdistus tarvittaessa, huuhtelu ja kuivaus sekä kennon asentaminen takaisin paikoilleen.

Voiko tai kannattaako ilmanvaihtokoneen kennon pesu tehdä itse?

Vaikka peruspuhdistuksen voi tehdä itse, ammattilaisen käyttö on suositeltavaa, erityisesti monimutkaisemmissa järjestelmissä.

Mitä tee-se-itse ilmanvaihtokoneen kennon pesussa kannattaisi ottaa huomioon?

Tärkeää on käyttää oikeita puhdistusaineita ja -välineitä, varmistaa, ettei kenno vaurioidu, ja noudattaa turvallisuusohjeita.

Miksi monet päättävät käyttää ammattilaista ilmanvaihtokoneen kennon pesun toteutukseen?

Ammattilaisen käyttö takaa perusteellisen ja turvallisen puhdistuksen, ja ammattilaisilla on oikeat työkalut ja osaaminen tehtävän suorittamiseen. Lisäksi, ammattilainen voi tunnistaa ja korjata mahdolliset järjestelmän ongelmat puhdistuksen yhteydessä.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Ilmanvaihtokoneen asennus Ilmanvaihtokoneen vaihto Huippuimurin huolto Huippuimurin kondensaattorin vaihto Huippuimurin korjaus Huippuimurin kytkentä Huippuimurin laakerin vaihto Huippuimurin moottorin vaihto Huippuimurin säätö Ilmamäärien mittaus ja säätö Ilmanvaihdon mittaus Ilmanvaihdon nuohous Ilmanvaihdon puhdistus Ilmanvaihdon säätö Ilmanvaihdon saneeraus
Ilmanvaihtokoneen kennon pesu

Kilpailuta ilmanvaihtokoneen kennon pesu Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä