Jätehuolto

Jätehuolto hinta

Jätehuolto

Paljonko maksaa jätehuolto?

Jätehuollon hinta on keskimäärin 550 €

Hinnan vaihteluväli 220 € – 976 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Jätehuollon hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Jätehuolto – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 30.11.2022 klo 13:11

Jätehuollon hinta omakotitaloissa tai paritaloissa on vuodessa keskimäärin noin 40 € – 600 € sijainnista, jätteen määrästä ja tyhjennysvälistä riippuen. Taloyhtiöissä, kuten rivitaloissa ja kerrostaloissa hinnat ovat vuotta kohti noin 500 € – 16.000 €.

Miten jätehuollon hinta muodostuu?

Jätehuollon hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • jäteastioiden sijainti, tilavuus ja lukumäärä
  • jätteiden määrä
  • jäteastioiden tyhjennysväli

Jotta jätehuollon kustannuksia voisi arvioida mahdollisimman tarkasti, tulisi selvittää ensin jäteastioiden sijainti. Esimerkiksi haja-asutusalueelle kulkeminen voi nostaa hieman taksaa. Jätesäiliön tilavuus ja lukumäärä vaikuttavat suoraan jätteiden määrään – jätemäärän kasvaessa jätehuollon hinta kasvaa. Suurimmat säästöt voi kuitenkin tehdä tyhjennysvälin harventamisella. Tyypillisesti tyhjennys voi tapahtua useita kertoja viikossa tai esimerkiksi vain kerran kahdessa kuukaudessa. Haluamme muistuttaa, että tarkimman hinta-arvion jätehuollosta saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako jätehuollosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta jätehuolto ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Jätehuoltopalvelut ovat olennainen osa infrastruktuuria

Olet ehkä käynyt ulkomailla ja ihmetellyt, minkä takia kaduilla saattaa olla valtavat määrät roska- ja jätepusseja – jätehuollossa olisi paljon kehittämisen varaa. Jätehuollon standardit ovat Suomessa hyvin korkeat, vaikuttaahan se suoraan kansalaisten elinympäristöön, terveyteen ja hyvinvointiin. Yhä suurempi osa syntyvistä jätteistä pyritään kierrättämään tai käyttämään hyödyksi jollain muulla tavalla. Roskien kuskaaminen ja pudottaminen kaatopaikalle on vähenemässä ja uusia ideoita kehitetään jatkuvasti.

Omakotitalon jätehuolto auttaa kierrättämään

Jätteiden kerääminen ja käsittely on olennainen osa myös omakotiasumista. Sekajäte voidaan pudottaa esimerkiksi omakotitalon omaan jäteastiaan tai naapureiden kanssa yhteisesti järjestettyyn jäteastiaan. Harvemmin asutuilla seuduilla kotitalouden jätteet voidaan siirtää sekajätepisteeseen esimerkiksi kahden viikon välein.

Taloyhtiön jätekeräys perustuu etukäteislajitteluun

Paras lopputulos syntyy, kun ainakin suurin osa jätteistä pystyttäisiin lajittelemaan etukäteen kotona. Lajittelu on taloudellisesti kannattavaa, sillä sen avulla hyötykäytön tehokkuus ja mahdollinen uudelleenkäyttö tehostuvat. Lisäksi ympäristöhaitat pienenevät.

Aiheesta muualla:
https://www.ujlk.fi/
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110646

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

Jätehuolto hinta

Kilpailuta jätehuolto hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä