Jätehuolto

Jätehuolto – Mitä tarkoittaa jätehuolto?

Jätehuolto

Tarvitsetko palvelua jätehuolto?

Kilpailuta jätehuolto nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Jätehuolto – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 23.05.2023 klo 12:05

Toimivat ja laadukkaat jätehuollot, myös jätekuljetus tai jätehuoltopalvelu, ovat olennainen osa minkä tahansa kiinteistön jätteiden lajittelua, keräystä ja kierrätystä. Jätehuoltosopimus määrittelee tyypillisesti ainakin jätehuollon järjestämisen, perusmaksun sekä hinnaston. Vertaa jätteenkuljetusta tai jätehuoltoa tarjoavat yritykset helposti kauttamme.

Mitä maksaa jätehuolto?

Katso hintasivu: Jätehuolto hinta

Saako jätehuollosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta jätehuolto ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Jätehuoltopalvelut ovat olennainen osa infrastruktuuria

Olet ehkä käynyt ulkomailla ja ihmetellyt, minkä takia kaduilla saattaa olla valtavat määrät roska- ja jätepusseja – jätehuollossa olisi paljon kehittämisen varaa. Jätehuollon standardit ovat Suomessa hyvin korkeat, vaikuttaahan se suoraan kansalaisten elinympäristöön, terveyteen ja hyvinvointiin. Yhä suurempi osa syntyvistä jätteistä pyritään kierrättämään tai käyttämään hyödyksi jollain muulla tavalla. Roskien kuskaaminen ja pudottaminen kaatopaikalle on vähenemässä ja uusia ideoita kehitetään jatkuvasti.

Omakotitalon jätehuolto auttaa kierrättämään

Jätteiden kerääminen ja käsittely on olennainen osa myös omakotiasumista. Sekajäte voidaan pudottaa esimerkiksi omakotitalon omaan jäteastiaan tai naapureiden kanssa yhteisesti järjestettyyn jäteastiaan. Harvemmin asutuilla seuduilla kotitalouden jätteet voidaan siirtää sekajätepisteeseen esimerkiksi kahden viikon välein.

Taloyhtiön jätekeräys perustuu etukäteislajitteluun

Paras lopputulos syntyy, kun ainakin suurin osa jätteistä pystyttäisiin lajittelemaan etukäteen kotona. Lajittelu on taloudellisesti kannattavaa, sillä sen avulla hyötykäytön tehokkuus ja mahdollinen uudelleenkäyttö tehostuvat. Lisäksi ympäristöhaitat pienenevät.

Aiheesta muualla:
https://www.ujlk.fi/
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110646

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Vaihtolava Jätehuoltosopimus
Jätehuolto

Kilpailuta jätehuolto Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä