Porakaivon huolto

Porakaivon huolto hinta

Porakaivon huolto

Paljonko maksaa porakaivon huolto?

Porakaivon huollon hinta on keskimäärin 1 737 €

Hinnan vaihteluväli 1 051 € 3 050 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

porakaivon huollon hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa porakaivon huolto?

Päivitetty: 17.02.2024 klo 13:02

Porakaivon huollattaminen maksaa keskimäärin noin 400,00 € – 2.500 €. Hinta vaihtelee porakaivon huoltoon käytetyn ajan ja toimenpiteiden mukaan.

Miten porakaivon huollon hinta muodostuu?

Porakaivon huollon hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kuinka syvä porakaivo on
  • missä porakaivo sijaitsee (saaristo, rannikko jne.)
  • mitä toimenpiteitä huollossa tehdään

Yleinen käytäntö Suomessa on, että ennen porakaivon huoltoa pumppu otetaan pois kaivosta nostamalla se ylös. Porakaivon rakenteiden huonoa kuntoa epäiltäessä, voidaan porakaivo kuvata sen sisäpuolelta. Sisäpuolinen kuvaus kaapelikameralla samoin kuin veden laadun tutkimus saattavat nostaa hieman huollon hintaa, mikäli ne päätetään tehdä. Nousseet kulut kannattaa kuitenkin ottaa huomioon pitkällä aikavälillä, sillä huonolaatuisella vedellä voi olla terveysvaikutuksia ennemmin tai myöhemmin.

Toinen porakaivon huoltoon vaikuttava tekijä on tietenkin porakaivon syvyys ja halkaisija. Porakaivojen syvyys vaihtelee muutaman metrin ja jopa 200–300 metrin välillä. Syvemmän porakaivon huolto vie luonnollisesti enemmän aikaa, joka saattaa myös vaikuttaa kustannuksiin.

Saako porakaivon huollosta kotitalousvähennystä?

Palvelusta porakaivon huolto saa kotitalousvähennystä. Porakaivon huolto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 porakaivon huollon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Porakaivon kunnostus ja huolto

Porakaivo suositellaan huollettavaksi ainakin 5–10 vuoden aikajaksoissa, mutta porakaivon käyttäjän kannattaa myös itse tarkkailla veden laatua. Joissakin tapauksissa huolto kannattaa tehdä useamminkin, varsinkin jos esimerkiksi porakaivon suojaus on puutteellinen. Puutteellinen suojaus voi tarkoittaa kaivohatun huonoa tiivistystä tai peräti kaivohatun puuttumista kokonaan porakaivoputken yläpäästä. Tällaisissa tilanteissa porakaivoon saattaa kulkeutua pieneläimiä, jotka eivät sinne kuulu.

Juuri kansirakenteiden heikkous huonontaa veden laatua porakaivoissa ja huolto tehdään yleensä vasta pakon sanelemana eli kun veden maku tai haju on muuttunut normaalia oudommaksi. Toinen syy porakaivon säännölliselle huollolle on tietenkin routa, joka pyrkii liikuttamaan varsinkin ylimpiä kaivonrenkaita, päästäen myös pintavesiä pohjaveden mukaan. Myös tiiviyden voi aina tarkistaa huollon yhteydessä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Porakaivon huolto hinta

Kilpailuta porakaivon huolto hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä