Sisäkaton pesu

Sisäkaton pesu hinta

Sisäkaton pesu

Paljonko maksaa sisäkaton pesu?

Sisäkaton pesun hinta on keskimäärin 506 €

Hinnan vaihteluväli 88 € 1 952 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

sisäkaton pesun hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Sisäkaton pesu – Mitä maksaa sisäkaton pesu?

Päivitetty: 13.09.2023 klo 07:09

Sisäkaton pesettäminen maksaa keskimäärin noin 60,00 € – 500,00 €, kun työ tehdään erillisenä palveluna.

Miten sisäkaton pesun hinta muodostuu?

Sisäkaton pesun hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • pestävän sisäkattopinnan materiaali ja kunto
  • pesumenetelmä ja sisäkaton pinta-ala

Arvioitaessa sisäkattoihin ja niiden pesuun liittyviä kustannuksia, kannattaa tarkastella ensinnäkin sisäkattojen pintojen materiaalia sekä ominaisuuksia. Käytännön esimerkkinä mainittakoon, että esimerkiksi paneelikaton puhdistuttaminen voi olla helpompaa suhteessa erittäin likaiseen maalattuun sisäkattoon. Kaikki on kuitenkin suhteellista ja tästä päästäänkin pintojen kuntoon – mitä huonommassa kunnossa sisäkattojen pinnat ovat, sitä enemmän niiden puhdistukseen käytetään yleensä aikaa ja miestyötunteja.

Saako sisäkaton pesusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta sisäkaton pesu saa kotitalousvähennystä. Sisäkaton pesu on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 sisäkaton pesun kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Sisäkattojen pesu ennen maalausta

Enemmän tai vähemmän likainen sisäkatto kannattaa puhdistaa huolellisesti varsinkin ennen maalaustöihin ryhtymistä. Sopiva sisäkaton pesuaine esimerkiksi kovalle tai kiiltävälle maalatun tai ruiskumaalatun sisäkaton pinnalle hieman laimentaa edellisen maalikerroksen väriä ja helpottaa uuden maalipinnan tarttumista. Pesua voi kokeilla myös soodalla, joka on muutenkin yleinen apuväline kodin ja kiinteistöjen siivoamisessa. Tärkeintä on saada lika, rasvat sekä öljyt yms. pois, jotta maalauksen lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.

Rapatun tai roiskerapatun sisäkaton puhdistaminen

Tämä onkin mielenkiintoinen aihe, sillä puhdistus ei olekaan täysin yksioikoista. Paineella tai painepesurilla ei luonnollisesti voi pestä eikä tiskirätilläkään työskentely ole mitenkään mainittavan miellyttävää tai helppoa. Etenkin suuremmissa tahroissa tai esimerkiksi tupakanpoltosta aiheutuneiden tummentumien kohdalla helpoin ja kustannustehokkain ratkaisu voi olla sisäkaton pintojen maalauttaminen.

Sisäkattojen pesu ja maalaus tehdään usein yhdessä

Monesti sisäkaton ilmettä ja muutenkin huoneiston ilmettä voidaan piristää tai muokata juuri omanlaiseksi maalauksen avulla. Sisäkattojen maalaamista käsitellään kattavammin omalla sivullaan – tärkeintä on kuitenkin huomioida, että tarvitset sitten näitä kahta palvelua yhdessä tai erikseen, löydät sopivat tekijät Kodinplazasta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Tiilikaton pesu hinta Peltikaton pesu hinta Katon pesu hinta Huopakaton pesu hinta Mineriittikaton pesu hinta
Sisäkaton pesu hinta

Kilpailuta sisäkaton pesu hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä