Energiaremontti

Energiaremontti hinta

Energiaremontti

Paljonko maksaa energiaremontti?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Energiaremontin hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Energiaremontti – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 15.12.2022 klo 09:12

Energiasaneeraus eli lämmitysjärjestelmän uusiminen maksaa keskimäärin noin 5.000 € – 20.000 € uudesta lämmitysmuodosta ja mahdollisista purkutöistä riippuen.

Miten energiaremontin hinta muodostuu?

Energiaremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • nykyinen lämmitysmuoto
 • uuden lämmitysjärjestelmän tyyppi ja koko
 • korvataanko vanha järjestelmä kokonaan vai osittain

Kun lähdetään arvioimaan kustannuksia tai hintoja energiaremonteissa, kannattaa ensin kiinnittää huomio kiinteistön tai rakennuksen nykyiseen lämmitysmuotoon. Suomessa yleisimpiä vanhempia vielä käytössä olevia lämmitysmuotoja ovat esimerkiksi öljylämmitys, puu- tai sähkökattila sekä pelletti. Etenkin näissä lämmitysmuodoissa kyseeseen tulee se, että toimiiko uusi järjestelmä yhdessä vanhan kanssa vai korvataanko vanha järjestelmä kokonaan. Jos vanha järjestelmä korvataan, saattaa uusia kustannuksia syntyä sen purkamisesta sekä oikeanlaisesta kierrättämisestä. Toisaalta myös uudella lämmitysmuodolla on suuri merkitys hinnoissa, sillä esimerkiksi ilmalämpöpumpun voi saada asennettuna 1.500 – 2.000 eurolla, aurinkopaneelit 5.000 – 7.000 eurolla, ilma-vesilämpöpumpun 7.000 – 10.000 eurolla ja maalämmön 12.000 – 25.000 eurolla.

Saako energiaremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta energiaremontti saa kotitalousvähennystä. Energiaremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 energiaremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Energiasaneeraus eli lämmityksen vaihto kaikkialla Suomessa

Monesti energiasaneerauksien suunnittelu kannattaa aloittaa kartoittamalla tämänhetkisen lämmitysjärjestelmän hyödyt, haitat sekä kustannukset. Lämmityksen vaihto tehdään usein taloudellisista syistä sekä ympäristöllisistä syistä:

 • taloudelliset syyt
  • vanha lämmitysjärjestelmä saattaa tarvita enemmän ja enemmän huoltoa, jolloin huoltokustannusten määrä kasvaa
  • etenkin öljylämmityksen käyttöikä on rajallinen ja lopulta on kuitenkin edessä järjestelmän uusiminen
  • energiahinnat nousevat noin 3%–7% vuosivauhdilla, joten myös käyttökustannukset kasvavat
 • ympäristölliset syyt
  • monet nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät, kuten lämpöpumput tai aurinkopaneelit hyödyntävät luonnosta saatavaa uusiutuvaa energiaa

Energiaremontin kannattavuus ratkaisee

Energiasaneeraus kannattaa tehdä kannattavuuslaskelmien jälkeen. Etenkin takaisinmaksuaika on hyvä selvittää, sillä sen avulla voidaan arvioida investoinnin kannattavuutta eli kuinka nopeasti tehty investointi on mahdollista kuolettaa ja kuinka nopeasti siitä voidaan alkaa saamaan konkreettisia säästöjä. Joissakin tapauksissa jos takaisinmaksuaika ylittää esimerkiksi 15 vuotta, ei investointia ole välttämättä mielekästä tehdä.

Toisaalta monissa kohteissa lämmityksen vaihto on erittäinkin suoraviivaista. Jos lämmityskulut ovat vanhan järjestelmän kanssa esimerkiksi 300 euroa kuukaudessa ja uusi lämmitysjärjestelmä pystyy puolittamaan kulut, pysyy kotitalouden kassavirta ennallaan jos uuden investoinnin hankintakulut eivät ylitä 150 euroa kuukaudessa. Mikäli hankintakulu neuvotellaan alle 150 euron, kotitalouden kuukausittainen kassavirta vahvistuu aiempaan nähden.

Lisätietoa energiasaneerauksista

Kun uutta järjestelmää lähdetään suunnittelemaan tai mitoittamaan, on ensin hyvä kartoittaa lämmittämisen tarve. Suuremmissa kohteissa maalämpö saattaa olla paras ratkaisu, kun taas pienemmissä kohteissa esimerkiksi sähkölämmityksen rinnalla voidaan käyttää ilmalämpöpumppua, ilma-vesilämpöpumppua, parempaa lämmöntalteenottoa tai aurinkoenergiaa eli aurinkopaneeleita. Vaihtoehtoja on monia ja parhaista ratkaisuista kannattaakin keskustella energiasaneerauksiin erikoistuneiden yritysten kanssa.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

Energiaremontti hinta

Kilpailuta energiaremontti hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä