Energiaremontti

Tarvitsetko palvelua energiaremontti?

 • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
 • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
 • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta energiaremontti

Lämmitysjärjestelmän uusiminen kannattaa kilpailuttaa

Vanhan lämmitysjärjestelmän uusiminen on monesti järkevä ratkaisu kaikentyyppisissä kiinteistöissä.

Vertaile lämmitysjärjestelmän vaihto helposti

Minkälaista lämmitysjärjestelmää oletkaan uusimassa, löydät energiasaneerausten ammattilaiset Kodinplazasta. Huomioitavaa:

 • kiinteistön tai rakennuksen nykyinen lämmitysmuoto
 • takaisinmaksuaika eli kuinka nopeasti investointi maksaa itsensä takaisin
 • erilaisia lämmitysvaihtoehtoja on useita

Energiasaneeraus eli lämmityksen vaihto kaikkialla Suomessa

Monesti energiasaneerauksien suunnittelu kannattaa aloittaa kartoittamalla tämänhetkisen lämmitysjärjestelmän hyödyt, haitat sekä kustannukset. Lämmityksen vaihto tehdään usein taloudellisista syistä sekä ympäristöllisistä syistä:

 • taloudelliset syyt
  • vanha lämmitysjärjestelmä saattaa tarvita enemmän ja enemmän huoltoa, jolloin huoltokustannusten määrä kasvaa
  • etenkin öljylämmityksen käyttöikä on rajallinen ja lopulta on kuitenkin edessä järjestelmän uusiminen
  • energiahinnat nousevat noin 3%–7% vuosivauhdilla, joten myös käyttökustannukset kasvavat
 • ympäristölliset syyt
  • monet nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät, kuten lämpöpumput tai aurinkopaneelit hyödyntävät luonnosta saatavaa uusiutuvaa energiaa

Energiaremontin kannattavuus ratkaisee

Energiasaneeraus kannattaa tehdä kannattavuuslaskelmien jälkeen. Etenkin takaisinmaksuaika on hyvä selvittää, sillä sen avulla voidaan arvioida investoinnin kannattavuutta eli kuinka nopeasti tehty investointi on mahdollista kuolettaa ja kuinka nopeasti siitä voidaan alkaa saamaan konkreettisia säästöjä. Joissakin tapauksissa jos takaisinmaksuaika ylittää esimerkiksi 15 vuotta, ei investointia ole välttämättä mielekästä tehdä.

Toisaalta monissa kohteissa lämmityksen vaihto on erittäinkin suoraviivaista. Jos lämmityskulut ovat vanhan järjestelmän kanssa esimerkiksi 300 euroa kuukaudessa ja uusi lämmitysjärjestelmä pystyy puolittamaan kulut, pysyy kotitalouden kassavirta ennallaan jos uuden investoinnin hankintakulut eivät ylitä 150 euroa kuukaudessa. Mikäli hankintakulu neuvotellaan alle 150 euron, kotitalouden kuukausittainen kassavirta vahvistuu aiempaan nähden.

Lisätietoa energiasaneerauksista

Kun uutta järjestelmää lähdetään suunnittelemaan tai mitoittamaan, on ensin hyvä kartoittaa lämmittämisen tarve. Suuremmissa kohteissa maalämpö saattaa olla paras ratkaisu, kun taas pienemmissä kohteissa esimerkiksi sähkölämmityksen rinnalla voidaan käyttää ilmalämpöpumppua, ilma-vesilämpöpumppua, parempaa lämmöntalteenottoa tai aurinkoenergiaa eli aurinkopaneeleita. Vaihtoehtoja on monia ja parhaista ratkaisuista kannattaakin keskustella energiasaneerauksiin erikoistuneiden yritysten kanssa.

Kilpailuta energiaremontti
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä