Energiaremontti

Energiaremontti

Energiaremontti

Tarvitsetko palvelua
Energiaremontti?

Kilpailuta energiaremontti nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa energiaremontti?

Päivitetty: 03.02.2024 klo 07:02

Kiinteistön energiasaneeraus tai vanhan lämmitysjärjestelmän uusiminen tai vaihto voidaan toteuttaa muutamallakin eri tavalla.

Mitä maksaa energiaremontti?

Katso hintasivu: Energiaremontti hinta

Saako energiaremontista kotitalousvähennystä?

Palvelusta energiaremontti saa kotitalousvähennystä. Energiaremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 energiaremontin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Energiasaneeraus eli lämmityksen vaihto kaikkialla Suomessa

Monesti energiasaneerauksien suunnittelu kannattaa aloittaa kartoittamalla tämänhetkisen lämmitysjärjestelmän hyödyt, haitat sekä kustannukset. Lämmityksen vaihto tehdään usein taloudellisista syistä sekä ympäristöllisistä syistä:

  • taloudelliset syyt
    • vanha lämmitysjärjestelmä saattaa tarvita enemmän ja enemmän huoltoa, jolloin huoltokustannusten määrä kasvaa
    • etenkin öljylämmityksen käyttöikä on rajallinen ja lopulta on kuitenkin edessä järjestelmän uusiminen
    • energiahinnat nousevat noin 3%–7% vuosivauhdilla, joten myös käyttökustannukset kasvavat
  • ympäristölliset syyt
    • monet nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät, kuten lämpöpumput tai aurinkopaneelit hyödyntävät luonnosta saatavaa uusiutuvaa energiaa

Energiaremontin kannattavuus ratkaisee

Energiasaneeraus kannattaa tehdä kannattavuuslaskelmien jälkeen. Etenkin takaisinmaksuaika on hyvä selvittää, sillä sen avulla voidaan arvioida investoinnin kannattavuutta eli kuinka nopeasti tehty investointi on mahdollista kuolettaa ja kuinka nopeasti siitä voidaan alkaa saamaan konkreettisia säästöjä. Joissakin tapauksissa jos takaisinmaksuaika ylittää esimerkiksi 15 vuotta, ei investointia ole välttämättä mielekästä tehdä.

Toisaalta monissa kohteissa lämmityksen vaihto on erittäinkin suoraviivaista. Jos lämmityskulut ovat vanhan järjestelmän kanssa esimerkiksi 300 euroa kuukaudessa ja uusi lämmitysjärjestelmä pystyy puolittamaan kulut, pysyy kotitalouden kassavirta ennallaan jos uuden investoinnin hankintakulut eivät ylitä 150 euroa kuukaudessa. Mikäli hankintakulu neuvotellaan alle 150 euron, kotitalouden kuukausittainen kassavirta vahvistuu aiempaan nähden.

Lisätietoa energiasaneerauksista

Kun uutta järjestelmää lähdetään suunnittelemaan tai mitoittamaan, on ensin hyvä kartoittaa lämmittämisen tarve. Suuremmissa kohteissa maalämpö saattaa olla paras ratkaisu, kun taas pienemmissä kohteissa esimerkiksi sähkölämmityksen rinnalla voidaan käyttää ilmalämpöpumppua, ilma-vesilämpöpumppua, parempaa lämmöntalteenottoa tai aurinkoenergiaa eli aurinkopaneeleita. Vaihtoehtoja on monia ja parhaista ratkaisuista kannattaakin keskustella energiasaneerauksiin erikoistuneiden yritysten kanssa.

Tutustu energiaremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle energiaremontti.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Energiaremontti

Kilpailuta energiaremontti Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä