Laminaatin naarmun korjaus

Laminaatin naarmun korjaus hinta

Laminaatin naarmun korjaus

Kilpailuta laminaatin naarmun korjaus

Vertaile alueesi yritykset ja selvitä laminaatin naarmun korjaus hinta

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä maksaa laminaatin naarmun korjaus?

Laminaatin naarmun korjauksen hinta on keskimäärin noin 50 € – 150 € riippuen naarmun syvyydestä, korjauksen laajuudesta, korjausmateriaalien laadusta ja työn tekijästä. Esimerkiksi pienen, pinnallisen naarmun korjaus voisi maksaa 60 €.

Mitä tarkoittaa laminaatin naarmun korjaus?

Katso tietosivu: Laminaatin naarmun korjaus

Mistä tai miten laminaatin naarmun korjauksen hinta muodostuu?

Laminaatin naarmun korjauksen hinta muodostuu useista tekijöistä, jotka vaikuttavat niin työmäärään kuin tarvittaviin materiaaleihin. Seuraavat seikat vaikuttavat hintoihin:

Naarmun syvyys ja laajuus

Naarmun syvyys ja laajuus ovat merkittäviä tekijöitä, jotka vaikuttavat korjauksen hintaan. Syvät ja laajat naarmut vaativat enemmän materiaaleja ja työaikaa, mikä nostaa kustannuksia. Pintanaarmujen kohdalla työ voi olla nopeampaa ja edullisempaa.

Käytettävät korjausmenetelmät ja -materiaalit

Korjauksen hinta riippuu myös käytetyistä korjausmenetelmistä ja -materiaaleista. Yleisesti käytettyjä menetelmiä ovat esimerkiksi:

 • Laminaatin korjaussetit, jotka sisältävät täytevahaa ja sävytyskyniä.
 • Erikoismaalit ja lakat, joita käytetään pintavaurioiden korjaamiseen.
 • Hionta ja kiillotus, jotka voivat olla välttämättömiä syvemmän naarmun kohdalla.

Nämä materiaalit ja tuotteet tuovat lisäkustannuksia korjaukseen.

Työn laajuus

Jos kyseessä on yksittäinen naarmu, korjauksen hinta on pienempi verrattuna tilanteeseen, jossa laminaattia pitää korjata laajalta alueelta. Työn määrä vaikuttaa suoraan kokonaiskustannuksiin.

Työn suorittaja

Valitun palveluntarjoajan hinnoittelupolitiikka ja ammattitaito vaikuttavat myös hintaan. Alan ammattilaisen suorittama työ voi maksaa enemmän, mutta laadukas ja kestävä lopputulos voi olla hintansa arvoinen.

Matkakustannukset

Jos korjaaja joutuu matkustamaan kohteeseen, matkakustannukset lisätään usein kokonaishintaan. Tämä voi vaihdella suuresti riippuen etäisyydestä ja matkakuluista.

Kokonaisuutena laminaatin naarmun korjauksen hinta muodostuu siis monista tekijöistä, jotka kaikki vaikuttavat lopulliseen kustannukseen. Tarkimman hinta-arvion saamiseksi on suositeltavaa pyytää useampia tarjouksia ja vertailla palveluntarjoajia huolellisesti.

Mistä laminaatin naarmun korjauksen hintaerot johtuvat eri toimijoiden välillä?

Laminaatin naarmun korjauksen hintaerot eri toimijoiden välillä voivat johtua monista eri tekijöistä, joita ovat muun muassa seuraavat:

1. Työn laajuus ja vaativuus

Naarmun syvyys ja laajuus vaikuttavat korjaustyön kestoon ja monimutkaisuuteen. Pienempien, pintapuolisten naarmujen korjaus on yleensä nopeampaa ja halvempaa kuin syvemmälle ulottuvien vaurioiden korjaus, joka saattaa edellyttää erikoistyökaluja ja -aineita.

2. Käytetyt materiaalit ja työkalut

Korjaustöissä käytettävien materiaalien, kuten paikkausaineiden ja pintakäsittelytuotteiden, laatu ja hinta voivat vaihdella. Korkealaatuiset ja kalliimmat materiaalit saattavat nostaa korjaustyön hintaa. Myös tarvittavien työkalujen määrä ja laatu voivat vaikuttaa kustannuksiin.

3. Työntekijöiden ammattitaito ja kokemus

Kokeneet ja ammattitaitoiset korjaajat saattavat pyytää korkeampaa tuntipalkkaa kuin vähemmän kokeneet tekijät. Toisaalta kokeneempi ammattilainen voi saada työn tehtyä nopeammin ja tehokkaammin, mikä voi kompensoida korkeamman tuntipalkan.

4. Yrityksen hinnoittelupolitiikka

Erilaiset yritykset voivat hinnoitella palvelunsa eri tavoin. Jotkut yritykset saattavat tarjota erilaisia palvelupaketteja, missä hinnat vaihtelevat sen mukaan, mitä muita palveluita tai takuita on sisällytetty. Toiset yritykset voivat periä matkakuluja tai muita lisämaksuja, jotka nostavat kokonaishintaa.

5. Kilpailutilanne ja sijainti

Palveluntarjoajien hinnat voivat myös vaihdella alueellisesti paikallisen kilpailutilanteen mukaan. Alueilla, joilla on paljon saman alan yrityksiä, hinnat saattavat olla kilpailukykyisemmät kuin harvaan asutuilla alueilla, missä vaihtoehdot ovat rajallisempia.

6. Sesonkivaihtelut

Joillakin yrityksillä saattaa olla sesonkihinnoittelua, jossa hinnat vaihtelevat kysynnän mukaan. Esimerkiksi kiireisinä aikoina, kuten lomakausina tai rakennussesongeilla, hinnat voivat nousta.

Kaikkien näiden tekijöiden yhteisvaikutuksesta syntyy hintaeroja laminaatin naarmun korjauksessa eri toimijoiden välillä. Asiakkaan onkin usein hyödyllistä vertailla useampaa tarjousta saadakseen parhaan mahdollisen palvelun kilpailukykyiseen hintaan.

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta laminaatin naarmun korjaus saa kotitalousvähennystä. Laminaatin naarmun korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 laminaatin naarmun korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mitä tarvikkeita tarvitsen laminaatin naarmun korjaamiseen?

Laminaatin naarmun korjaamiseen tarvitset seuraavat tarvikkeet:

 • Laminaatin korjauspakkaus: Sisältää värikynät, täyteaineet ja lastat erilaisten vaurioiden korjaamiseen.
 • Siivousvälineet: Pehmeä liina ja miedot puhdistusaineet pinnan puhdistamiseen ennen korjausta.
 • Hieno hiekkapaperi: Tasoitukseen ja pinnan valmisteluun ennen täyteaineen levittämistä.
 • Värillinen korjauskynä: Naarmujen peittämiseen sopivan värinen kynä, jotta korjattu kohta sulautuu ympäristöön.
 • Kiinnitysspray tai lakka: Korjatun alueen suojaamiseen ja viimeistelyyn.

Kun kaikki tarvikkeet ovat valmiina, seuraa huolellisesti korjausohjeita, jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. Näin varmistat, että laminaatin pinta näyttää jälleen siistiltä ja yhtenäiseltä.

Miten arvioin laminaatin naarmun syvyyden?

Naarmun syvyyden arviointi laminaattilattiassa voi olla tärkeää erityisesti silloin, kun päätetään, voiko naarmua korjata itse vai tarvitaanko ammattilaisen apua. Tässä on muutamia vaiheita, joiden avulla voit arvioida naarmun syvyyden laminaattilattiassa:

1. Visuaalinen tarkastelu

Aloita tarkastelemalla naarmua luonnonvalossa tai hyvässä valaistuksessa. Jos naarmu on pinnallinen, se näyttäisi vain ohuelta naarmulta ilman että laminaatin värikerros on vaurioitunut.

2. Kokeile sormella

Käytä sormeasi tai kynsiviilaa tunnustellaksesi naarmua. Jos naarmu tuntuu vain pintaraapaisulta eikä siihen sormi tartu, se on todennäköisesti pinnallinen. Syvempi naarmu tuntuu rosoiselta tai epätasaiselta.

3. Mittaa naarmu

Käytä suurennuslasia tai mikroskooppia, jos mahdollista, nähdäksesi naarmun tarkemmin. Mittanauhaa tai viivainta käyttämällä voit arvioida naarmun leveyden ja pituuden. Mitä suurempi pinta-ala, sitä todennäköisemmin naarmu on syvä.

4. Käytä välineitä

Pieni metalliesine, kuten paperiliitin, voi auttaa arvioimaan syvyyden. Vedä paperiliitintä naarmun yli varovasti; jos paperiliitin jää kiinni tai tyssähtää, se viittaa syvempään naarmuun.

5. Väritarkastus

Tarkista laminaatista tulevat värit. Jos huomaat, että naarmu on paljastanut kerroksen, joka on erivärinen tai näyttää puulta, naarmu on saattanut mennä suojakerroksen läpi kulutuskerrokseen asti. Tämä on merkki syvemmästä naarmusta.

6. Valotesti

Käytä taskulamppua tai muuta kirkasta valonlähdettä. Suuntaa valo viistosti naarmun yli. Syvät naarmut heittävät voimakkaita varjoja, kun taas pinnalliset naarmut eivät erotu yhtä selvästi.

Näillä menetelmillä voit saada hyvän käsityksen laminaattilattian naarmun syvyydestä ja tehdä päätöksen, onko pienempi korjaus riittävä vai tarvitseeko lattian osaa mahdollisesti vaihtaa.

Voiko laminaatin naarmuja korjata kotikonstein vai tarvitsenko ammattilaista?

Laminaatin naarmuja voi korjata kotikonstein, mutta korjausmenetelmän valitseminen riippuu naarmujen syvyydestä ja laajuudesta. Alla on muutamia tapoja korjata laminaatin naarmuja itse:

Pienet naarmut ja naarmutukset

 • Vahakynä: Pieniin naarmuihin voi käyttää vahakynää tai -puikkoa. Valitse värisävy, joka vastaa laminaattisi väriä. Sulje naarmu täyttämällä se vahalla ja pyyhi ylimääräinen pois pehmeällä liinalla.
 • Korjaustussi: Näitä tussia käytetään usein pienten naarmujen täyttämiseen. Värisävy tulisi valita laminaatin värin mukaan. Levitä tussia suoraan naarmuun ja pyyhi ylimääräiset pois.

Syvemmät naarmut ja pintavauriot

 • Laminaatin korjauspakkaus: Markkinoilla on saatavilla erilaisia laminaatin korjauspakkauksia, jotka sisältävät joukko erilaisia tarvikkeita, kuten vahapuikkoja, korjausveitsiä ja silitysrautaa. Noudata pakkauksen ohjeita korjataksesi syvempiä naarmuja ja pintavaurioita.
 • Puurakenteet ja täyteaineet: Syvempiä naarmuja ja kolhuja varten voidaan käyttää erityisiä puutäyteaineita tai -kittejä. Levitä täyteaine kolhuun, anna kuivua ja hio pinta tasaiseksi ennen lopullista viimeistelyä.

Laajamittaiset vauriot

 • Vaikutusalueen vaihtaminen: Jos naarmut ovat laajoja ja syviä, kotikonstit eivät aina riitä. Tässä tapauksessa voi olla tarpeen vaihtaa vaurioitunut laminaatin osa. Tämä saattaa olla tehtävissä itse, jos sinulla on tarvittavat työkalut ja taidot, mutta usein on suositeltavaa palkata ammattilainen varmistamaan työn laadukkuus ja kestävyys.

Yhteenvetona, pienet naarmut voit usein korjata itse käyttäen erilaisia korjaustarvikkeita ja -aineita. Syvemmät ja laajemmat vauriot saattavat vaatia enemmän vaivannäköä ja mahdollisesti ammattilaisen apua. Tarkka valinta riippuu aina vaurion laajuudesta ja omista taidoistasi korjaustöissä.

Miten puhdistan laminaatin pinnan ennen naarmun korjausta?

Ennen kuin alat korjaamaan laminaatin pinnassa olevaa naarmua, on erittäin tärkeää puhdistaa pinta huolellisesti, jotta korjausaine tarttuu hyvin ja lopputulos on mahdollisimman hyvä. Näin voit puhdistaa laminaatin pinnan tehokkaasti:

Tarvittavat välineet ja aineet

 • Lämmin vesi
 • Mieto puhdistusaine tai astianpesuaine
 • Pehmeä liina tai mikrokuituliina
 • Kosteutta imevä pyyhe tai kuiva liina
 • Tarvittaessa isopropyylialkoholi tai etikka

Vaiheittainen puhdistusohje

 1. Poista irtolika: Aloita imuroimalla tai lakaisemalla laminaatin pinnalta irtonainen lika ja pöly. Tämä estää pinnan naarmuuntumista lisää.
 2. Valmista puhdistusliuos: Sekoita lämmin vesi ja mieto puhdistusaine, esimerkiksi astianpesuaine. Vältä liuotinaineiden tai vahvojen kemikaalien käyttöä, sillä ne voivat vahingoittaa laminaatin pintaa.
 3. Puhdista pinta: Kostuta pehmeä liina tai mikrokuituliina puhdistusliuoksessa ja purista ylimääräinen vesi pois. Pyyhi laminaatin pinta huolellisesti, kiinnittäen erityistä huomiota naarmuuntuneeseen kohtaan.
 4. Huuhtele ja kuivaa: Kun olet puhdistanut pinnan, huuhdo liina lämpimällä vedellä ja pyyhi laminaatti uudelleen, jotta puhdistusaine jää kokonaan pois. Tämän jälkeen kuivaa pinta huolellisesti kuivalla liinalla tai pyyhkeellä. Laminaatti ei kestä hyvin kosteutta, joten varmista, että pinta on täysin kuiva ennen korjauksen aloittamista.
 5. Tarvittaessa desinfiointi: Jos haluat varmistaa, että pinta on puhdas kaikista rasvajäämistä tai tahroista, voit käyttää hieman isopropyylialkoholia tai etikkaa. Kostuta pieni osa liinasta alkoholilla tai etikalla ja pyyhi naarmukohdat, kuivaa pinta välittömästi.

Näiden vaiheiden jälkeen laminaatin pinnan pitäisi olla puhdas ja valmis naarmun korjausta varten. Puhdas pinta varmistaa, että korjausaine, kuten täyte- tai paikkausmassa, tarttuu hyvin ja antaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Miten täyttää matalan naarmun käyttämällä vahakynää tai täytekynää?

Vahakynän tai täytekynän käyttäminen matalan naarmun täyttämiseen on tehokas ja yksinkertainen tapa saada pinta näyttämään taas siistiltä. Tässä on vaiheittainen ohjeistus, kuinka täyttää matala naarmu näillä menetelmillä:

Materiaalit ja välineet

 • Vahakynä tai täytekynä (sopivassa värisävyssä pinnan kanssa)
 • Puhdistusaine (esim. isopropyylialkoholi tai pinnalle sopiva puhdistusaine)
 • Pehmeä liina tai mikrokuituliina
 • Lastain tai muovikortti (lisävaruste, jos tarvitaan ylimääräisen vahan poistamiseen)

Ohjeet

 1. Puhdista alue: Aloita puhdistamalla naarmun ympärillä oleva alue perusteellisesti puhdistusaineella. Tämä varmistaa, että naarmun sisällä ei ole likaa tai pölyä, mikä voi estää vahan tai täytekynän kiinnittymisen.
 2. Valitse oikea väri: Varmista, että vahakynän tai täytekynän väri vastaa mahdollisimman hyvin käsiteltävän pinnan väriä. Jos olet epävarma, valitse hieman tummempi sävy, sillä se yleensä peittää naarmun paremmin.
 3. Levitä kynällä: Ota vahakynä tai täytekynä ja levitä sitä suoraan naarmukohdan yli. Käytä kevyttä painetta ja varmista, että väri täyttää koko naarmun. Voi olla tarpeen tehdä useita vetoja, jotta saat tarpeeksi väriä naarmuun.
 4. Asettele väri: Jos käytät vahakynää, käytä pehmeää liinaa tai sormea varovasti painaaksesi ja tasoittaaksesi vahaa naarmun sisällä. Tämä auttaa vahaa asettumaan tiiviisti naarmun sisään. Täytekynää käyttäessä voi sormin tai liinalla kevyesti painella ja tasoittaa väriä.
 5. Poista ylimääräinen vaha: Jos vahaa on kertynyt liikaa tai se on levinnyt naarmun ympärille, käytä varovasti lastainta tai muovikorttia ylimääräisen vahan poistamiseen. Voit myös käyttää pehmeää liinaa pyörivin liikkein, kunnes pinta näyttää tasaiselta.
 6. Viimeistely: Pyyhi lopuksi kevyesti puhtaalla pehmeällä liinalla, jotta naarmutettu alue sekoittuu paremmin ympäröivän pinnan kanssa ja näyttää luonnolliselta.

Käyttämällä vahakynää tai täytekynää voit helposti ja tehokkaasti peittää ja korjata matalat naarmut erilaisilla pinnoilla, kuten puu, muovi tai metalli.

Miten estää laminaatin naarmuuntuminen tulevaisuudessa?

Laminaatin naarmuuntumisen estäminen tulevaisuudessa vaatii muutamia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ja huolellisuutta. Tässä kattava opas, jolla varmistat laminaatin pysymisen hyvässä kunnossa pitkään:

Käytä huonekalujen alla suojia

Huonekalujen jalat ja pohjat voivat aiheuttaa merkittäviä naarmuja laminaattilattiaan. Siksi on suositeltavaa käyttää pehmeitä huonekalujen jalkasuojia, kuten huopatassuja, erityisesti tuolien ja pöytien jaloissa. Tämä vähentää merkittävästi naarmuuntumisen riskiä.

Puhdista säännöllisesti

Lattialle kertynyt lika ja pöly voivat naarmuttaa laminaattia, kun niihin astutaan tai niitä liikutellaan. Säännöllinen imurointi ja pölynpyyhkiminen auttaa pitämään lattian puhtaana. Käytä laminaattilattialle soveltuvia puhdistusvälineitä, kuten pehmeäharjaisia suulakkeita ja mikrokuitumoppeja.

Käytä mattoja ja kynnysmattoja

Aseta mattoja sisääntulo- ja kulkualueille vähentämään likapartikkeleiden kulkeutumista lattialle. Erityisesti ulkokengät voivat tuoda hiekkaa ja kiviä sisälle, jotka naarmuttavat lattiaa. Kynnysmatot sekä eteismatot auttavat poistamaan likaa kengistä ennen kuin astut laminaatille.

Vältä kovien esineiden vetämistä lattiaa pitkin

Kun siirrät raskaita tai kovapintaisia esineitä, kuten huonekaluja tai kodinkoneita, nosta niitä mieluummin kuin vedät. Näin vältyt naarmujen muodostumiselta. Voit myös käyttää liukulevyjä tai -tekstiilejä huonekalujen alla liikuttamisen helpottamiseksi.

Pidä lemmikkien kynnet leikattuina

Lemmikkieläinten kynnet voivat aiheuttaa naarmuja erityisesti laminaatin pintaan. Säännöllinen kynsien leikkaaminen ja hiominen vähentää merkittävästi riskiä, että lemmikkisi naarmuttavat lattiaa.

Valitse oikeat puhdistusaineet

Käytä laminaatille tarkoitettuja puhdistusaineita, jotka eivät sisällä hankaavia tai syövyttäviä aineita. Vältä liiallista veden käyttöä, koska laminaatti ei kestä pitkäaikaista kosteutta. Keveästi kostutettu moppi riittää yleensä päivittäiseen puhdistukseen.

Supista kaikenlainen ylimääräinen kuormitus

Vältä mahdollisuuksien mukaan liiallisen painon kohdistamista laminaatille. Esimerkiksi erityisen painavat huonekalut tai jatkuva paine saman kohdan päällä voivat aiheuttaa vaurioita ajan myötä.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit merkittävästi pidentää laminaattilattian käyttöikää ja säilyttää sen kauniina pitkään. Huolellisuus ja ennaltaehkäisy ovat avaintekijöitä naarmuuntumisen estämisessä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Laminaatin korjaus hinta Parketin korjaus hinta Betonilattian korjaus hinta Lattian korjaus hinta Autokatoksen betonilattian korjaus hinta Autokatoksen lattian korjaus hinta Autotallin betonilattian korjaus hinta Autotallin lattian kaatojen korjaus hinta Autotallin lattian korjaus hinta Betonilattian halkeaman korjaus hinta Betonilattian kaatojen korjaus hinta Betonilattian korjausvalu hinta Epoksilattian paikkaus hinta Haljenneen betonilattian korjaus hinta Hirsitalon lattian korjaus hinta

Kilpailuta laminaatin naarmun korjaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä