Laminaatin naarmun korjaus

Laminaatin naarmun korjaus

Laminaatin naarmun korjaus

Tarvitsetko palvelua laminaatin naarmun korjaus?

Vertaile alueesi yritykset ja kilpailuta laminaatin naarmun korjaus

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä maksaa laminaatin naarmun korjaus?

Mitä tarvikkeita tarvitsen laminaatin naarmun korjaamiseen?

Laminaatin naarmun korjaamiseen tarvitset seuraavat tarvikkeet:

 • Laminaatin korjauspakkaus: Sisältää värikynät, täyteaineet ja lastat erilaisten vaurioiden korjaamiseen.
 • Siivousvälineet: Pehmeä liina ja miedot puhdistusaineet pinnan puhdistamiseen ennen korjausta.
 • Hieno hiekkapaperi: Tasoitukseen ja pinnan valmisteluun ennen täyteaineen levittämistä.
 • Värillinen korjauskynä: Naarmujen peittämiseen sopivan värinen kynä, jotta korjattu kohta sulautuu ympäristöön.
 • Kiinnitysspray tai lakka: Korjatun alueen suojaamiseen ja viimeistelyyn.

Kun kaikki tarvikkeet ovat valmiina, seuraa huolellisesti korjausohjeita, jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. Näin varmistat, että laminaatin pinta näyttää jälleen siistiltä ja yhtenäiseltä.

Miten arvioin laminaatin naarmun syvyyden?

Naarmun syvyyden arviointi laminaattilattiassa voi olla tärkeää erityisesti silloin, kun päätetään, voiko naarmua korjata itse vai tarvitaanko ammattilaisen apua. Tässä on muutamia vaiheita, joiden avulla voit arvioida naarmun syvyyden laminaattilattiassa:

1. Visuaalinen tarkastelu

Aloita tarkastelemalla naarmua luonnonvalossa tai hyvässä valaistuksessa. Jos naarmu on pinnallinen, se näyttäisi vain ohuelta naarmulta ilman että laminaatin värikerros on vaurioitunut.

2. Kokeile sormella

Käytä sormeasi tai kynsiviilaa tunnustellaksesi naarmua. Jos naarmu tuntuu vain pintaraapaisulta eikä siihen sormi tartu, se on todennäköisesti pinnallinen. Syvempi naarmu tuntuu rosoiselta tai epätasaiselta.

3. Mittaa naarmu

Käytä suurennuslasia tai mikroskooppia, jos mahdollista, nähdäksesi naarmun tarkemmin. Mittanauhaa tai viivainta käyttämällä voit arvioida naarmun leveyden ja pituuden. Mitä suurempi pinta-ala, sitä todennäköisemmin naarmu on syvä.

4. Käytä välineitä

Pieni metalliesine, kuten paperiliitin, voi auttaa arvioimaan syvyyden. Vedä paperiliitintä naarmun yli varovasti; jos paperiliitin jää kiinni tai tyssähtää, se viittaa syvempään naarmuun.

5. Väritarkastus

Tarkista laminaatista tulevat värit. Jos huomaat, että naarmu on paljastanut kerroksen, joka on erivärinen tai näyttää puulta, naarmu on saattanut mennä suojakerroksen läpi kulutuskerrokseen asti. Tämä on merkki syvemmästä naarmusta.

6. Valotesti

Käytä taskulamppua tai muuta kirkasta valonlähdettä. Suuntaa valo viistosti naarmun yli. Syvät naarmut heittävät voimakkaita varjoja, kun taas pinnalliset naarmut eivät erotu yhtä selvästi.

Näillä menetelmillä voit saada hyvän käsityksen laminaattilattian naarmun syvyydestä ja tehdä päätöksen, onko pienempi korjaus riittävä vai tarvitseeko lattian osaa mahdollisesti vaihtaa.

Voiko laminaatin naarmuja korjata kotikonstein vai tarvitsenko ammattilaista?

Laminaatin naarmuja voi korjata kotikonstein, mutta korjausmenetelmän valitseminen riippuu naarmujen syvyydestä ja laajuudesta. Alla on muutamia tapoja korjata laminaatin naarmuja itse:

Pienet naarmut ja naarmutukset

 • Vahakynä: Pieniin naarmuihin voi käyttää vahakynää tai -puikkoa. Valitse värisävy, joka vastaa laminaattisi väriä. Sulje naarmu täyttämällä se vahalla ja pyyhi ylimääräinen pois pehmeällä liinalla.
 • Korjaustussi: Näitä tussia käytetään usein pienten naarmujen täyttämiseen. Värisävy tulisi valita laminaatin värin mukaan. Levitä tussia suoraan naarmuun ja pyyhi ylimääräiset pois.

Syvemmät naarmut ja pintavauriot

 • Laminaatin korjauspakkaus: Markkinoilla on saatavilla erilaisia laminaatin korjauspakkauksia, jotka sisältävät joukko erilaisia tarvikkeita, kuten vahapuikkoja, korjausveitsiä ja silitysrautaa. Noudata pakkauksen ohjeita korjataksesi syvempiä naarmuja ja pintavaurioita.
 • Puurakenteet ja täyteaineet: Syvempiä naarmuja ja kolhuja varten voidaan käyttää erityisiä puutäyteaineita tai -kittejä. Levitä täyteaine kolhuun, anna kuivua ja hio pinta tasaiseksi ennen lopullista viimeistelyä.

Laajamittaiset vauriot

 • Vaikutusalueen vaihtaminen: Jos naarmut ovat laajoja ja syviä, kotikonstit eivät aina riitä. Tässä tapauksessa voi olla tarpeen vaihtaa vaurioitunut laminaatin osa. Tämä saattaa olla tehtävissä itse, jos sinulla on tarvittavat työkalut ja taidot, mutta usein on suositeltavaa palkata ammattilainen varmistamaan työn laadukkuus ja kestävyys.

Yhteenvetona, pienet naarmut voit usein korjata itse käyttäen erilaisia korjaustarvikkeita ja -aineita. Syvemmät ja laajemmat vauriot saattavat vaatia enemmän vaivannäköä ja mahdollisesti ammattilaisen apua. Tarkka valinta riippuu aina vaurion laajuudesta ja omista taidoistasi korjaustöissä.

Miten puhdistan laminaatin pinnan ennen naarmun korjausta?

Ennen kuin alat korjaamaan laminaatin pinnassa olevaa naarmua, on erittäin tärkeää puhdistaa pinta huolellisesti, jotta korjausaine tarttuu hyvin ja lopputulos on mahdollisimman hyvä. Näin voit puhdistaa laminaatin pinnan tehokkaasti:

Tarvittavat välineet ja aineet

 • Lämmin vesi
 • Mieto puhdistusaine tai astianpesuaine
 • Pehmeä liina tai mikrokuituliina
 • Kosteutta imevä pyyhe tai kuiva liina
 • Tarvittaessa isopropyylialkoholi tai etikka

Vaiheittainen puhdistusohje

 1. Poista irtolika: Aloita imuroimalla tai lakaisemalla laminaatin pinnalta irtonainen lika ja pöly. Tämä estää pinnan naarmuuntumista lisää.
 2. Valmista puhdistusliuos: Sekoita lämmin vesi ja mieto puhdistusaine, esimerkiksi astianpesuaine. Vältä liuotinaineiden tai vahvojen kemikaalien käyttöä, sillä ne voivat vahingoittaa laminaatin pintaa.
 3. Puhdista pinta: Kostuta pehmeä liina tai mikrokuituliina puhdistusliuoksessa ja purista ylimääräinen vesi pois. Pyyhi laminaatin pinta huolellisesti, kiinnittäen erityistä huomiota naarmuuntuneeseen kohtaan.
 4. Huuhtele ja kuivaa: Kun olet puhdistanut pinnan, huuhdo liina lämpimällä vedellä ja pyyhi laminaatti uudelleen, jotta puhdistusaine jää kokonaan pois. Tämän jälkeen kuivaa pinta huolellisesti kuivalla liinalla tai pyyhkeellä. Laminaatti ei kestä hyvin kosteutta, joten varmista, että pinta on täysin kuiva ennen korjauksen aloittamista.
 5. Tarvittaessa desinfiointi: Jos haluat varmistaa, että pinta on puhdas kaikista rasvajäämistä tai tahroista, voit käyttää hieman isopropyylialkoholia tai etikkaa. Kostuta pieni osa liinasta alkoholilla tai etikalla ja pyyhi naarmukohdat, kuivaa pinta välittömästi.

Näiden vaiheiden jälkeen laminaatin pinnan pitäisi olla puhdas ja valmis naarmun korjausta varten. Puhdas pinta varmistaa, että korjausaine, kuten täyte- tai paikkausmassa, tarttuu hyvin ja antaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Miten täyttää matalan naarmun käyttämällä vahakynää tai täytekynää?

Vahakynän tai täytekynän käyttäminen matalan naarmun täyttämiseen on tehokas ja yksinkertainen tapa saada pinta näyttämään taas siistiltä. Tässä on vaiheittainen ohjeistus, kuinka täyttää matala naarmu näillä menetelmillä:

Materiaalit ja välineet

 • Vahakynä tai täytekynä (sopivassa värisävyssä pinnan kanssa)
 • Puhdistusaine (esim. isopropyylialkoholi tai pinnalle sopiva puhdistusaine)
 • Pehmeä liina tai mikrokuituliina
 • Lastain tai muovikortti (lisävaruste, jos tarvitaan ylimääräisen vahan poistamiseen)

Ohjeet

 1. Puhdista alue: Aloita puhdistamalla naarmun ympärillä oleva alue perusteellisesti puhdistusaineella. Tämä varmistaa, että naarmun sisällä ei ole likaa tai pölyä, mikä voi estää vahan tai täytekynän kiinnittymisen.
 2. Valitse oikea väri: Varmista, että vahakynän tai täytekynän väri vastaa mahdollisimman hyvin käsiteltävän pinnan väriä. Jos olet epävarma, valitse hieman tummempi sävy, sillä se yleensä peittää naarmun paremmin.
 3. Levitä kynällä: Ota vahakynä tai täytekynä ja levitä sitä suoraan naarmukohdan yli. Käytä kevyttä painetta ja varmista, että väri täyttää koko naarmun. Voi olla tarpeen tehdä useita vetoja, jotta saat tarpeeksi väriä naarmuun.
 4. Asettele väri: Jos käytät vahakynää, käytä pehmeää liinaa tai sormea varovasti painaaksesi ja tasoittaaksesi vahaa naarmun sisällä. Tämä auttaa vahaa asettumaan tiiviisti naarmun sisään. Täytekynää käyttäessä voi sormin tai liinalla kevyesti painella ja tasoittaa väriä.
 5. Poista ylimääräinen vaha: Jos vahaa on kertynyt liikaa tai se on levinnyt naarmun ympärille, käytä varovasti lastainta tai muovikorttia ylimääräisen vahan poistamiseen. Voit myös käyttää pehmeää liinaa pyörivin liikkein, kunnes pinta näyttää tasaiselta.
 6. Viimeistely: Pyyhi lopuksi kevyesti puhtaalla pehmeällä liinalla, jotta naarmutettu alue sekoittuu paremmin ympäröivän pinnan kanssa ja näyttää luonnolliselta.

Käyttämällä vahakynää tai täytekynää voit helposti ja tehokkaasti peittää ja korjata matalat naarmut erilaisilla pinnoilla, kuten puu, muovi tai metalli.

Miten estää laminaatin naarmuuntuminen tulevaisuudessa?

Laminaatin naarmuuntumisen estäminen tulevaisuudessa vaatii muutamia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ja huolellisuutta. Tässä kattava opas, jolla varmistat laminaatin pysymisen hyvässä kunnossa pitkään:

Käytä huonekalujen alla suojia

Huonekalujen jalat ja pohjat voivat aiheuttaa merkittäviä naarmuja laminaattilattiaan. Siksi on suositeltavaa käyttää pehmeitä huonekalujen jalkasuojia, kuten huopatassuja, erityisesti tuolien ja pöytien jaloissa. Tämä vähentää merkittävästi naarmuuntumisen riskiä.

Puhdista säännöllisesti

Lattialle kertynyt lika ja pöly voivat naarmuttaa laminaattia, kun niihin astutaan tai niitä liikutellaan. Säännöllinen imurointi ja pölynpyyhkiminen auttaa pitämään lattian puhtaana. Käytä laminaattilattialle soveltuvia puhdistusvälineitä, kuten pehmeäharjaisia suulakkeita ja mikrokuitumoppeja.

Käytä mattoja ja kynnysmattoja

Aseta mattoja sisääntulo- ja kulkualueille vähentämään likapartikkeleiden kulkeutumista lattialle. Erityisesti ulkokengät voivat tuoda hiekkaa ja kiviä sisälle, jotka naarmuttavat lattiaa. Kynnysmatot sekä eteismatot auttavat poistamaan likaa kengistä ennen kuin astut laminaatille.

Vältä kovien esineiden vetämistä lattiaa pitkin

Kun siirrät raskaita tai kovapintaisia esineitä, kuten huonekaluja tai kodinkoneita, nosta niitä mieluummin kuin vedät. Näin vältyt naarmujen muodostumiselta. Voit myös käyttää liukulevyjä tai -tekstiilejä huonekalujen alla liikuttamisen helpottamiseksi.

Pidä lemmikkien kynnet leikattuina

Lemmikkieläinten kynnet voivat aiheuttaa naarmuja erityisesti laminaatin pintaan. Säännöllinen kynsien leikkaaminen ja hiominen vähentää merkittävästi riskiä, että lemmikkisi naarmuttavat lattiaa.

Valitse oikeat puhdistusaineet

Käytä laminaatille tarkoitettuja puhdistusaineita, jotka eivät sisällä hankaavia tai syövyttäviä aineita. Vältä liiallista veden käyttöä, koska laminaatti ei kestä pitkäaikaista kosteutta. Keveästi kostutettu moppi riittää yleensä päivittäiseen puhdistukseen.

Supista kaikenlainen ylimääräinen kuormitus

Vältä mahdollisuuksien mukaan liiallisen painon kohdistamista laminaatille. Esimerkiksi erityisen painavat huonekalut tai jatkuva paine saman kohdan päällä voivat aiheuttaa vaurioita ajan myötä.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit merkittävästi pidentää laminaattilattian käyttöikää ja säilyttää sen kauniina pitkään. Huolellisuus ja ennaltaehkäisy ovat avaintekijöitä naarmuuntumisen estämisessä.

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta laminaatin naarmun korjaus saa kotitalousvähennystä. Laminaatin naarmun korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 laminaatin naarmun korjauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Laminaatin korjaus Parketin korjaus Betonilattian korjaus Lattian korjaus Autokatoksen betonilattian korjaus Autokatoksen lattian korjaus Autotallin betonilattian korjaus Autotallin lattian kaatojen korjaus Autotallin lattian korjaus Betonilattian halkeaman korjaus Betonilattian kaatojen korjaus Betonilattian korjausvalu Epoksilattian paikkaus Haljenneen betonilattian korjaus Hirsitalon lattian korjaus

Kilpailuta laminaatin naarmun korjaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä