Lattian tasoitus

Lattian tasoitus hinta

Lattian tasoitus

Paljonko maksaa lattian tasoitus?

Lattian tasoituksen hinta on keskimäärin 2 101 €

Hinnan vaihteluväli 748 € – 4 880 €

Vertaile alueesi lattiayritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 32 %

Lattian tasoituksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Lattian tasoitus – Mitä maksaa lattian tasoitus?

Päivitetty: 10.08.2023 klo 05:08

Lattian tasoittaminen maksaa keskimäärin noin 350 € - 18.000 € pinta-alasta, työmenetelmistä ja viimeistelystä riippuen. Esimerkiksi 67m2 kerrostaloasunnon lattian tasoitustyö voisi maksaa noin 470 €.

Miten lattian tasoituksen hinta muodostuu?

Lattian tasoituksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi:

  • kuinka suuri ala tasoitetaan
  • tarvitaanko koneita vai tehdäänkö käsin
  • tasoitus, välihionnat ja viimeistely

Tasoitustyön pinta-ala on luonnollisesti suurin yksittäinen asia, joka vaikuttaa kokonaiskustannuksien arviointiin. Lisäksi tulee huomioida tarvittavien välineiden, koneiden ja tietenkin tarvittavan tasoitemassan määrä ja hinta. Lattian tasoitustyö kannattaa teettää ammattilaisella jo hyvissä ajoin ennen lattiapäällysteen asennusta, sillä epätasaisen lattiapinnan huomaa aina ja jälkeen päin lattian oikaiseminen tulee maksamaan moninkertaisesta.

Saako lattian tasoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta lattian tasoitus saa kotitalousvähennystä. Lattian tasoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 lattian tasoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lattiapohjan tasoittaminen kannattaa

Lattiapohjan tasoittaminen kannattaa tehdä ennen lattiapäällysteen, kuten laminaatin asennusta, jotta lattialle asennettava pintamateriaali ei painaudu, narise, keinu tai ole vino. Pienet tasoitus- tai osatasoitustyöt tehdään yleensä käsin ja isommissa tasoitusprojekteissa käytetään usein koneita ja pumppuja tasoitemassan levitykseen. Lattiaa tasoitettaessa ja tasoitemassan valintaa tehdessä kannattaa ottaa huomioon muutamia käytännön asioita. Tasoitetulla alueella ei voi käytännössä työskennellä tai kävellä ennen tasoitteen riittävää kuivumista ja kovettumista. Itsestään tasoittuvat lattiamassat vaativat usein pidemmän kuivumisajan kuin perinteisellä saneerauslaastilla tehtävä lattian tasoitus. Nopeammin kuivuvat tasoitteet ovat käteviä etenkin silloin kun halutaan välttää pitkiä taukoja työvaiheiden välillä.

Lattian tasoitustyön vaiheet:

  • alustan käsittely
  • pohjustus
  • tasoitteen sekoitus
  • tasoitteen levitys
  • tasoittaminen
  • kuivuminen
  • jatkokäsittely- tai käyttövalmius

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Aiheeseen liittyviä hintoja

Betonilattian tasoitus hinta
Lattian tasoitus hinta

Kilpailuta lattian tasoitus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä