Mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus

Mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus hinta

Mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus

Kilpailuta mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus

Vertaile alueesi parkettiyritykset ja selvitä mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus hinta

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä maksaa mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus?

Mosaiikkiparketin hionnan ja lakkaamisen hinta on keskimäärin noin 20 € – 40 € per neliömetri riippuen parketin kunnosta, työn laajuudesta, käytettävistä materiaaleista ja työntekijän kokemuksesta. Esimerkiksi noin 50 m2 mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus voisi maksaa 1 500 €.

Mitä tarkoittaa mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus?

Mistä tai miten mosaiikkiparketin hionnan ja lakkaamisen hinta muodostuu?

Mosaiikkiparketin hionnan ja lakkaamisen hinta muodostuu useista eri tekijöistä, joita ovat muun muassa työn laajuus, tarvittavat materiaalit ja työn suoritukseen käytettävä aika. Tässä on yksityiskohtainen erittely hinnan muodostavista tekijöistä:

1. Työn laajuus ja pinta-ala

Yleisesti hinta määräytyy työstettävän alueen koon mukaan. Mitä suurempi pinta-ala, sitä kalliimpi kokonaishinta tulee olemaan, vaikka neliöhinta saattaakin laskea isommissa töissä. Pienissä alueissa neliöhinta voi puolestaan olla korkeampi.

2. Parketin kunto ja mahdolliset vauriot

Parketin kunto vaikuttaa merkittävästi hintaan. Jos parketissa on paljon vaurioita, kuten syviä naarmuja, kolhuja tai kosteuden aiheuttamia vaurioita, niiden korjaaminen lisää työkustannuksia. Tällöin tarvitaan enemmän hiontakertoja ja mahdollisesti paikkausmateriaaleja, mikä nostaa hintaa.

3. Materiaalit ja lakka

Tarvittavat materiaalit, erityisesti käytettävä lakka, vaikuttavat hintaan. Lakkaa on eri hintaluokissa ja laaduissa, ja laadukkaampien lakkojen hinta voi olla huomattavasti korkeampi. Lisäksi käytetyn lakkakerroksen määrä vaikuttaa kuluihin; useampi kerros antaa paremman suojan ja viimeistelyn, mutta lisää myös kustannuksia.

4. Työn suorittamiseen kuluva aika

Työvoimakustannukset muodostavat suuren osan kokonaishinnasta. Työn suorittamiseen kuluva aika riippuu edellä mainituista tekijöistä, mutta myös käytettävästä tekniikasta ja työntekijöiden ammattitaidosta. Kokenut ammattilainen voi suorittaa työn nopeammin ja tehokkaammin, mikä voi tasapainottaa korkeampia tuntikustannuksia.

5. Erityisvaatimukset ja -toiveet

Asiakkaan erityisvaatimukset, kuten tietty kiiltoaste tai erikoisviimeistely, vaikuttavat myös hintaan. Näiden toteuttaminen saattaa vaatia erityismateriaaleja tai lisätyöskentelyä.

6. Sijainti ja matkakustannukset

Työmaan sijainti vaikuttaa hintaan. Mikäli työpaikka sijaitsee kaukana toimijan toimipaikasta, matkakustannukset saatetaan lisätä kokonaishintaan. Tämä voi sisältää matka-ajan, kilometrikustannukset sekä mahdolliset majoituskustannukset.

7. Verotus ja muut lisät

Hintaan sisältyy myös arvonlisävero (ALV), joka Suomessa on yleensä 24 %. Tämän lisäksi joissakin tapauksissa saattaa olla muita lisäkuluja, kuten jätteen käsittelymaksut.

Mistä mosaiikkiparketin hionnan ja lakkaamisen hintaerot johtuvat eri toimijoiden välillä?

Mosaiikkiparketin hionnan ja lakkaamisen hintaerot johtuvat useista eri tekijöistä, jotka voivat vaihdella toimijoiden välillä. Yksi keskeisistä tekijöistä on urakoitsijan kokemuksen ja asiantuntemuksen taso. Kokeneemmat ammattilaiset saattavat veloittaa korkeampia hintoja, mutta heidän työnsä laatu voi usein olla parempaa ja kestävämpää.

Toinen merkittävä tekijä on käytettävien materiaalien laatu ja tyyppi. Eri lakat ja hionta-aineet vaihtelevat kustannuksiltaan, ja jotkut toimijat saattavat suosia edullisempia materiaaleja kustannusten alentamiseksi. Korkealaatuiset materiaalit voivat nostaa työn hintaa, mutta niiden kestävyys ja ulkonäkö voivat olla parempia.

Työn laajuus ja monimutkaisuus

Mosaiikkiparketin hionnan ja lakkaamisen hinta vaihtelee myös työn laajuuden ja monimutkaisuuden mukaan. Esimerkiksi suuremman pinta-alan käsittely saattaa olla edullisempaa neliömetriä kohden, koska työskentelyn tehokkuus paranee. Toisaalta, jos parketissa on monimutkaisia kuvioita tai vaurioituneita alueita, työ voi vaatia enemmän aikaa ja tarkkuutta, mikä nostaa kustannuksia.

Työvälineet ja teknologia

Urakoitsijat, jotka käyttävät moderneja ja tehokkaita työkaluja, voivat työnsä suorittaa nopeammin ja tasaisemmin. Näiden työkalujen hankinta- ja ylläpitokustannukset voivat kuitenkin heijastua palveluiden hintaan. Vanhemmat tai vähemmän tehokkaat työkalut saattavat puolestaan hidastaa työtä ja mahdollisesti vaikuttaa työn laatuun.

Paikalliset kustannukset ja matkakulut

Toimijan sijainti vaikuttaa myös hintoihin. Paikalliset työvoiman ja materiaalien hinnat voivat vaihdella alueittain. Lisäksi matkakustannukset voivat vaikuttaa hintaan, erityisesti jos urakoitsija joutuu matkustamaan kauemmas työmaalle.

Yrityksen koko ja kapasiteetti

Suuremmat yritykset, joilla on enemmän resursseja ja työntekijöitä, saattavat pystyä tarjoamaan kilpailukykyisempiä hintoja suuren volyymin ansiosta. Pienemmät yritykset tai itsenäiset ammattilaiset voivat vastaavasti tarjota henkilökohtaisempaa palvelua ja räätälöityjä ratkaisuja, mikä voi vaikuttaa hinnoitteluun.

Kaiken kaikkiaan, mosaiikkiparketin hionnan ja lakkaamisen hintaeroihin vaikuttavat monet tekijät, ja asiakkaan on hyvä kiinnittää huomiota sekä työn laatuun että käytettäviin materiaaleihin, ei pelkästään hintaan. Kattava vertailu ja referenssien tarkastelu auttavat löytämään sopivimman palveluntarjoajan, joka täyttää sekä laadulliset että taloudelliset vaatimukset.

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus saa kotitalousvähennystä. Mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 mosaiikkiparketin hionta ja lakkauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mitä tarkoittaa mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus?

Mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus tarkoittavat prosessia, jossa parkettilattian pinta uudistetaan ja suojataan. Ensimmäisessä vaiheessa, hionnassa, poistetaan vanha lakkapinta ja tasapainotetaan lattian pinta hiomakoneella. Tämä vaihe poistaa naarmut, kolhut ja epätasaisuudet. Hionnan jälkeen lattia on puunvärinen ja tasainen.

Seuraavassa vaiheessa, lakkauksessa, lattialle levitetään uusi lakkakerros tai -kerrokset. Lakka suojaa puupintaa kulutukselta, kosteudelta ja likaantumiselta, sekä antaa lattialle kiiltävän, puolihimmeän tai matan pinnan valitusta lakkatyypistä riippuen. Lakkakerrosten väliin voidaan tehdä kevyitä välihiontoja, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tasainen ja kestävä.

Miksi mosaiikkiparketti kannattaa hioa ja lakata?

Mosaiikkiparketti kannattaa hioa ja lakata useista syistä. Ensinnäkin hiominen ja lakkaus palauttavat parketin alkuperäisen kauneuden. Ajan myötä parketti saattaa naarmuuntua, kulua ja menettää kiiltonsa. Hiomalla voidaan poistaa pintavauriot ja kuluneisuus, ja lakkaus antaa lattialle uuden suojaavan pinnan ja kauniin kiillon, joka korostaa puun luonnollista kuviointia.

Toiseksi, hiominen ja lakkaus pidentävät mosaiikkiparketin käyttöikää. Lakkapinta suojaa puuta kosteudelta, lialta ja naarmuilta. Tämä on erityisen tärkeää tiloissa, joissa lattia altistuu kovalle kulutukselle. Säännöllinen huolto takaa, että parketti säilyy hyväkuntoisena ja kestää vuosikymmeniä.

Kolmanneksi, huolletun parketin ylläpito on helpompaa. Uusittu lakkapinta on sileä ja helppo puhdistaa. Se estää lian ja pölyn kertymisen parketin uriin ja tekee arjen siivouksesta vaivattomampaa. Lisäksi lakkaus vähentää puun riskiä halkeilla tai lohkeilla kuivumisen tai kosteuden muutosten vuoksi.

Lopuksi, hyvin hoidettu mosaiikkiparketti nostaa kiinteistön arvoa. Potentiaaliset ostajat arvostavat hyvässä kunnossa olevaa parkettilattiaa, ja se voi tehdä asunnosta houkuttelevamman. Kauniisti kunnostettu lattia antaa myös vaikutelman yleisestä hyvin huolletusta kodista.

Hiominen ja lakkaus ovat siis sekä esteettisiä että käytännöllisiä ratkaisuja, jotka varmistavat mosaiikkiparketin pitkäikäisyyden ja kauneuden. Investointi tähän huoltotoimenpiteeseen kannattaa niin asumismukavuuden kuin taloudellisen arvon kasvun näkökulmasta.

Kuinka usein mosaiikkiparketti tulisi hioa ja lakata?

Mosaiikkiparketin hionta- ja lakkausväli riippuu monista tekijöistä, kuten lattian kulutuksesta, käyttöympäristöstä ja hoidosta. Yleisesti ottaen mosaiikkiparketti tulisi hioa ja lakata noin 10–15 vuoden välein. Tämä aikajakso voi kuitenkin vaihdella seuraavien tekijöiden perusteella:

Käyttöaste

Mikäli mosaiikkiparketti sijaitsee tilassa, jossa liikennettä on paljon, kuten eteisessä tai olohuoneessa, saattaa hionta- ja lakkaustarve ilmetä useammin, esimerkiksi 7–10 vuoden välein. Vastaavasti vähäisemmällä käytöllä olevissa huoneissa, kuten makuuhuoneessa, väli saattaa pidentyä lähemmäs 15 vuotta.

Hoito ja huolto

Hyvin huollettu ja säännöllisesti puhdistettu mosaiikkiparketti kestää pidempään ennen kuin se tarvitsee hiontaa ja lakkausta. Suositellaan, että lattia imuroidaan säännöllisesti ja pyyhitään kostealla liinalla, mikä auttaa pienhiukkasten poistamisessa. Myös huonekalujen jalkoihin laitettavat huopatassut voivat vähentää kulumisen aiheuttamia naarmuja.

Lakkauksen kunto

On hyvä tarkistaa lakkapinnan kunto säännöllisesti. Jos lakka alkaa näyttää kuluneelta tai halkeilee, hionta ja lakkaus saattavat olla tarpeen odotettua aikaisemmin. Jos lakkapinta on vielä hyvässä kunnossa, lattian elinikää voidaan pidentää yhdellä tai kahdella ylimääräisellä lakkakerroksella ilman hiontaa.

Ympäristötekijät

Mosaiikkiparketin kuntoa saattavat vaikuttaa myös ympäristön olosuhteet, kuten ilmankosteus ja lämpötilavaihtelut. Korkea ilmankosteus saattaa esimerkiksi turvottaa puuta, mikä saattaa nopeuttaa lakkapinnan kulumista.

Perusteellinen ja säännöllinen tarkkailu sekä hyvä hoito ja huolto voivat siis merkittävästi vaikuttaa mosaiikkiparketin hionta- ja lakkausväliin ja näin pidentää lattian käyttöikää.

Millaisia välineitä ja materiaaleja tarvitaan mosaiikkiparketin hiontaan ja lakkaukseen?

Mosaiikkiparketin hiontaan ja lakkaukseen tarvitaan useita välineitä ja materiaaleja, jotta tulos olisi ammattimainen ja kestävä. Alla on kattava lista tarvittavista välineistä ja materiaaleista:

Hiontavälineet

 • Lattiahiomakone: Tehokas ja suurikokoinen kone, jota käytetään parketin tasoittamiseen ja vanhojen pintakäsittelyjen poistamiseen.
 • Reunahiomakone: Pieni ja ketterä kone, jolla päästään käsittelemään lattian reunat ja muut ahtaat paikat, joihin lattiahiomakone ei sovi.
 • Hiomapaperit: Eri karkeuksia tarpeen mukaan, alkaen karkeammasta (esim. 24-36) pohjahiomiseen ja päättyen hienompaan (esim. 80-120) viimeistelyyn.
 • Pölynimuri: Tehokkaan ja tarkoitukseen sopivan pölynimurin avulla varmistetaan työtilan puhtaus ja pölyn poisto hiomisen yhteydessä.

Hiontamateriaalit

 • Hiomaverkot tai hiomatyynyt: Käytettäväksi erityisesti reunahiomakoneessa tai käsinhionnassa ahtaissa paikoissa.
 • Suojamuovit ja teipit: Huonekalujen, seinien ja muiden suojattavien kohteiden peittämiseksi pölyltä.

Lakkausvälineet

 • Lakkasiveltimet: Eri kokoisia ja muotoisia siveltimiä, riippuen pinnanmuodoista ja lakkauksen tarkkuudesta.
 • Lakkatelat: Sileälle pinnalle soveltuvat telat, jotka takaavat tasaisen lakkapinnan.
 • Sekoittaja: Porakoneeseen kiinnitettävä sekoitin lakan perusteelliseen sekoittamiseen.
 • Telakaukalo: Jossa lakka pidetään käyttökunnossa ja josta tela kastetaan.
 • Puhdistusvälineet: Kuten tärpätti tai muu sopiva aine työkaluja ja pieniä pintoja varten.

Lakkausmateriaalit

 • Pohjalakka: Ennen varsinaista lakkausta käytetään pohjalakkaa, joka parantaa pintalakan tarttuvuutta.
 • Pintalakka: Valitaan käyttötarkoituksen mukaan, esimerkiksi kovaa kulutusta kestävät lakat tai luonnonolot huomioivat.
 • Pintamaali tai väriöljy (valinnainen): Jos perinteisen lakkauksen sijaan halutaan värejä tai tietty sävy lattiaan.
 • Lakkasävytys (valinnainen): Jos halutaan tuoda tiettyä sävyä lakkauskäsittelyn yhteydessä.

Työvälineiden ja materiaalien lisäksi on tärkeää huolehtia turvallisuudesta. Käytä aina asianmukaisia suojavarusteita, kuten suojalaseja, hengityssuojainta ja kuulosuojaimia, erityisesti hiontatöissä. Näillä välineillä ja materiaaleilla voit varmistaa, että mosaiikkiparkettisi käsittely on onnistunut ja pitkäikäinen.

Millainen on prosessi mosaiikkiparketin hionnassa ja lakkauksessa vaihe vaiheelta?

Mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus on monivaiheinen prosessi, joka edellyttää huolellisuutta ja tarkkaa työskentelyä parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Alla on vaiheittainen opas prosessista:

1. Valmisteluvaihe

Ennen hiontaa ja lakkausta, huoneen valmistelu on tärkeää:

 • Poista huonekalut: Kaikki huonekalut ja muut esteet on siirrettävä pois huoneesta.
 • Suojaa pinnat: Suojaa seinät, ovet ja muut alueet, jotka eivät ole hionnan ja lakkauksen kohteena. Käytä esimerkiksi suojamuovia tai -paperia.
 • Korjaa vauriot: Tarkista parketti ja korjaa mahdolliset vauriot, kuten irtoavat palaset tai syvät kolot.

2. Hionta

Hionta poistaa vanhan lakkapinnan ja tasoittaa parketin pinnan:

 • Karkeahionta: Aloita hionta karkearakeisella (karkeus 24-36) hiomapaperilla. Tämä poistaa vanhan lakan ja tasoittaa suuremmat epätasaisuudet.
 • Keskihionta: Jatka keskirakeisella (karkeus 60-80) hiomapaperilla. Tämä hiontakerta silottaa pinnan entisestään ja poistaa karkean hionnan jäljet.
 • Pintahionta: Viimeistele hienorakeisella (karkeus 120-150) hiomapaperilla. Tämä huolehtii siitä, että pinnasta tulee tasainen ja sileä.
 • Reunojen hionta: Käytä reunahiomakonetta seinien vieressä ja kulmissa, jotta koko lattia tulee hiotuksi tasaisesti.

3. Pölyn poisto

Hionnan jälkeen pölyn poistaminen on tärkeää lakkauksen onnistumiseksi:

 • Imurointi: Imuroi lattia, seinät ja katto huolellisesti poistaaksesi irtopölyn.
 • Kosteapyyhintä: Pyyhi lattia kostealla, mutta ei märällä, liinalla viimeisten pölyjen poistamiseksi.

4. Lakkaus

Lakkaus suojaa lattiaa ja antaa sille kauniin viimeistelyn:

 • Pohjalakkaus: Levitä ensimmäinen kerros pohjalakkaa tasaisesti parketille ja anna kuivua täysin ohjeiden mukaisesti.
 • Kevyt välihionta: Pohjalakan kuivuttua tee kevyt hionta hienorakeisella hiomapaperilla (karkeus noin 150-180) varmistaaksesi tasaisen pinnan.
 • Pölyn poisto: Poista hiontapöly huolellisesti, samoin kuin aiemmin.
 • Lopullinen lakkaus: Levitä toinen kerros lakkaa. Tämä voi olla tarpeen toistaa vielä kolmannenkin kerran riippuen halutusta lopputuloksesta ja lakan tyypistä.

5. Kuivuminen ja kovettuminen

Annan lakkapinnan kuivua ja kovettua ohjeiden mukaisesti, mikä yleensä kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Vältä lattian käyttöä lakan kuivumisaikana, jotta pinta pysyy vaurioitumattomana.

6. Viimeistely

Kun lakka on täysin kuivunut ja kovettunut, voit siirtää huonekalut takaisin paikalleen ja nauttia uudistuneesta lattian pinnasta. Huomioi kuitenkin, että suurempien tai teräväreunaisten huonekalujen alle on suositeltavaa laittaa huopatassuja lattian suojelemiseksi.

Prosessin tarkkuus ja huolellisuus takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen ja pitkäkestoisen, kauniin lattian.

Kuinka kauan mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus kestää ja kuinka kauan lattiapinta kestää kuivua ennen käyttöönottoa?

Mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus sisältävät useita vaiheita, ja työn kokonaisaika riippuu useista tekijöistä, kuten parketin kunnosta, käsiteltävästä pinta-alasta sekä käytettävistä materiaaleista ja tekniikoista.

Työvaiheiden kesto

 • Hionta: Tämä vaihe voi kestää yhdestä kahteen päivään riippuen lattian koosta ja sen kunnosta. Jos lattia on erittäin kulunut tai epätasainen, hiontaan voi kulua enemmän aikaa.
 • Välisiivous: Hionnan jälkeen lattia on siivottava pölystä ja muista irtoaineista, mikä vie yleensä muutaman tunnin.
 • Lakkauskerrat: Lakkaus tehdään yleensä useammassa kerroksessa. Lakkakerroksesta riippuen kuivumisaika on noin 4–6 tuntia per kerros, mutta suositelta on antaa jokaiselle kerrokselle kuivumisaikaa vähintään 8–12 tuntia. Tavanomaisesti lakkaa levitetään 2–3 kerrosta, mikä tarkoittaa, että lakkausvaiheeseen kuluu yhteensä 2–4 päivää.

Kokonaisaika

Kokonaisaika hiontaan ja lakkaukseen on siis tyypillisesti 3–6 päivää riippuen edellä mainituista tekijöistä. On tärkeää huomioida, että työvaiheiden välillä on oltava riittävästi kuivumistaikaa, jotta lopputulos olisi kestävä ja laadukas.

Lattian kuivumisaika ennen käyttöönottoa

Lakkauksen viimeisen kerroksen kuivumiseen on syytä varata vähintään 24 tuntia ennen kevyttä käyttöönottoa, kuten kävelyä sukilla. Täydellinen kuivuminen, jolloin lattia kestää normaalin käytön ja esimerkiksi huonekalujen asettamisen paikalleen, kestää yleensä 7 päivää. Tämä varmistaa, että lakka on kovettunut täysin ja lattian pinta on mahdollisimman kestävä.

Yhteenvetona, mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus kestävät yleensä 3–6 päivää, ja lattian kuivuminen ennen täyttä käyttöönottoa on suositeltavaa noin 7 päivää viimeisen lakkakerroksen jälkeen.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Parketin hionta hinta Betonilattian hionta hinta Lattian hionta hinta Puulattian hionta hinta Parketin hionta ja lakkaus hinta Parketin hionta ja sävytys hinta Lattian hionta ja lakkaus hinta Puulattian hionta ja lakkaus hinta Kivilattian hionta hinta Autotallin betonilattian hionta hinta Autotallin lattian hionta hinta Betonilattian hionta valun jälkeen hinta Betonilattian liiman hionta hinta Betonilattian oikaisu hiomalla hinta Betoniliiman hionta hinta

Kilpailuta mosaiikkiparketin hionta ja lakkaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä