Puulattian maalaus

Puulattian maalaus hinta

Puulattian maalaus

Paljonko maksaa puulattian maalaus?

Puulattian maalauksen hinta on keskimäärin 1 502 €

Hinnan vaihteluväli 616 € – 3 904 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 32 %

Puulattian maalauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Puulattian maalaus – Mitä maksaa puulattian maalaus?

Päivitetty: 06.09.2023 klo 14:09

Puulattioiden maalaaminen maksaa keskimäärin noin 200 € - 3.700 € maalattavasta pinta-alasta, tarvittavista korjaus- ja pintakäsittelytöistä sekä viimeistelystä riippuen. Esimerkiksi kerrostaloasunnon 21m2 huoneiston lautalattian maalaus voisi maksaa 240 €.

Miten puulattian maalauksen hinta muodostuu?

Puulattian maalauksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi:

  • maalattavan puulattian pinta-ala
  • tarvittavat puulattian korjaus- ja pintakäsittelytyöt
  • maalaus- ja viimeistelytyöt

Puulattioiden maalauksen yhteydessä tehdään usein muitakin töitä, jotka vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. Esimerkiksi vanhan maali- tai lakkapinnan poisto voi tulla kyseeseen ennen kuin uuden maalipinnan tekoa aloitetaan, mikä nostaa luonnollisesti kustannuksia. Mikäli puulattiassa on rakoja tai koloja, ne vaativat yleensä kittausta tai hiontaa. Puulattian maalaustyön kokonaiskustannuksia arvioitaessa maalit ja tarvikkeet tulee ottaa myös huomioon

Saako puulattian maalauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta puulattian maalaus saa kotitalousvähennystä. Puulattian maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 puulattian maalauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Hyvä tietää puulattioiden maalaukseen liittyen

Vaikka puulattia olisi hoitanut miten hyvin tahansa, lattian ikääntyminen alkaa jossain vaiheessa näkymään ja lattian käsittely tulee ajankohtaiseksi. Yksi vanhan puulattian käsittelymenetelmistä on maalaus. Maalaukseen liittyen kannattaa huomioida, että maalattavan puulattian tulee olla kuiva, suhteellinen ilman kosteus ei saa ylittää 80% ja maalaustilan lämpötila on suositeltavaa pitää yli +10 asteessa. Ennen maalausta puulattiat tulee esikäsitellä tarvittaessa hiomalla, jonka jälkeen puupinnat tulee pestä ja puhdistaa perusteellisesti. Pesu ja puhdistus tehdään joka tapauksessa. Seinät, listat ja muut pinnat kannattaa suojata ennen maalaustyön aloitusta. Maalaus tehdään tarpeen mukaan 1-3 kertaa ja kuivumisaika tulee tarkistaa – aina ennen lattian käyttöönottoa – käytetyn maalin käyttöohjeista. Maalattu puulattiapinta on näyttävän näköinen ja helppo pitää puhtaana.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Puulattian maalaus hinta

Kilpailuta puulattian maalaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä