Putkien pinnoitus

Putkien pinnoitus – Mitä tarkoittaa putkien pinnoitus?

Putkien pinnoitus

Tarvitsetko palvelua putkien pinnoitus?

Kilpailuta putkien pinnoitus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Putkien pinnoitus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 06.07.2023 klo 12:07

Erilaisten vesiputkien pinnoittaminen on monesti yksi vaihtoehto putkien vaihtamiselle. Työ voidaan tehdä useilla eri menetelmillä kohteesta riippuen.

Mitä maksaa putkien pinnoitus?

Katso hintasivu: Putkien pinnoitus hinta

Saako putkien pinnoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta putkien pinnoitus saa kotitalousvähennystä. Putkien pinnoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 putkien pinnoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Erilaiset pinnoitusmenetelmät

Pinnoituksen tavoitteena on luonnollisesti lisätä putkiston käyttöikää parhaimmillaan saman verran, kuin mitä uusikin putki lisäisi. Riippuen asiayhteydestä, voidaan pinnoituksella tarkoittaa melkeinpä mitä tahansa työtä, jossa putken tai vesiputken pintaa parannetaan.

Parhaat menetelmät ja käytännöt valitaan aina tapauskohtaisesti ja esimerkiksi vesiputken kunnolla on aina sanottavansa siihen, mitä menetelmää voidaan käyttää. Tässä yleisimpiä menetelmiä:

 • sujutus
  • sujuttaminen tarkoittaa sitä, että vanha putki avataan sopivasta kohtaa ja sen sisälle työnnetään eli ”sujutetaan” uusi putki
  • luonnollisesti mutkat ja liitoskohdat tuottavat tässä menetelmässä hieman päänvaivaa, mutta käyttöikä kasvaa saman verran kuin putken vaihtamisellakin
 • sukitus / pinnoitus
  • sukittaminen tarkoittaa putken sisäpinnan käsittelyä esimerkiksi epoksikyllästeen avulla
  • sukka on aluksi pehmeä, mutta se kovettuu nopeasti ja täyttää hyvin vanhassa putkessa olevat kolot sekä halkeamat
  • yleensä sukituksia tehdään viemäriputkistolle, mutta nykypäivän kehittyneiden menetelmien ansioista myös käyttövesiputkistojen pinnoitukset ovat kasvaneet
 • ruiskuvalu
  • vanhan putken sisälle ruiskutetaan seinäpintoja vahvistava putki, joka myöhemmin muodostuu jopa kantavaksi

Lisätietoa putkistojen pinnoituksista

Nykyään kotien, kiinteistöjen ja muiden rakennusten putkiremonteille on olemassa useita erilaisia vaihtoehtoja. Suuremmissa kohteissa useimmiten vanhat putket vaihdetaan vielä uusiin, jolloin kyseessä on mittava, työläs ja asumisjärjestelyihin vaikuttava remontti. Uudet ja kevyemmät vaihtoehdot ja menetelmät nostavat kuitenkin jatkuvasti päätään ja esimerkiksi pientaloissa, kuten omakotitaloissa harvemmin enää vanhoja putkia poistetaan rakenteista.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Putkien pinnoitus

Kilpailuta putkien pinnoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä