Putkien pinnoitus: hinta (2021) ja UKK

Erilaisten vesiputkien pinnoittaminen on monesti yksi vaihtoehto putkien vaihtamiselle. Työ voidaan tehdä useilla eri menetelmillä kohteesta riippuen.

Putkien pinnoituksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi:

 • pinnoitettavien putkien tyyppi: viemäriputket, käyttövesiputket jne.
 • rakennuksen tyyppi: omakotitalo, kerrostalo jne.
 • kerrosten lukumäärä ja kokonaispinta-ala
 • pinnoitettavien putkien määrä ja toteutustapa

Vesiputkien pinnoitus maksaa pientaloissa keskimäärin noin 4.000 € – 20.000 € kohteesta ja pinnoitettavista putkista riippuen. Suuremmissa kohteissa kuten kerrostaloissa hinnat voivat vaihdella kymmenistä tuhansista satoihin tuhansiin euroihin.

Kuten jo tässä vaiheessa on varmasti käynyt ilmi, on putkien pinnoituksen hinta monen eri elementin sekä tekijän loppusumma. Hintojen arvioinnissa tulisikin ensimmäisenä tehdä raaka jaottelu sen mukaan, millaiseen putkistoon pinnoitusta ollaan tekemässä. Nykyään uusi pinta tehdään useimmiten viemäriputkistoon, mutta myös käyttövesiputkistoihin kohdistuva pinnoittaminen on yleistynyt.

Toisena elementtinä on luonnollisesti urakan laajuus, jota voidaan arvioida rakennuksen tyypin, kerrosten lukumäärän ja kokonaispinta-alan mukaan. Pinnoitustyön kesto sekä käytettävien materiaalien määrä vaihtelee laajasti esimerkiksi sen mukaan kohdistuvatko parannustyöt omakotitaloon vai kerrostaloon. Joka tapauksessa rakennuksen tyypistä huolimatta pinta-alan sekä kerrosten lukumäärän mukaan voidaan edellä mainittuja tekijöitä arvioida ainakin suuntaa antavasti. Myös pinnoituksen toteutustapa kannattaa huomioida eli parannetaanko vesiputkien sisäpintoja esimerkiksi sujuttamalla, sukittamalla vai ruiskuvalulla.

Pinnoituksen tavoitteena on luonnollisesti lisätä putkiston käyttöikää parhaimmillaan saman verran, kuin mitä uusikin putki lisäisi. Riippuen asiayhteydestä, voidaan pinnoituksella tarkoittaa melkeinpä mitä tahansa työtä, jossa putken tai vesiputken pintaa parannetaan.

Parhaat menetelmät ja käytännöt valitaan aina tapauskohtaisesti ja esimerkiksi vesiputken kunnolla on aina sanottavansa siihen, mitä menetelmää voidaan käyttää. Tässä yleisimpiä menetelmiä:

 • sujutus
  • sujuttaminen tarkoittaa sitä, että vanha putki avataan sopivasta kohtaa ja sen sisälle työnnetään eli ”sujutetaan” uusi putki
  • luonnollisesti mutkat ja liitoskohdat tuottavat tässä menetelmässä hieman päänvaivaa, mutta käyttöikä kasvaa saman verran kuin putken vaihtamisellakin
 • sukitus / pinnoitus
  • sukittaminen tarkoittaa putken sisäpinnan käsittelyä esimerkiksi epoksikyllästeen avulla
  • sukka on aluksi pehmeä, mutta se kovettuu nopeasti ja täyttää hyvin vanhassa putkessa olevat kolot sekä halkeamat
  • yleensä sukituksia tehdään viemäriputkistolle, mutta nykypäivän kehittyneiden menetelmien ansioista myös käyttövesiputkistojen pinnoitukset ovat kasvaneet
 • ruiskuvalu
  • vanhan putken sisälle ruiskutetaan seinäpintoja vahvistava putki, joka myöhemmin muodostuu jopa kantavaksi
Nykyään kotien, kiinteistöjen ja muiden rakennusten putkiremonteille on olemassa useita erilaisia vaihtoehtoja. Suuremmissa kohteissa useimmiten vanhat putket vaihdetaan vielä uusiin, jolloin kyseessä on mittava, työläs ja asumisjärjestelyihin vaikuttava remontti. Uudet ja kevyemmät vaihtoehdot ja menetelmät nostavat kuitenkin jatkuvasti päätään ja esimerkiksi pientaloissa, kuten omakotitaloissa harvemmin enää vanhoja putkia poistetaan rakenteista.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Turvaa onnistumisesi ja vertaile putkien pinnoittaminen Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö putkien pinnoituksesta