Putkien pinnoitus

Putkien pinnoitus hinta

Putkien pinnoitus

Paljonko maksaa putkien pinnoitus?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Putkien pinnoituksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Putkien pinnoitus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 09.11.2022 klo 17:11

Vesiputkien pinnoitus maksaa pientaloissa keskimäärin noin 4.000 € – 20.000 € kohteesta ja pinnoitettavista putkista riippuen. Suuremmissa kohteissa kuten kerrostaloissa hinnat voivat vaihdella kymmenistä tuhansista satoihin tuhansiin euroihin.

Miten putkien pinnoituksen hinta muodostuu?

Putkien pinnoituksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi:

 • pinnoitettavien putkien tyyppi: viemäriputket, käyttövesiputket jne.
 • rakennuksen tyyppi: omakotitalo, kerrostalo jne.
 • kerrosten lukumäärä ja kokonaispinta-ala
 • pinnoitettavien putkien määrä ja toteutustapa

Kuten jo tässä vaiheessa on varmasti käynyt ilmi, on putkien pinnoituksen hinta monen eri elementin sekä tekijän loppusumma. Hintojen arvioinnissa tulisikin ensimmäisenä tehdä raaka jaottelu sen mukaan, millaiseen putkistoon pinnoitusta ollaan tekemässä. Nykyään uusi pinta tehdään useimmiten viemäriputkistoon, mutta myös käyttövesiputkistoihin kohdistuva pinnoittaminen on yleistynyt.

Toisena elementtinä on luonnollisesti urakan laajuus, jota voidaan arvioida rakennuksen tyypin, kerrosten lukumäärän ja kokonaispinta-alan mukaan. Pinnoitustyön kesto sekä käytettävien materiaalien määrä vaihtelee laajasti esimerkiksi sen mukaan kohdistuvatko parannustyöt omakotitaloon vai kerrostaloon. Joka tapauksessa rakennuksen tyypistä huolimatta pinta-alan sekä kerrosten lukumäärän mukaan voidaan edellä mainittuja tekijöitä arvioida ainakin suuntaa antavasti. Myös pinnoituksen toteutustapa kannattaa huomioida eli parannetaanko vesiputkien sisäpintoja esimerkiksi sujuttamalla, sukittamalla vai ruiskuvalulla.

Saako putkien pinnoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta putkien pinnoitus saa kotitalousvähennystä. Putkien pinnoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 putkien pinnoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Erilaiset pinnoitusmenetelmät

Pinnoituksen tavoitteena on luonnollisesti lisätä putkiston käyttöikää parhaimmillaan saman verran, kuin mitä uusikin putki lisäisi. Riippuen asiayhteydestä, voidaan pinnoituksella tarkoittaa melkeinpä mitä tahansa työtä, jossa putken tai vesiputken pintaa parannetaan.

Parhaat menetelmät ja käytännöt valitaan aina tapauskohtaisesti ja esimerkiksi vesiputken kunnolla on aina sanottavansa siihen, mitä menetelmää voidaan käyttää. Tässä yleisimpiä menetelmiä:

 • sujutus
  • sujuttaminen tarkoittaa sitä, että vanha putki avataan sopivasta kohtaa ja sen sisälle työnnetään eli ”sujutetaan” uusi putki
  • luonnollisesti mutkat ja liitoskohdat tuottavat tässä menetelmässä hieman päänvaivaa, mutta käyttöikä kasvaa saman verran kuin putken vaihtamisellakin
 • sukitus / pinnoitus
  • sukittaminen tarkoittaa putken sisäpinnan käsittelyä esimerkiksi epoksikyllästeen avulla
  • sukka on aluksi pehmeä, mutta se kovettuu nopeasti ja täyttää hyvin vanhassa putkessa olevat kolot sekä halkeamat
  • yleensä sukituksia tehdään viemäriputkistolle, mutta nykypäivän kehittyneiden menetelmien ansioista myös käyttövesiputkistojen pinnoitukset ovat kasvaneet
 • ruiskuvalu
  • vanhan putken sisälle ruiskutetaan seinäpintoja vahvistava putki, joka myöhemmin muodostuu jopa kantavaksi

Lisätietoa putkistojen pinnoituksista

Nykyään kotien, kiinteistöjen ja muiden rakennusten putkiremonteille on olemassa useita erilaisia vaihtoehtoja. Suuremmissa kohteissa useimmiten vanhat putket vaihdetaan vielä uusiin, jolloin kyseessä on mittava, työläs ja asumisjärjestelyihin vaikuttava remontti. Uudet ja kevyemmät vaihtoehdot ja menetelmät nostavat kuitenkin jatkuvasti päätään ja esimerkiksi pientaloissa, kuten omakotitaloissa harvemmin enää vanhoja putkia poistetaan rakenteista.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

Putkien pinnoitus hinta

Kilpailuta putkien pinnoitus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä