Harkkoperustus

Harkkoperustus hinta

Harkkoperustus

Paljonko maksaa harkkoperustus?

Harkkoperustusten hinta on keskimäärin 3 728 €

Hinnan vaihteluväli 45 € – 9 760 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Harkkoperustusten hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Harkkoperustus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 30.12.2022 klo 14:12

Harkkoperustuksen teko maksaa keskimäärin noin 600 € – 15.000 € rakennuksen koosta, muodosta ja harkkotyypistä riippuen. Esimerkiksi omakotitalon lämpöharkkopohjainen perustus voisi maksaa noin 13.000 €.

Miten harkkoperustusten hinta muodostuu?

Harkkoperustusten hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • rakennuksen tai rakennelman muoto: nelikulmainen, monikulmainen jne.
 • ulko- ja sisäkulmien määrä
 • sivujen yhteenlaskettu pituus
 • harkkojen tyyppi: perustusharkko, pilariharkko, eristetty, eristämätön jne.

Jotta kyseisen perustustavan synnyttämiä kustannuksia voitaisiin arvioida tarkemmin, tulisi ensin kartoittaa hieman lisätietoja perustettavasta kohteesta. Kohteet vaihtelevat laajasti ja toisinaan voidaan perustaa pieni pihavarasto ja toisinaan taas suurikokoinen halli tai kaikkea siltä väliltä. Pinta-alahan on aina hyvä indikaattori, kuten myös perustettavan kohteen muoto eli onko kyseessä esimerkiksi nelikulmainen tai monikulmainen rakennelma tai rakennus. Ulko- ja sisäkulmilla on tunnetusti oma vaikutuksensa hintoihin. Yhteenlaskettu sivujen pituus sekä maanpinnan yläpuolelle tulevien harkkojen korkeus kannattaa myös selvittää etukäteen.

Myös harkkoja on erilaisia. Kohteesta riippuen voidaan käyttää esimerkiksi pilariharkkoa tai perustusharkkoa, joista ensimmäinen soveltuu hyvin kevyemmille kohteille. Toisaalta esimerkiksi rossipohjakohteissa voidaan käyttää valmiiksi eristettyä harkkoa. Tarkimman hinnan oman projektisi harkkoperustamisesta saat jättämällä siitä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako harkkoperustuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta harkkoperustus saa kotitalousvähennystä. Harkkoperustus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 harkkoperustusten kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Pilariharkkoperustus etenkin kevyemmälle kuormalle

Pilariharkko on ominaisuuksiltaan sellainen, että se soveltuu käytettäväksi painokuormaltaan pienemmissä rakennuksissa tai rakennelmissa. Pilariharkkoperustuksen tekeminen on pitkälti hyvin samankaltainen kuin harkoissakin eli pohjalla käytetään valettua anturaa. Katso tästä esimerkkikohteita:

 • autokatos
  • autosuojat ovat yleensä autotalleja hieman kevyempiä, joten niiden perustamisessa voidaan käyttää pilariharkkoa
 • varasto
  • varastoon voidaan luoda säilytystilaa, mutta siitä voidaan tehdä myös lämmin esimerkiksi harrastustoimintaa silmällä pitäen
  • varaston koon ja käyttötarpeen mukaan voidaan lopulta päättää kumpi perustustapa valitaan
 • kesämökki
  • varsinkin pienemmät ja kevyemmät mökit voidaan perustaa pilariharkoilla

Perustusharkko sopii moniin kohteisiin

Perustusharkoilla voidaan luoda monille erilaisille kiinteistöille, taloille sekä rakennuksille luja ja vahva perustus. Niiden suosiota lisää etenkin niiden monipuolisuus – perustusharkot soveltuvat useimmille maa-aineksille, myös hieman tavallisesta enemmän poikkeaville rakenteille. Tilanteesta ja tapauskohtaisesta käyttötarkoituksesta riippuen valuharkot voivat olla valmiiksi eristettyjä tai eristämättömiä. Esimerkkejä:

 • autotalli
  • yleensä autokatosta raskaammat kuormat
 • rossipohja
  • tuulettuvassa alapohjassa ja samoin myös esimerkiksi kellarissa voidaan käyttää valmiiksi eristettyjä harkkoja

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

Harkkoperustus hinta

Kilpailuta harkkoperustus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä