Paaluperustus

Paaluperustus hinta

Paaluperustus

Paljonko maksaa paaluperustus?

Paaluperustusten hinta on keskimäärin 1 920 €

Hinnan vaihteluväli 440 € – 3 660 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Paaluperustusten hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Paaluperustus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 17.11.2022 klo 15:11

Paaluperustukset maksavat keskimäärin noin 1.500 € – 16.000 € kohteesta, paalujen määrästä ja asennussyvyydestä riippuen. Hinnoittelun perusteena voidaan käyttää myös metrimääriä, jotka vaihtelevat noin 20–40 euron välillä. 

Miten paaluperustusten hinta muodostuu?

Paaluperustuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • paalujen määrä ja materiaali
  • paalujen asennussyvyys
  • tehdäänkö paalutus maahan vai veteen
  • paaluperustettavan kohteen pinta-ala ja muoto

Kun lähdetään kartoittamaan paaluperustamisesta syntyviä kuluja ja menoeriä, kannattaa ensin selvittää kohteesta hieman taustatietoja. Hyödyllinen tieto on jo pelkästään se, tehdäänkö paalutus maahan rakennusta tai rakennelmaa varten vai vesistöön, esimerkiksi laituria varten. Tässä vaiheessa onkin hyvä muistuttaa, että tarkimman hinta-arvion oman kohteesi paalutuksesta saat jättämällä siitä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Tämän jälkeen huomio kannattaa suunnata kohteen muotoon ja pinta-alaan. Nyrkkisääntö on, että hinnat kasvavat kompleksisuuden eli esimerkiksi rakennuksen kulmien määrän lisääntyessä. Toisaalta pinta-alan kasvaessa myös tarvittavien paalujen määrä kasvaa. Kannateltavan kuorman sekä maa-aineksen ominaisuuksien perusteella myös paalutuksen syvyydet vaihtelevat. Paalun materiaalia ei saa myöskään unohtaa. Erilaisia paalumateriaaleja ovat esimerkiksi puu, teräsbetoni ja teräsputki.

Saako paaluperustuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta paaluperustus saa kotitalousvähennystä. Paaluperustus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 paaluperustusten kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Porapaalutus vaativiin kohteisiin

Porapaalutuksen avulla minkä tahansa talon, kiinteistön tai muun perustettavan kohteen aiheuttama painokuorma voidaan siirtää ketjussa eteenpäin aina kantavaan maaperään saakka. Porapaalut asennetaan maaperään niiden nimensä mukaisesti poraamalla. Poraus eroaa hieman menetelmänä normaalista lyöntipaalutuksesta, mutta lopputulos ja ideologia on molemmissa sama.

Teräsperustus kevyemmille kohteille

Teräspaaluperustus yhdistetään yleensä tuulettuvan alapohjan kanssa, jolloin perustettavaa rakennusta saadaan nostettua kohteesta riippuen tarvittava määrä maanpinnan yläpuolelle. Hyvän tontin löytäminen on nykypäivänä jatkuvasti hankalampaa etenkin tiheämpään asutuilla seuduilla ja monen tontin maaperäominaisuudet ovat hyvin vaihtelevat – tarvittavat maansiirtotyöt ja maanmuokkaustyöt voivat viedä useita päiviä tai jopa viikkoja.

Teräsperustus on ympäristöystävällinen, taloudellinen, nopea ja tehokas tapa tehdä pienempien ja kevyempien rakennusten tai talojen perustukset. Esimerkkejä ovat enintään kaksikerroksiset pienrakennukset, kuten omakotitalot ja paritalot, vapaa-ajan asunnot, toimistotilat, varastot sekä autotallit.

Mitä tarkoittaa tukipaalu tai kitkapaalu?

Paaluja voidaan käyttää monissa eri kohteissa ja parhaat vinkit oman kohteesi perustustavasta saat Kodinplazan urakoitsijoilta. Yleisen käytännön mukaan erilaiset paalut jaetaan niiden ominaisuuksien mukaan kahteen eri kategoriaan, joista tarkempaa tietoa alapuolella:

  • tukipaalu
    • tälle paalutyypille tuki löytyy kantavasta maapinnasta tai kallion pinnasta
  • kitkapaalu
    • nimensä mukaisesti paalun ja maan välinen kitka pitää paalun paikallaan ja pystyy kannattelemaan rakennuksesta tai rakennelmasta syntyvää kuormaa

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

Paaluperustus hinta

Kilpailuta paaluperustus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä