Kipsilevyn asennus

Kipsilevyn asennus hinta

Kipsilevyn asennus

Paljonko maksaa kipsilevyn asennus?

Kipsilevyn asennuksen hinta on keskimäärin 1 634 €

Hinnan vaihteluväli 308 € – 6 100 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kipsilevyn asennuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kipsilevyn asennus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 19.02.2023 klo 18:02

Kipsilevyn asentaminen maksaa pientaloissa keskimäärin noin 1.000 € – 2.000 € asennuskohteesta, sen pinta-alasta ja tarvittavista lisätöistä riippuen. Vastaavasti esimerkiksi teollisuusrakennuksen katon ja ulko- sekä väliseinien levytys voisi maksaa 6.000 €.

Miten kipsilevyn asennuksen hinta muodostuu?

Kipsilevyn asennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • mihin levy asennetaan: seinään, kattoon, lattiaan jne.
 • kipsilevyn käyttötarkoitus ja ominaisuudet: verhoilu, tuulensuoja, ääneneristys jne.
 • levytettävän alueen pinta-ala
 • tehdäänkö myös rakenteellisia töitä vai pelkkä levytys

Kun lähdetään arvioimaan kipsilevyjen asennuksiin liittyviä kustannuksia, tulisi ensin selvittää hieman pohjatietoja kohteesta. Ensimmäinen kartoitettava asia on pinta, johon kipsilevyä ollaan kiinnittämässä. Jos kyseessä on katto, kannattaa mitata katon korkeus. Sama pätee myös seinäpintoihin eli kuinka korkealle seinät ulottuvat. Yleensä matalakorkuisissa kohteissa kiinnittäminen on helpompaa, jolloin myös kustannukset saattavat olla alhaisemmat.

Tämän lisäksi hintojen muodostumiseen vaikuttaa myös levyn ominaisuudet ja käyttötarkoitus. Kohteesta riippuen levyjä voidaan käyttää esimerkiksi sisätilojen verhoiluun, paloturvallisuuden kasvattamiseen, äänieristykseen tai antamaan suojaa tuulelta. Levyjä on eri paksuisia, eri kokoisia ja eri tyyppisiä – materiaalikustannukset vaihtelevat ominaisuuksien mukaan. Joka tapauksessa kipsilevytettävän alueen pinta-ala on hyödyllinen tieto, sillä sen perusteella voidaan arvioida levytystyön kestoa.

Saako kipsilevyn asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kipsilevyn asennus saa kotitalousvähennystä. Kipsilevyn asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kipsilevyn asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Mihin kaikkialle levytys voidaan tehdä?

Melkeinpä mihin tahansa. Yleisimmin kiinnityksiä tehdään katto- ja seinäpinnoille, mutta levyjä voidaan asennuttaa myös lattiapintoihin, riippuen totta kai käyttötarpeesta. Välillä levyiltä vaaditaan hyvää ääneneristyskykyä tai erikoiskovuutta, toisinaan paloturvallisuutta. Yleisimpiä kiinnityspintoja:

 • katto
  • levyt voidaan asentaa kattoon ruuveilla, mikäli pohjalla on käytetty esimerkiksi puista koolausta
  • ruuvaus kannattaa tehdä koneellisesti, mikäli vain mahdollista
 • seinä
  • seinään tehtävät asennukset vaihtelevat pitkälti seinän materiaalin mukaan
  • levyttäminen lastulevyn päälle voidaan tehdä ruuveilla ja/tai liimalla
  • liimaus on usein järkevä vaihtoehto betoniseinään
 • lattia
  • lattiaan tarvitaan usein hieman vahvempia levyjä, sillä sen päälle kohdistuvat suuremmat kuormat
  • lattialevytys antaa mahdollisuuden käyttää erilaisia pinnoitteita hyvin monipuolisesti

Lisätietoa kipsilevyistä

Kipsilevyjen käyttäminen rakentamisessa tai erilaisissa remonteissa on ollut suosittuja jo useiden vuosikymmenien ajan, johtuen sen hyvistä ominaisuuksista. Levyt säilyttävät muotonsa ja toisin kuin esimerkiksi puu, ne eivät elä rakenteissa. Toisaalta myös niiden pintoja on helppo käsitellä esimerkiksi sisäpinnoilla maalaamalla tai tapetoimalla.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

Kipsilevyn asennus hinta

Kilpailuta kipsilevyn asennus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä