Kipsilevyn asennus - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 19.04.2022 klo 13:04

Erilaisten gyproc- ja kipsilevyjen asentaminen, kiinnitys tai kiinnittäminen voidaan tehdä niin kattoon, seinään kuin lattiaankin. Kipsilevytys soveltuu käytettäväksi kuivien tilojen lisäksi myös märkätiloissa. Levytys voidaan tehdä kaikille eri kipsilevyille, oli kyseessä sitten saneerauskipsilevy, akustiikkakipsilevy tai vaikkapa palonsuojalevy.

Kipsilevyn asentaminen maksaa pientaloissa keskimäärin noin 1.000 € – 2.000 € asennuskohteesta, sen pinta-alasta ja tarvittavista lisätöistä riippuen. Vastaavasti esimerkiksi teollisuusrakennuksen katon ja ulko- sekä väliseinien levytys voisi maksaa 6.000 €.

Kipsilevyn asennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • mihin levy asennetaan: seinään, kattoon, lattiaan jne.
 • kipsilevyn käyttötarkoitus ja ominaisuudet: verhoilu, tuulensuoja, ääneneristys jne.
 • levytettävän alueen pinta-ala
 • tehdäänkö myös rakenteellisia töitä vai pelkkä levytys

Kun lähdetään arvioimaan kipsilevyjen asennuksiin liittyviä kustannuksia, tulisi ensin selvittää hieman pohjatietoja kohteesta. Ensimmäinen kartoitettava asia on pinta, johon kipsilevyä ollaan kiinnittämässä. Jos kyseessä on katto, kannattaa mitata katon korkeus. Sama pätee myös seinäpintoihin eli kuinka korkealle seinät ulottuvat. Yleensä matalakorkuisissa kohteissa kiinnittäminen on helpompaa, jolloin myös kustannukset saattavat olla alhaisemmat.

Tämän lisäksi hintojen muodostumiseen vaikuttaa myös levyn ominaisuudet ja käyttötarkoitus. Kohteesta riippuen levyjä voidaan käyttää esimerkiksi sisätilojen verhoiluun, paloturvallisuuden kasvattamiseen, äänieristykseen tai antamaan suojaa tuulelta. Levyjä on eri paksuisia, eri kokoisia ja eri tyyppisiä – materiaalikustannukset vaihtelevat ominaisuuksien mukaan. Joka tapauksessa kipsilevytettävän alueen pinta-ala on hyödyllinen tieto, sillä sen perusteella voidaan arvioida levytystyön kestoa.

Melkeinpä mihin tahansa. Yleisimmin kiinnityksiä tehdään katto- ja seinäpinnoille, mutta levyjä voidaan asennuttaa myös lattiapintoihin, riippuen totta kai käyttötarpeesta. Välillä levyiltä vaaditaan hyvää ääneneristyskykyä tai erikoiskovuutta, toisinaan paloturvallisuutta. Yleisimpiä kiinnityspintoja:

 • katto
  • levyt voidaan asentaa kattoon ruuveilla, mikäli pohjalla on käytetty esimerkiksi puista koolausta
  • ruuvaus kannattaa tehdä koneellisesti, mikäli vain mahdollista
 • seinä
  • seinään tehtävät asennukset vaihtelevat pitkälti seinän materiaalin mukaan
  • levyttäminen lastulevyn päälle voidaan tehdä ruuveilla ja/tai liimalla
  • liimaus on usein järkevä vaihtoehto betoniseinään
 • lattia
  • lattiaan tarvitaan usein hieman vahvempia levyjä, sillä sen päälle kohdistuvat suuremmat kuormat
  • lattialevytys antaa mahdollisuuden käyttää erilaisia pinnoitteita hyvin monipuolisesti
Kipsilevyjen käyttäminen rakentamisessa tai erilaisissa remonteissa on ollut suosittuja jo useiden vuosikymmenien ajan, johtuen sen hyvistä ominaisuuksista. Levyt säilyttävät muotonsa ja toisin kuin esimerkiksi puu, ne eivät elä rakenteissa. Toisaalta myös niiden pintoja on helppo käsitellä esimerkiksi sisäpinnoilla maalaamalla tai tapetoimalla.

Palvelusta kipsilevyn asennus saa kotitalousvähennystä. Kipsilevyn asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kipsilevyn asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu kipsilevyn asennuksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta kipsilevyn asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä