Urakoitsija

Urakoitsija hinta

Urakoitsija

Paljonko maksaa urakoitsija?

Urakoitsijan hinta on keskimäärin 1 928 €

Hinnan vaihteluväli 46 € 5 635 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

urakoitsijan hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa urakoitsija?

Päivitetty: 06.03.2024 klo 17:03

Urakointi voidaan hinnoitella urakkahinnan (200 € – 40.000 €), tuntihinnan (25 €/h – 80 €/h) tai neliömetrihinnan (3 €/m2 – 90 €/m2) mukaan. Hinnoittelu riippuu kohteesta, työn luonteesta ja sovituista palveluista. Esimerkiksi omakotitalon pihaurakka voisi muokkaus- ja tasoitustöineen maksaa 1.200 € ja kattourakka kaikkiaan 8.500 €.

Miten urakoitsijan hinta muodostuu?

Urakoitsijan hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kohteen ominaisuudet: tyyppi, koko, pinta-ala jne.
  • liittyykö urakointi rakentamiseen vai remontointiin
  • urakoinnin tyyppi ja laajuus

Urakointi on niin laaja ja moniulotteinen käsite, että se voi käytännössä tarkoittaa mitä tahansa rakentamiseen tai saneeraukseen liittyvää urakkaa. Yleensä urakan käynnistää työn tilaaja, joka tarjouspyyntölomakkeella on kertonut mahdollisimman tarkkoja tietoja kohteen ominaisuuksista. Havainnollistavia asioita voivat olla esimerkiksi rakennuksen tai rakennelman tyyppi, sen koko ja/tai pinta-ala. Urakat voivat kohdistua sisäpinnoille, ulkopinnoille, talotekniikkaan ja/tai maanrakennukseen ja kaikkeen niiden väliltä.

Ymmärrettävistä syistä urakointihinnat vaihtelevat suuresti. Hinnoittelu on mahdollista tehdä esimerkiksi tuntiperusteisesti, könttäperusteisesti tai pinta-alaperusteisesti riippuen kohteesta. Nyrkkisääntönä on, että kevyemmät työskentelymetodit tai vähemmän erikoistumista vaativat työt hinnoitellaan yleensä halvemmiksi. Työn raskauden sekä erikoisvaatimusten kasvaessa myös hinnat nousevat. Myös koneellisesti tehdyt miestyötunnit ovat keskimääräisesti kalliimpia.

Saako urakoitsijoille kotitalousvähennystä?

Palvelusta urakoitsija saa kotitalousvähennystä. Urakoitsija on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 urakoitsijan kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mitä urakoinnilla tarkoitetaan?

Riippumatta urakan tyypistä tai laajuudesta, on siinä yleensä kaksi eri osapuolta. Ensimmäinen on työn tai urakan tilaaja, joka syystä tai toisesta on päättänyt pyytää tarjouksia usealta eri yritykseltä. Ehkä työ on ollut liian haastava toteuttaa itse tai oman ajan arvo on ylittänyt tietyn kynnysarvon, jonka jälkeen tilaaja on päätynyt ulkoistukseen. Kodinplazan urakka tarjouspyynnöt ovat hyvin spesifejä ja jokaiselle urakalle on määritelty omat ja tarvittavat tiedot.

Toinen osapuoli on yleensä yritys, joka on vastannut tilaajan kokonaisvaltaiseen ja riittäviltä osin tarkkaan tarjouspyyntöön. Yleensä tarjouspyyntöihin vastatessaan yritykset kokevat, että kyseinen työ sopii hyvin yrityksen toimenkuvaan, vastaa yrityksen osaamista ja käy hyvin yrityksen aikatauluun. Yleensä yritykset antavat hinta-arvioita Kodinplazan kautta ja voivat vahvistaa tarvittaessa hinnan esimerkiksi paikan päällä.

Tämän jälkeen tilaajan ja urakan tekijän välille muodostuu sopimus, jossa urakka toimitetaan ja suoritetaan sovitun ajanjakson sisällä sovitulla tavalla.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

KVR-urakka hinta Rakennusurakointi hinta
Urakoitsija hinta

Kilpailuta urakoitsija hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä