Urakoitsija: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 11.08.2021 klo 12:08

Urakointi voi tarkoittaa mitä tahansa työtä rakentamiseen tai remontoimiseen liittyen. Kodinplazan avulla tavoitat etsimäsi urakoitsijat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä.

Urakointi voidaan hinnoitella urakkahinnan (200 € – 40.000 €), tuntihinnan (25 €/h – 80 €/h) tai neliömetrihinnan (3 €/m2 – 90 €/m2) mukaan. Hinnoittelu riippuu kohteesta, työn luonteesta ja sovituista palveluista. Esimerkiksi omakotitalon pihaurakka voisi muokkaus- ja tasoitustöineen maksaa 1.200 € ja kattourakka kaikkiaan 8.500 €.

Urakoitsijan hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kohteen ominaisuudet: tyyppi, koko, pinta-ala jne.
  • liittyykö urakointi rakentamiseen vai remontointiin
  • urakoinnin tyyppi ja laajuus

Urakointi on niin laaja ja moniulotteinen käsite, että se voi käytännössä tarkoittaa mitä tahansa rakentamiseen tai saneeraukseen liittyvää urakkaa. Yleensä urakan käynnistää työn tilaaja, joka tarjouspyyntölomakkeella on kertonut mahdollisimman tarkkoja tietoja kohteen ominaisuuksista. Havainnollistavia asioita voivat olla esimerkiksi rakennuksen tai rakennelman tyyppi, sen koko ja/tai pinta-ala. Urakat voivat kohdistua sisäpinnoille, ulkopinnoille, talotekniikkaan ja/tai maanrakennukseen ja kaikkeen niiden väliltä.

Ymmärrettävistä syistä urakointihinnat vaihtelevat suuresti. Hinnoittelu on mahdollista tehdä esimerkiksi tuntiperusteisesti, könttäperusteisesti tai pinta-alaperusteisesti riippuen kohteesta. Nyrkkisääntönä on, että kevyemmät työskentelymetodit tai vähemmän erikoistumista vaativat työt hinnoitellaan yleensä halvemmiksi. Työn raskauden sekä erikoisvaatimusten kasvaessa myös hinnat nousevat. Myös koneellisesti tehdyt miestyötunnit ovat keskimääräisesti kalliimpia.

Riippumatta urakan tyypistä tai laajuudesta, on siinä yleensä kaksi eri osapuolta. Ensimmäinen on työn tai urakan tilaaja, joka syystä tai toisesta on päättänyt pyytää tarjouksia usealta eri yritykseltä. Ehkä työ on ollut liian haastava toteuttaa itse tai oman ajan arvo on ylittänyt tietyn kynnysarvon, jonka jälkeen tilaaja on päätynyt ulkoistukseen. Kodinplazan urakka tarjouspyynnöt ovat hyvin spesifejä ja jokaiselle urakalle on määritelty omat ja tarvittavat tiedot.

Toinen osapuoli on yleensä yritys, joka on vastannut tilaajan kokonaisvaltaiseen ja riittäviltä osin tarkkaan tarjouspyyntöön. Yleensä tarjouspyyntöihin vastatessaan yritykset kokevat, että kyseinen työ sopii hyvin yrityksen toimenkuvaan, vastaa yrityksen osaamista ja käy hyvin yrityksen aikatauluun. Yleensä yritykset antavat hinta-arvioita Kodinplazan kautta ja voivat vahvistaa tarvittaessa hinnan esimerkiksi paikan päällä.

Tämän jälkeen tilaajan ja urakan tekijän välille muodostuu sopimus, jossa urakka toimitetaan ja suoritetaan sovitun ajanjakson sisällä sovitulla tavalla.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu urakoitsijoille jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
Urakoitsija
Paikkakunta
08450, Lohja
Arvioitu hinta
2 000,00 €

Pihavaraston ulkolaudoitus

Tuulensuojalevyt sekä laudoitus varastorakennukseen (entinen työmaakoppi) jonka mitat :
Lev. n. 230 cm
Pit. n. 590 cm
Kork. n. 250 cm
Palvelu
Urakoitsija
Paikkakunta
15140, Lahti
Arvioitu hinta

Asunnon remontti

Remonttisuunnitelma on ilmoituksessa liitettynä PDF-tiedostona. Käymme läpi asunnon 18.8, ja työt voivat aloittaa heti. Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin.
Palvelu
Urakoitsija
Paikkakunta
31400, Somero
Arvioitu hinta

Vanhan omakotitalon remontointi

Pohja 75 nel.Vanhojen sisäkattojen ja seinäpintojen purku ja uudelleen remontointi= kipsilevyt,maalaus,katot paneloidaan.
Vanhat väliovet ja karmit poistetaan ( 4 kpl) = uudet tilalle.Lattiapintojen purku ja uudet tilalle = vinyylilankku
Keittiön ja olohuoneen väliseinän poisto.Keittiön purku ja oloh.puolelta vanhat korkeat kaapistot pois.Rakennetaan uusi keittiö saarekkeella ja uusilla kodinkoneilla.Keittiöön tehdään myös uusi sisäänkäynti lasiovilla.Entinen sisäänkäynti ( kapea eteinen)siihen tehdään uusi kodinhoitohuone.Pesutorni,iso lavuaari ja wc;n pönttö.
Wc; ja suihkutilan purku ja uusi tilalle.Samaan yhteyteen tehdään pieni sauna.
Lisäksi sähkö ja putkitöitä ( ja ehkä uuden lämmitysjärjestelmän valinta.
Uuden ulko oven yhteyteen tehdään ulos iso terassi.
Palvelu
Urakoitsija
Paikkakunta
02920, Espoo
Arvioitu hinta

Piharakennus

Omakotitalon tontille eristämätön piharakennus sähkötöineen, noin 18m2. Piirustuksia hahmoteltu vasta, tarvitaan kunnon kuvat ja niiden kanssa luvan haku Espoon kaupungilta. Rakennusoikeutta on kyllä.
Palvelu
Urakoitsija
Paikkakunta
Iitti
Arvioitu hinta

Purku- ja rakennustyö

Hei,
Tarvitsemme urakoitsijaa mökillemme joka sijaitsee Vuolenkoskella, Iitissä ja lähempää emme sitä ole saaneet.
Projektina olisi viime syksyn myrskyn aiheuttamien vahinkojen korjaaminen. Tämä pitää sisällään suuren koivunrungon poistamista (puu kaatuessaan hajotti pienen hirsisen varastorakennuksen. Muuten puu on jo poistettu), tämän varastorakennuksen purkamisen ja vastaavan rakennuksen rakentamista ja toisen rakennuksen kattovaurion korjaamista (puu kaatui rakennuksen päälle siten että katto meni yhdestä kohtaa hieman rikki).
Tarvitsisin tarjouspyynnön tästä vakuutusyhtiötä varten. Varmasti tarvitsette lisää kuvia ym tietoa jotta sellaisen pystyt antamaan, joten ilmoitathan onko tämä edes mahdollista sijainnin tai työn laadun perusteella niin laitan lisätietoa sitten.
Kiitos paljon!
Parhain
Palvelu
Urakoitsija
Paikkakunta
93850, Kuusamo
Arvioitu hinta

Lomarakennuksen ja pihan suunnittelu ja toteutus

2 vaihtoehtoa.
Tontti 1: Tyhjän tontin rakennuslupajutut, suunnittelu ja toteutus. Lomarakennus, aitta, sauna, piha yms.
Tontti 2: Olemassa olevan rakennuksen purku, suunnittelu, vanhojen rakennusten hyväksykäyttö (aitta ja sauna), pihan suunnittelu ja toteutus.
Tarkoitus rakennuttaa loma-paikka, joka toimisi omana lomakohteena sekä retkeilijöille vuokrakohteena.
Liittenä oleva kuvan vasen puolistko koostuu tontista 1, ja oikea puolisko on tontti 2. Raja keskellä kuvaa.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile urakoitsijat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö urakoitsijoille