Välipohjan eristys

Välipohjan eristys hinta

Välipohjan eristys

Paljonko maksaa välipohjan eristys?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Mitä maksaa välipohjan eristys?

Päivitetty: 12.02.2024 klo 14:02

Välipohjaan tehtävät kunnolliset askelääni- ja lämmöneristykset rakennusvaiheessa lisäävät välipohjan rakentamisen kustannuksia keskimäärin noin 1 100,00 € – 1700,00 €, kun kyseessä on 2-kerroksinen noin 140m2 omakotitalo.

Miten välipohjan eristyksen hinta muodostuu?

Välipohjan eristyksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • uudiskohde, vanha talo vai jokin muu kiinteistö
  • eristettävän välipohjan pinta-ala
  • välipohjan askeläänieristys 
  • lattialämmitys ja lämmöneristys

Mikäli askeläänieristys tai lämmöneristys tehdään välipohjaan jälkikäteen, tulee kustannuksiin huomioida purku-, asennus- ja muut lattiatyöt sekä tarvittavien materiaalien ja tarvikkeiden kustannukset.

Saako välipohjan eristyksestä kotitalousvähennystä?

Palvelusta välipohjan eristys saa kotitalousvähennystä. Välipohjan eristys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 välipohjan eristyksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Paljonko maksaa välipohjan eristämisen teettäminen?

Erikoisosaajat tekevät välipohjan eristystyöt halvimmillaan:

  • tuntihinta 29,00 € / h

Mikä on vanhan talon välikaton ja välipohjan eristys?

Välipohja on kerrosten välissä oleva tila, joka kantaa ylemmän kerroksen kuorman, muodostaen ylemmän kerroksen lattiapohjan ja alemman kerroksen sisäkaton. Ylimmän kerroksen ja vesikaton välissä olevaa tilaa voidaan myös kutsua välipohjaksi, etenkin silloin kun talossa on ullakko tai jokin muu tyhjä tila ylimmän kerroksen sisäkaton ja vesikaton välissä. Etenkin vanhoissa taloissa ylimmän kerroksen välipohja on yllättävän usein eristämätön, jolloin lämpöhukka on runsasta.

Mitä hyötyä on välipohjan eristyksestä?

Olipa sitten kyseessä välipohjan tai välikaton eristys, niin eristäminen tai lisäeristys kannattaa tehdä hyvin, sillä lämpö pyrkii ensisijaisesti poistumaan ylöspäin rakenteiden läpi. Rakennuksen ylimpien kerrosten eristyksellä saadaan siis minimoitua lämpöhukkaa ja rakennuksen kerrosten välisen välipohjan eristyksellä saadaan energiatehokkuuden lisäksi parannettua äänieristystä – askeläänieristystä sekä ilmaääneneristystä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Routaeristys hinta Sokkelin eristys hinta Alapohjan eristys hinta Uretaanieristys hinta Hirsitalon eristys hinta Äänieristys hinta
Välipohjan eristys hinta

Kilpailuta välipohjan eristys hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä