Välipohjan eristys - usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty: 19.01.2022 klo 14:01

Välipohjan tai välikaton eristäminen voidaan tehdä esimerkiksi, kun lämpöhukkaa halutaan vähentää tai kerrosten välistä äänieristystä parantaa.

Välipohjaan tehtävät kunnolliset askelääni- ja lämmöneristykset rakennusvaiheessa lisäävät välipohjan rakentamisen kustannuksia keskimäärin noin 1 100,00 € – 1700,00 €, kun kyseessä on 2-kerroksinen noin 140m2 omakotitalo.

Välipohjan eristyksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • uudiskohde, vanha talo vai jokin muu kiinteistö
  • eristettävän välipohjan pinta-ala
  • välipohjan askeläänieristys 
  • lattialämmitys ja lämmöneristys

Mikäli askeläänieristys tai lämmöneristys tehdään välipohjaan jälkikäteen, tulee kustannuksiin huomioida purku-, asennus- ja muut lattiatyöt sekä tarvittavien materiaalien ja tarvikkeiden kustannukset.

Erikoisosaajat tekevät välipohjan eristystyöt halvimmillaan:

  • tuntihinta 29,00 € / h
Välipohja on kerrosten välissä oleva tila, joka kantaa ylemmän kerroksen kuorman, muodostaen ylemmän kerroksen lattiapohjan ja alemman kerroksen sisäkaton. Ylimmän kerroksen ja vesikaton välissä olevaa tilaa voidaan myös kutsua välipohjaksi, etenkin silloin kun talossa on ullakko tai jokin muu tyhjä tila ylimmän kerroksen sisäkaton ja vesikaton välissä. Etenkin vanhoissa taloissa ylimmän kerroksen välipohja on yllättävän usein eristämätön, jolloin lämpöhukka on runsasta.
Olipa sitten kyseessä välipohjan tai välikaton eristys, niin eristäminen tai lisäeristys kannattaa tehdä hyvin, sillä lämpö pyrkii ensisijaisesti poistumaan ylöspäin rakenteiden läpi. Rakennuksen ylimpien kerrosten eristyksellä saadaan siis minimoitua lämpöhukkaa ja rakennuksen kerrosten välisen välipohjan eristyksellä saadaan energiatehokkuuden lisäksi parannettua äänieristystä – askeläänieristystä sekä ilmaääneneristystä.

Palvelusta välipohjan eristys saa kotitalousvähennystä. Välipohjan eristys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 välipohjan eristyksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu välipohjan eristyksestä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Kilpailuta välipohjan eristys Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä