Saunan paneloinnin uusiminen

Saunan paneloinnin uusiminen hinta

Saunan paneloinnin uusiminen

Kilpailuta saunan paneloinnin uusiminen

Vertaile alueesi yritykset ja selvitä saunan paneloinnin uusiminen hinta

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä maksaa saunan paneloinnin uusiminen?

Saunan paneloinnin uusimisen hinta on keskimäärin noin 500 € – 3 000 € riippuen saunan koosta, käytetyistä materiaaleista, työn laajuudesta ja sijainnista. Esimerkiksi noin 5 m2 saunan paneloinnin uusiminen laadukkaista puulaaduista voisi maksaa 1 200 €.

Mitä tarkoittaa saunan paneloinnin uusiminen?

Katso tietosivu: Saunan paneloinnin uusiminen

Mistä tai miten saunan paneloinnin uusimisen hinta muodostuu?

Saunan paneloinnin uusimisen hinta muodostuu useista eri tekijöistä. Näitä tekijöitä ovat muun muassa työn laajuus, materiaalikustannukset, työn suorittavan yrityksen tai ammattilaisen veloitus sekä mahdolliset lisäpalvelut tai -työt. Alla on eritelty tärkeimmät hintoihin vaikuttavat seikat:

1. Työn laajuus

Työn laajuudella tarkoitetaan saunan koon ja paneelitöiden määrän ohella vanhan paneloinnin poistamista, uuden asennusta ja mahdollisia lisätöitä, kuten eristämistä tai rakenteiden korjaamista. Suuri sauna vaatii enemmän materiaaleja ja työaikaa, mikä nostaa kustannuksia.

2. Materiaalit

Materiaalivalinnat vaikuttavat merkittävästi saunan paneloinnin uusimisen hintaan. Erilaiset puulaadut ja paneelivaihtoehdot eroavat hinnaltaan. Esimerkiksi tavanomaiset mäntypaneelit ovat edullisempia kuin korkealaatuiset, kuten tervaleppä tai haapa. Myös mahdolliset lisämateriaalit, kuten valaisimet, eristysmateriaalit ja kiinnitystarvikkeet, vaikuttavat kokonaiskustannuksiin.

3. Työn suorittava yritys tai ammattilainen

Paneelointityön teettäminen ammattilaisella tai yrityksellä vaikuttaa myös hintaan. Eri yrityksillä ja ammattilaisilla on erilaiset tuntiveloitukset ja hinnoitteluperusteet. Lisäksi heidän kokemuksensa ja asiantuntemuksensa saattavat vaihdella, mikä voi heijastua sekä työn laatuun että hintaan. On myös tärkeää ottaa huomioon mahdolliset lisäkustannukset, kuten matkakustannukset.

4. Lisäpalvelut ja -työt

Uusimistyön yhteydessä voi nousta esiin tarpeita lisätöille, kuten uuden eristeen asentaminen, sähkötyöt (esimerkiksi uusien valaisimien ja kiukaan liitännät), tai rakenteelliset korjaukset. Nämä kaikki lisäävät projektin kokonaiskustannuksia.

5. Aikataulu

Aikataulut ja työn kiireellisyys voivat myös vaikuttaa hintaan. Jos työn aikataulu on tiukka tai työ on tehtävä nopealla aikataululla, kustannukset saattavat nousta esimerkiksi ylityökorvausten takia.

Näiden tekijöiden yhteisvaikutus muodostaa saunan paneloinnin uusimisen kokonaiskustannukset. On suositeltavaa pyytää useita tarjouksia ja vertailla niitä saadakseen parhaan mahdollisen hinta-laatusuhteen.

Mistä saunan paneloinnin uusimisen hintaerot johtuvat eri toimijoiden välillä?

Saunan paneloinnin uusimisen hintaerot johtuvat useista tekijöistä, jotka vaihtelevat eri toimijoiden välillä. Tässä muutamia keskeisiä syitä:

Materiaalivalinnat

Erilaiset puumateriaalit ja paneelityypit vaikuttavat merkittävästi hintaan. Esimerkiksi kuusesta, lepästä tai haavasta valmistetut paneelit voivat hinnoitella eri tavalla. Myös paneelien laatu ja käsittely, kuten lämpökäsittely tai pintakäsittely, vaikuttavat materiaalikustannuksiin.

Työn laajuus ja monimutkaisuus

Asennustyön laajuus, johon kuuluu vanhan paneloinnin purkaminen, mahdollisten alusrakenteiden tarkastaminen ja uusiminen sekä uuden paneloinnin asentaminen, määrittää osaltaan kokonaishinnan. Monimutkaisemmat projektit, joissa voi olla vaikeasti saavutettavia paikkoja tai erikoisrakenteita, voivat olla kalliimpia.

Yritysten hinnoittelupolitiikka

Toimijoiden hinnoittelustrategiat vaihtelevat, ja jotkin yritykset saattavat laskuttaa eri tavalla esimerkiksi matka- ja kalustokustannuksista. Lisäksi osa yrityksistä voi tarjota erilaisia pakettihintoja tai alennuksia, kun taas toiset voivat periä maksun jokaisesta vaiheesta erikseen.

Aikataulut ja saatavuus

Työn aikataulu ja toimijoiden saatavuus voivat myös vaikuttaa hintoihin. Kiireaikaan tehtävät projektit, joissa työn suorittamisen nopeus on ensiarvoisen tärkeää, voivat olla kalliimpia. Myös toimijoiden varaustilanne ja mahdolliset odotusajat saattavat vaikuttaa kustannuksiin.

Kokemus ja ammattitaito

Palveluntarjoajien kokemus ja ammattitaito voivat vaikuttaa työstä perittävään hintaan. Kokeneemmat ja tunnetut tekijät voivat periä korkeampaa hintaa laadukkaasta ja takuutyönä tehdystä työstä.

Paikalliset tekijät ja kilpailu

Sijainti ja paikallinen kilpailutilanne voivat vaikuttaa palveluntarjoajien hintoihin. Suuremmissa kaupungeissa voi olla enemmän hintavaihtelua kilpailun vuoksi, kun taas pienemmillä paikkakunnilla hinnat voivat olla tasaisempia, mutta yleisesti ottaen korkeampia palveluntarjoajien vähyyden takia.

Nämä tekijät yhdessä muodostavat saunan paneloinnin uusimisen hintaan liittyvät erot eri toimijoiden välillä. Potentiaalinen asiakas voi vertailemalla löytää palveluntarjoajan, joka tarjoaa parasta vastinetta rahalle ottaen huomioon sekä hinta että työsuorituksen laatu.

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta saunan paneloinnin uusiminen saa kotitalousvähennystä. Saunan paneloinnin uusiminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 saunan paneloinnin uusimisten kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mitä materiaaleja kannattaa valita saunan paneelien uusimiseen?

Saunan paneelien uusimiseen kannattaa valita materiaaleja, jotka kestävät hyvin saunan kuumaa ja kosteaa ilmastoa. Parhaimpia vaihtoehtoja ovat:

 • Kuusi: Perinteinen vaihtoehto, joka kestää hyvin lämpöä ja kosteutta. Kuusen vaalea sävy antaa saunalle ajattoman ilmeen.
 • Haapa: Vaaleaa puuta, joka on vähäoksainen ja suhteellisen pihkan vapaa. Se kestää erinomaisesti lämpötilanvaihteluita.
 • Thermo-haapa: Lämpökäsitelty haapa, joka on tummempi ja erittäin kestävä. Lämpökäsittely parantaa homeenkestoa ja tekee puusta mittapysyvää.
 • Leppä: Kaunis punertava väri ja hyvä lämmönkesto tekevät lepän suosituksi saunapaneeliksi. Leppä ei kuumene yhtä paljon kuin jotkut muut puulajit.
 • Termomänty: Lämpökäsitelty mänty, joka on tumma ja tyylikäs. Käsittely parantaa kestävyyttä ja vähentää puun taipumista sekä halkeilua.
 • Hehkutettu leppä: Myös tunnetaan nimellä "thermo leppä". Kestävä ja kaunis materiaali, joka tarjoaa luonnollista lämpöä ja kestävyyttä.

Materiaalin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon myös paneelien käsittely ja asennustapa. Esimerkiksi lämpökäsitellyt puumateriaalit ovat usein kestävämpiä ja mittapysyvämpiä, mutta niiden asennus saattaa vaatia erityistä huolellisuutta.

Millaiset työkalut ja tarvikkeet ovat tarpeen saunan paneloinnin uusimista varten?

Saunan paneloinnin uusiminen vaatii useita työkaluja ja tarvikkeita, jotta työ sujuu tehokkaasti ja lopputulos on laadukas. Tässä on kattava lista tarvittavista välineistä ja materiaaleista:

Työkalut

 • Saha: Sähkökäyttöinen kuvio- tai käsisaha puun leikkaamiseen paneelien mitoittamista varten.
 • Porakone ja ruuvinväännin: Paneelien kiinnittämiseen oikein puurunkoon.
 • Vasara: Kätevää silloin, kun käytät nauloja ruuvien sijaan.
 • Mittanauha ja vatupassi: Tarvitset tarkkuusmittausta ja paneelien suoruutta. Vatupassilla varmistat, että paneelit ovat vaakasuorassa.
 • Taltta ja hiomakone: Sauma- ja reuna-alueiden viimeistelyyn sekä poistamaan vanhaa paneelia, jos se on tarpeen.
 • Pihdit ja talttameisseli: Vanhojen naulojen ja ruuvien irrottamiseen.
 • Suojavarusteet: Turvalasit ja käsineet suojaavat silmiä ja käsiä puun siruilta ja muilta roskilta.

Tarvikkeet

 • Saunapaneelit: Uudet paneelit, jotka ovat tarkoitettu saunakäyttöön. Varmista, että valitset lämpökäsiteltyä puuta, kuten tervaleppää, haapaa tai kuusta.
 • Kiinnitystarvikkeet: Ruuvit tai naulat, jotka eivät ruostu saunan kosteissa ja lämpimissä olosuhteissa. Ruostumattomasta teräksestä tai messingistä valmistetut kiinnikkeet ovat suositeltavia.
 • Alumiinipaperi ja teippi: Lämmöneristyksen parantamiseksi ja kosteudelta suojaamiseksi ennen paneelien asennusta.
 • Puurimat: Paneelien alustarakenteen vahvistamiseen ja suoristamiseen.
 • Saunasuoja-aineet: Käsittelyaineet, jotka suojaavat paneeleja kosteudelta ja lämpötilavaihteluilta.
 • Eristeet: Väliseinille ja kattoon asennettavat eristysmateriaalit, kuten kivivilla tai lasivilla.
 • Listat: Viimeistelyä varten nurkkiin ja reunoihin antamaan siistin ja viimeistellyn ilmeen.

Näiden työkalujen ja tarvikkeiden avulla voit varmistaa, että saunan paneloinnin uusiminen sujuu suunnitelmien mukaan ja lopputulos on kestävä sekä visuaalisesti miellyttävä.

Miten vanhat paneelit irrotetaan ja valmistellaan saunan seinät uutta panelointia varten?

Vanhojen paneelien irrottaminen ja saunan seinien valmistelu uutta panelointia varten on vaiheittainen prosessi. Alla on esitetty perusteellinen ja kattava ohjeistus:

1. Vanhojen paneelien irrottaminen

Ennen irrotustyön aloittamista varmista, että sinulla on tarvittavat työvälineet, kuten purkurauta, vasara, ruuvimeisseli tai akkuporakone, suojalasit ja hengityssuojaimet.

 1. Irrota saunan lauteet: Ennen paneelien poistamista, on hyvä irrottaa saunan lauteet ja muut irrotettavat kiinteät kalusteet.
 2. Aloita nurkasta: Valitse nurkka tai kohta, josta aloitat paneelien irrottamisen. Tämä helpottaa työskentelyä ja vähentää paneelien vaurioitumisriskiä.
 3. Irrota kiinnitykset: Paneelit voivat olla kiinnitettyjä nauloilla tai ruuveilla. Käytä purkurautaa ja vasaraa tai ruuvimeisseliä/akkuporakonetta kiinnitysten poistamiseen.
 4. Vedä paneelit irti: Kun kiinnitykset on poistettu, voit varovasti irrottaa paneelit seinästä. Tämä kannattaa tehdä vetämällä paneeleita sivusta tai ylös-alas-suunnasta riippuen kiinnitystavasta.
 5. Tarkista, onko eristeitä tai höyrysulkua: Paneelien takaa voi löytyä eristeitä ja höyrynsulkumuovia, jotka tulee myös poistaa, jos ne ovat vaurioituneita tai vanhentuneita.

2. Seinien tarkistus ja valmistelu

 1. Poista vanhat kiinnikkeet: Mahdollisesti jäljelle jääneet naulat, ruuvit tai muut kiinnityselementit tulee poistaa seinästä.
 2. Tarkasta seinän kunto: Tarkista, onko seinässä vaurioita, kuten hometta, lahovaurioita tai muita rakenteellisia ongelmia. Korjaa vauriot tarvittaessa ennen uuden paneloinnin aloittamista.
 3. Asenna uusi höyrysulku: Saunan seinään asennetaan uusi höyrynsulkumuovi. Tämä pitää kosteuden hallinnassa ja ehkäisee kosteuden leviämistä rakenteisiin.
 4. Uudet eristeet: Jos seinät tarvitsevat eristeitä, on nyt hyvä aika asentaa uudet eristeet. Eristeet auttavat pitämään saunan lämpimänä ja energiatehokkaana.
 5. Rimojen kiinnittäminen: Asenna uudet rimat, joihin uudet paneelit kiinnitetään. Rimojen väli voi vaihdella paneelien koon mukaan, mutta yleensä ne asennetaan 60 cm välein.

3. Uuden paneloinnin asentaminen

 1. Mittaus ja leikkaus: Mittaa seinän korkeus ja leveys, sekä leikkaa uudet paneelit oikeaan mittaan.
 2. Ensimmäinen paneeli: Asenna ensimmäinen paneeli joko seinän ylä- tai alareunasta alkaen. Varmista, että se on suorassa vatupassin avulla.
 3. Kiinnitys: Kiinnitä paneelit rimoihin nauloilla tai ruuveilla. Varmista, että kiinnitykset menevät rimojen kohdalle.
 4. Jatka paneelien asentamista: Jatka paneelien asentamista vaihe vaiheelta. Varmista, että ne asettuvat tiiviisti vierekkäin, ettei väleihin jää rakoja.
 5. Viimeistele nurkat ja reunat: Kun kaikki paneelit on asennettu, viimeistele nurkat ja reunat tarvittaessa listojen avulla.

Kun kaikki vaiheet on tehty huolellisesti, on saunan seinät valmisteltu ja uudet paneelit asennettu oikein. Tämä varmistaa, että sauna on turvallinen ja käyttökelpoinen pitkään.

Miten asennetaan uudet paneelit oikeaoppisesti ja mitä seikkoja tulee huomioida asennusvaiheessa?

Uusien paneelien oikeaoppinen asennus on tärkeää onnistuneen lopputuloksen kannalta. Seuraavassa on perusteellinen ja kattava ohje paneelien asentamisesta sekä asioista, jotka tulee ottaa huomioon asennusvaiheessa.

Työvälineet ja materiaalit

Varmista, että käytössäsi on tarvittavat työvälineet ja materiaalit:

 • Paneelit
 • Puu- tai metallirungon tukirakenteet
 • Asennusohjeet (valmistajan suositukset)
 • Mittanauha ja lyijykynä
 • Saha tai leikkuri
 • Porakone ja ruuvit
 • Vesivaaka
 • Naulain tai vasara (tarvittaessa)
 • Turvavarusteet (suojalasit, käsineet)

Asennuksen vaiheet

 1. Valmistelu:

  Aloita tarkistamalla asennusalue huolellisesti. Varmista, että alusta on kuiva, puhdas ja tasainen. Mikäli paneelit asennetaan seinään tai kattoon, tarkista, että seinän tai katon runkorakenteet ovat kunnossa ja suorat.

 2. Mittaus ja merkitseminen:

  Mittaa ja merkitse asennusalue tarkasti. Käytä mittanauhaa ja lyijykynää apuna. Tarkista myös asennussuunnitelma, jotta paneelit asennetaan oikeassa järjestyksessä ja symmetrisesti.

 3. Paneelien kiinnitys:

  Aloita paneelien kiinnitys yhdestä kulmasta tai reunasta. Varmista, että ensimmäinen paneeli on täysin suorassa käyttämällä vesivaakaa. Kiinnitä paneeli tukevasti ruuveilla tai nauloilla valmistajan ohjeiden mukaisesti.

  Jatka paneelien asettamista vierekkäin tai päällekkäin, riippuen paneelityypistä. Pidä huoli, että jokainen paneeli asettuu tiiviisti edellisen paneelin viereen. Tarkista asennuksen edetessä, että paneelien suoruus säilyy jatkuvasti.

 4. Sahaus ja muotoilu:

  Kun saavutat reunat tai nurkat, saattaa olla tarpeen leikata paneeleita sopivan kokoisiksi. Käytä tähän sahaa tai leikkuria ja varmista, että leikkuujälki on siisti.

 5. Viimeistely:

  Tarkista lopuksi koko asennus. Varmista, että kaikki paneelit ovat tiiviisti kiinni ja että kiinnitykset ovat tukevia. Tee tarvittaessa viimeiset korjaukset.

Huomioitavat seikat

 • Ilmankierto: Paneelien taakse tulee jättää riittävästi tilaa ilmankierrolle, mikäli niitä asennetaan ulkoseinien pinnoitteeksi.
 • Kosteus: Varmista, että käytät kosteuden- ja säänkestäviä materiaaleja ulkoasennuksissa ja kosteissa tiloissa.
 • Turvallisuus: Käytä aina henkilökohtaisia suojavälineitä, kuten suojalaseja ja käsineitä, varsinkin leikatessa tai kiinnittäessä paneeleita.
 • Valmistajan ohjeet: Noudata aina paneelien valmistajan antamia ohjeita ja suosituksia, sillä eri paneelityypeillä saattaa olla erityisiä asennusvaatimuksia.

Huolellisuus jokaisessa vaiheessa takaa, että paneelit asennetaan oikeaoppisesti ja pitkäkestoisesti. Näin varmistetaan tyylikäs ja toimiva lopputulos.

Mitkä ovat tärkeimmät vinkit ja niksi saunan paneelien huoltamiseen niiden pitkäikäisyyden varmistamiseksi?

Saunan paneelien huoltaminen on tärkeää niiden pitkäikäisyyden ja kauniin ulkonäön säilyttämiseksi. Tässä on muutamia keskeisiä vinkkejä ja niksejä, jotka auttavat sinua ylläpitämään saunan paneelien kuntoa:

Säännöllinen puhdistus

 • Imurointi: Paneelien väleihin kertyy helposti pölyä ja likaa. Käytä imuria pehmeällä suulakkeella.
 • Saunapesu: Käytä saunapesuun tarkoitettua pesuainetta ja pehmeää harjaa. Huuhtele huolellisesti puhtaalla vedellä.
 • Lattian puhdistus: Muista myös lattia: pese säännöllisesti, sillä lika ja kosteus nousevat lattialta paneeleihin.

Riittävä ilmanvaihto

 • Ilmaluukut: Pidä saunan ilmaluukut avoinna saunomisen jälkeen, jotta kosteus ei jää muhimaan.
 • Tuulettaminen: Anna saunan tuulettua kunnolla jokaisen käyttökerran jälkeen.

Oikea lämpötila ja kosteus

 • Vältä ylilämmittämistä: Liian korkeat lämpötilat saunassa voivat vaurioittaa paneeleja. Pidä lämpötila kohtuullisena.
 • Hallitse kosteus: Liiallinen kosteus voi aiheuttaa homeen muodostumista. Varmista hyvä ilmanvaihto ja saunan kuivuminen käytön jälkeen.

Suojakäsittely

 • Saunasuoja: Käytä saunapaneeleille tarkoitettua saunasuojaa tai puuvahaa. Tämä suojaa paneeleita kosteudelta ja likaantumiselta.
 • Öljyäminen: Öljyä lämpöhauraat puulajit, kuten tervaleppä, säännöllisesti niiden säilyvyyden varmistamiseksi.

Mahdollisten vaurioiden korjaaminen

 • Pintaan syntyneet naarmut: Kevyet naarmut voi hioa pois ja suojata uudelleen saunasuojalla.
 • Vaurioituneet paneelit: Vaihda vaurioituneet paneelit uusiin. Tämä parantaa sekä ulkonäköä että saunan turvallisuutta.

Huolehtimalla saunasi paneelien kunnosta edellä mainittujen vinkkien avulla voit nauttia saunastasi turvallisesti ja pitkään. Säännöllinen puhdistus, hyvä ilmanvaihto ja oikea lämpötila ovat tärkeitä tekijöitä paneelien pitkäikäisyyden varmistamiseksi.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Saunan panelointi hinta Saunan ikkunan panelointi hinta Saunan katon listoitus hinta Saunan seinien panelointi hinta

Kilpailuta saunan paneloinnin uusiminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä