Saunan panelointi

Saunan panelointi hinta

Saunan panelointi

Paljonko maksaa saunan panelointi?

Saunan paneloinnin hinta on keskimäärin 1 369 €

Hinnan vaihteluväli 264 € 7 320 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

saunan paneloinnin hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa saunan panelointi?

Päivitetty: 17.01.2024 klo 14:01

Saunapaneelien asennus maksaa keskimäärin noin 300 € – 2.000 € paneloitavasta pinta-alasta ja käytettävästä materiaalista riippuen. Esimerkiksi panelointityöt rivitaloasunnon saunaan – pelkkä saunapaneelien asennus – voisi maksaa 465 €.

Miten saunan paneloinnin hinta muodostuu?

Saunan paneloinnin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • paneloitavan saunan pinta-ala ja muoto
  • valittujen saunapaneelien kustannukset
  • tehdäänkö panelointi uuteen vai vanhaan saunaan; tarvitseeko tehdä purkutöitä tai rakennustöitä vai tehdäänkö pelkkä asennus

Saunan katto paneloidaan ennen seiniä. Mikäli panelointi halutaan toteuttaa ilman näkyviä nauloja, tulee käyttää piilonaulausmenetelmä, joka tarkoittaa saunapaneelien naulaamista naaraspontin sisäpuolelta.

Erilaisia paneeleita on saatavilla useita erilaisia, kuten eri sävyissä ja puumateriaaleissa. Erikoisempien paneelien neliöhinta voi olla jopa kaksinkertainen verrattuna yksinkertaisemman paneloinnin hintaan. Panelointivalinta kannattaa tehdä aina omaan saunaan sopivaksi. Näin tilasta tulee viihtyisä sekä oman maun mukainen.

Yleisimpiä saunan paneloinnin työvaiheita:

  • tuuletusrimojen asennus
  • koolausrimojen asennus
  • tiivistäminen sekä alumiiniteippaus
  • paneelien mittaus ja sahaus
  • paneelien kiinnitys
  • läpivientien tekeminen

Saako saunan paneloinnista kotitalousvähennystä?

Palvelusta saunan panelointi saa kotitalousvähennystä. Saunan panelointi on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 saunan paneloinnin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa saunan seinien ja katon paneloimisesta

Puupaneeli on monikäyttöinen materiaali ja soveltuu moniin eri kohteisiin. Saunassa puupanelointi on oikeastaan itsestäänselvyys. Yleisin tapa toteuttaa panelointi on vaaka- tai pystysuunnassa, mutta panelointia voidaan tehdä myös vinottain.

Paneloinnin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä esimerkiksi vaakapanelointi voi tehdä tilasta todellisuutta matalamman, mutta tilavan tuntuisen. Pystypanelointi vastavuoroisesti saattaa tehdä tilassa korkeamman sekä kapeamman oloisen.

Paneloinnin toteuttaminen

Ennen paneloinnin aloittamista on hyvä tarkistaa saunan eristyksen tila sekä saumojen alumiiniteippaukset. Paneelit kannattaa tuoda kuivaan sisäilmaan vähintään vuorokausi ennen asennusta. Kun koolaukset on saatu valmiiksi tai ne on tarkistettu, tulee paneelit mitata sekä sahata mittoihin sopiviksi.

Jos kattoa ollaan paneloimassa seinien lisäksi, kannattaa työ aloittaa sillä. Seinän panelointi voidaan aloittaa vaakasuorassa paneloinnissa alhaalta ylöspäin tai vaihtoehtoisesti ylhäältä alaspäin riippuen paneelin tyypistä. Pystypanelointi aloitetaan nurkasta. Paneelien naulaukset voidaan tehdä naulaamalla naulat näkyviin tai kiinnittämällä naulat piiloon.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Saunan ikkunan panelointi hinta Saunan katon listoitus hinta Saunan paneloinnin uusiminen hinta Saunan seinien panelointi hinta
Saunan panelointi hinta

Kilpailuta saunan panelointi hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä