Saunan panelointi

Tarvitsetko palvelua saunan panelointi?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta saunan panelointi

Saunapaneelin asennus kannattaa kilpailuttaa

Saunan katto ja seinät ovat yleensä paneloitu lämpökäsitellyillä puupaneeleilla. Puu on kulutusta kestävä sekä miellyttävä materiaali.

Vertaile saunapaneelien asennus helposti

Minkälaista saunaa oletkaan paneloimassa, löydät saunan paneloinnin ammattilaiset Kodinplazasta. Saunan panelointiin liittyy:

  • saunasuojattu ja lämpökäsitelty puupaneeli
  • paneelien oikeat asennusmenetelmät ja järjestys
  • purku-, rakennus- ja asennustyöt
Aiheeseen saunan panelointi liittyviä sivuja

Lisätietoa saunan seinien ja katon paneloimisesta

Puupaneeli on monikäyttöinen materiaali ja soveltuu moniin eri kohteisiin. Saunassa puupanelointi on oikeastaan itsestäänselvyys. Yleisin tapa toteuttaa panelointi on vaaka- tai pystysuunnassa, mutta panelointia voidaan tehdä myös vinottain.

Paneloinnin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä esimerkiksi vaakapanelointi voi tehdä tilasta todellisuutta matalamman, mutta tilavan tuntuisen. Pystypanelointi vastavuoroisesti saattaa tehdä tilassa korkeamman sekä kapeamman oloisen.

Paneloinnin toteuttaminen

Ennen paneloinnin aloittamista on hyvä tarkistaa saunan eristyksen tila sekä saumojen alumiiniteippaukset. Paneelit kannattaa tuoda kuivaan sisäilmaan vähintään vuorokausi ennen asennusta. Kun koolaukset on saatu valmiiksi tai ne on tarkistettu, tulee paneelit mitata sekä sahata mittoihin sopiviksi.

Jos kattoa ollaan paneloimassa seinien lisäksi, kannattaa työ aloittaa sillä. Seinän panelointi voidaan aloittaa vaakasuorassa paneloinnissa alhaalta ylöspäin tai vaihtoehtoisesti ylhäältä alaspäin riippuen paneelin tyypistä. Pystypanelointi aloitetaan nurkasta. Paneelien naulaukset voidaan tehdä naulaamalla naulat näkyviin tai kiinnittämällä naulat piiloon.

Kilpailuta saunan panelointi
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä