Saunan panelointi

Saunan panelointi

Saunan panelointi

Tarvitsetko palvelua saunan panelointi?

Kilpailuta saunan panelointi nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Saunan panelointi – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 24.01.2023 klo 14:01

Erilaiset saunapaneelit kestävät kulutusta ja ovat materiaalina miellyttävän näköisiä. Saunan katon tai seinän panelointi, myös pystypanelointi, tehdään tyypillisesti lämpökäsitellyillä puupaneeleilla.

Mitä maksaa saunan panelointi?

Katso hintasivu: Saunan panelointi hinta

Saako saunan paneloinnista kotitalousvähennystä?

Palvelusta saunan panelointi saa kotitalousvähennystä. Saunan panelointi on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 saunan paneloinnin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa saunan seinien ja katon paneloimisesta

Puupaneeli on monikäyttöinen materiaali ja soveltuu moniin eri kohteisiin. Saunassa puupanelointi on oikeastaan itsestäänselvyys. Yleisin tapa toteuttaa panelointi on vaaka- tai pystysuunnassa, mutta panelointia voidaan tehdä myös vinottain.

Paneloinnin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä esimerkiksi vaakapanelointi voi tehdä tilasta todellisuutta matalamman, mutta tilavan tuntuisen. Pystypanelointi vastavuoroisesti saattaa tehdä tilassa korkeamman sekä kapeamman oloisen.

Paneloinnin toteuttaminen

Ennen paneloinnin aloittamista on hyvä tarkistaa saunan eristyksen tila sekä saumojen alumiiniteippaukset. Paneelit kannattaa tuoda kuivaan sisäilmaan vähintään vuorokausi ennen asennusta. Kun koolaukset on saatu valmiiksi tai ne on tarkistettu, tulee paneelit mitata sekä sahata mittoihin sopiviksi.

Jos kattoa ollaan paneloimassa seinien lisäksi, kannattaa työ aloittaa sillä. Seinän panelointi voidaan aloittaa vaakasuorassa paneloinnissa alhaalta ylöspäin tai vaihtoehtoisesti ylhäältä alaspäin riippuen paneelin tyypistä. Pystypanelointi aloitetaan nurkasta. Paneelien naulaukset voidaan tehdä naulaamalla naulat näkyviin tai kiinnittämällä naulat piiloon.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Saunan panelointi

Kilpailuta saunan panelointi Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä