Seinän koolaus: hinta (2021) ja UKK

Päivitetty: 23.02.2021 klo 20:02

Erilaisten seinien koolaus, myös oikaisu, voidaan tehdä niin ulkoseinään kuin sisäseinään. Koolauksia käytetään tyypillisesti kiinnittävinä tai kantavina rakenneosina.

Seinän koolauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • koolattavan seinän pinta-ala ja muoto
  • kohdistuuko koolaus sisäseinään vai ulkoseinään
  • tehdäänkö koolauksen lisäksi muita töitä

Seinien koolaukset maksavat seinää kohden keskimäärin noin 300 € – 1.500 € seinän tyypistä, pinta-alasta, muodosta ja mahdollisista lisätöistä riippuen. Esimerkiksi sisätiloissa yhden väliseinän koolaus voisi maksaa 350 € ja ulkotiloissa yhden ulkoseinän koolaus 750 €.

Arvioitaessa erilaisiin seiniin kohdistuvia koolaustoimenpiteitä ja niistä syntyviä meno- tai kustannuseriä, kannattaa ensin kartoittaa koolattavan seinän muoto, pinta-ala ja muut mahdolliset ominaisuudet. Mikäli seinä on kalteva tai vino, siinä on ikkunoita tai ovi-aukkoja, täytyy se ottaa huomioon. Myös sähköasennusten merkitys saattaa kasvaa, jos esimerkiksi vanhasta väliseinästä täytyy tuoda vanhoja pistorasioita uuden väliseinän pinnoille. Joka tapauksessa pinta-alan avulla voidaan arvioida koolaukseen käytettävää aikaa sekä materiaalimenekkiä riippumatta siitä tehdäänkö koolaus sisätiloissa esimerkiksi kuivatilassa tai märkätilassa tai vaihtoehtoisesti ulkoseinälle.

On hyvin yleistä, että koolaus yhdistetään monien muiden töiden kanssa, kuten äänieristyksen tai pintaverhoilun kanssa. Kysymys kuuluukin tehdäänkö kohteessa pelkkä seinien koolaaminen vai käsitelläänkö pintoja sen lisäksi jollakin muulla tavalla. Esimerkiksi sisäseinän paneloinnin kokonaiskustannus voisi olla 300 €, josta koolauksen osuus voisi olla 120 €.

Ulkoseinien koolaustyöt voidaan tehdä monessa eri tilanteessa ja monia eri tarkoituksia varten. Pääasiallisesti kuitenkin niiden avulla ulkoseiniä voidaan vahvistaa ja esimerkiksi puisen ulkoverhoilun, kuten paneloinnin kohdalla koolauksen avulla voidaan edesauttaa rakenteiden kunnollista tuulettumista. Tuulettuminen tapahtuu, koska ilma pääsee kiertämään kunnolla pintaverhoilun sekä rungon välissä. Tietenkin oikaisu koolaus voidaan tehdä myös epäsuorille tai vinoille pohjille samalla, kun rakenteita korjataan. Monissa tapauksissa vanha seinäpinta on saatava suoraksi, ennen kuin sitä voidaan käsitellä halutulla tavalla.
Myös talon tai rakennuksen sisätiloja olevia seiniä koolataan monien eri syiden takia. Esimerkiksi suuremman remontin yhteydessä tai rakennusvaiheessa koolauksella on tärkeä rooli sisäseinien pystytyksellä. Tilojen koko ja tilantarve saattaa muuttua uusien asukkaiden muuttaessa uusiin tiloihin ja uusia asumisjärjestelyjä tehdäänkin valtakunnallisesti lähes jatkuvasti. Kerrostaloasunnoissa jo olemassa olevaa väliseinää voidaan esimerkiksi äänieristää tai uusi väliseinä voidaan rakentaa tekemään tilanjaosta järkevämpi ja käytännöllisempi. Koolauspuut toimivat seinän runkona ja niihin voidaan kiinnittää lähes mikä tahansa pintaverhoilu kipsilevyistä panelointiin.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Turvaa onnistumisesi ja vertaile seinän koolaukset Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö seinän koolauksesta