Seinän koolaus

Seinän koolaus

Seinän koolaus

Tarvitsetko palvelua
Seinän koolaus?

Kilpailuta seinän koolaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Seinän koolaus – Mitä tarkoittaa seinän koolaus?

Päivitetty: 04.11.2022 klo 22:11

Erilaisten seinien koolaus, myös oikaisu, voidaan tehdä niin ulkoseinään kuin sisäseinään. Koolauksia käytetään tyypillisesti kiinnittävinä tai kantavina rakenneosina.

Mitä maksaa seinän koolaus?

Katso hintasivu: Seinän koolaus hinta

Saako seinän koolauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän koolaus saa kotitalousvähennystä. Seinän koolaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 seinän koolauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Ulkoseinän koolaus auttaa rakenteiden tuulettumista

Ulkoseinien koolaustyöt voidaan tehdä monessa eri tilanteessa ja monia eri tarkoituksia varten. Pääasiallisesti kuitenkin niiden avulla ulkoseiniä voidaan vahvistaa ja esimerkiksi puisen ulkoverhoilun, kuten paneloinnin kohdalla koolauksen avulla voidaan edesauttaa rakenteiden kunnollista tuulettumista. Tuulettuminen tapahtuu, koska ilma pääsee kiertämään kunnolla pintaverhoilun sekä rungon välissä. Tietenkin oikaisu koolaus voidaan tehdä myös epäsuorille tai vinoille pohjille samalla, kun rakenteita korjataan. Monissa tapauksissa vanha seinäpinta on saatava suoraksi, ennen kuin sitä voidaan käsitellä halutulla tavalla.

Väliseinän tai sisäseinien koolaus monista eri syistä

Myös talon tai rakennuksen sisätiloja olevia seiniä koolataan monien eri syiden takia. Esimerkiksi suuremman remontin yhteydessä tai rakennusvaiheessa koolauksella on tärkeä rooli sisäseinien pystytyksellä. Tilojen koko ja tilantarve saattaa muuttua uusien asukkaiden muuttaessa uusiin tiloihin ja uusia asumisjärjestelyjä tehdäänkin valtakunnallisesti lähes jatkuvasti. Kerrostaloasunnoissa jo olemassa olevaa väliseinää voidaan esimerkiksi äänieristää tai uusi väliseinä voidaan rakentaa tekemään tilanjaosta järkevämpi ja käytännöllisempi. Koolauspuut toimivat seinän runkona ja niihin voidaan kiinnittää lähes mikä tahansa pintaverhoilu kipsilevyistä panelointiin.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Seinän koolaus

Kilpailuta seinän koolaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä