Seinän koolaus

Seinän koolaus hinta

Seinän koolaus

Paljonko maksaa seinän koolaus?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Seinän koolauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Seinän koolaus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 04.11.2022 klo 22:11

Seinien koolaukset maksavat seinää kohden keskimäärin noin 300 € – 1.500 € seinän tyypistä, pinta-alasta, muodosta ja mahdollisista lisätöistä riippuen. Esimerkiksi sisätiloissa yhden väliseinän koolaus voisi maksaa 350 € ja ulkotiloissa yhden ulkoseinän koolaus 750 €.

Miten seinän koolauksen hinta muodostuu?

Seinän koolauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • koolattavan seinän pinta-ala ja muoto
  • kohdistuuko koolaus sisäseinään vai ulkoseinään
  • tehdäänkö koolauksen lisäksi muita töitä

Arvioitaessa erilaisiin seiniin kohdistuvia koolaustoimenpiteitä ja niistä syntyviä meno- tai kustannuseriä, kannattaa ensin kartoittaa koolattavan seinän muoto, pinta-ala ja muut mahdolliset ominaisuudet. Mikäli seinä on kalteva tai vino, siinä on ikkunoita tai ovi-aukkoja, täytyy se ottaa huomioon. Myös sähköasennusten merkitys saattaa kasvaa, jos esimerkiksi vanhasta väliseinästä täytyy tuoda vanhoja pistorasioita uuden väliseinän pinnoille. Joka tapauksessa pinta-alan avulla voidaan arvioida koolaukseen käytettävää aikaa sekä materiaalimenekkiä riippumatta siitä tehdäänkö koolaus sisätiloissa esimerkiksi kuivatilassa tai märkätilassa tai vaihtoehtoisesti ulkoseinälle.

On hyvin yleistä, että koolaus yhdistetään monien muiden töiden kanssa, kuten äänieristyksen tai pintaverhoilun kanssa. Kysymys kuuluukin tehdäänkö kohteessa pelkkä seinien koolaaminen vai käsitelläänkö pintoja sen lisäksi jollakin muulla tavalla. Esimerkiksi sisäseinän paneloinnin kokonaiskustannus voisi olla 300 €, josta koolauksen osuus voisi olla 120 €.

Saako seinän koolauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän koolaus saa kotitalousvähennystä. Seinän koolaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 seinän koolauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Ulkoseinän koolaus auttaa rakenteiden tuulettumista

Ulkoseinien koolaustyöt voidaan tehdä monessa eri tilanteessa ja monia eri tarkoituksia varten. Pääasiallisesti kuitenkin niiden avulla ulkoseiniä voidaan vahvistaa ja esimerkiksi puisen ulkoverhoilun, kuten paneloinnin kohdalla koolauksen avulla voidaan edesauttaa rakenteiden kunnollista tuulettumista. Tuulettuminen tapahtuu, koska ilma pääsee kiertämään kunnolla pintaverhoilun sekä rungon välissä. Tietenkin oikaisu koolaus voidaan tehdä myös epäsuorille tai vinoille pohjille samalla, kun rakenteita korjataan. Monissa tapauksissa vanha seinäpinta on saatava suoraksi, ennen kuin sitä voidaan käsitellä halutulla tavalla.

Väliseinän tai sisäseinien koolaus monista eri syistä

Myös talon tai rakennuksen sisätiloja olevia seiniä koolataan monien eri syiden takia. Esimerkiksi suuremman remontin yhteydessä tai rakennusvaiheessa koolauksella on tärkeä rooli sisäseinien pystytyksellä. Tilojen koko ja tilantarve saattaa muuttua uusien asukkaiden muuttaessa uusiin tiloihin ja uusia asumisjärjestelyjä tehdäänkin valtakunnallisesti lähes jatkuvasti. Kerrostaloasunnoissa jo olemassa olevaa väliseinää voidaan esimerkiksi äänieristää tai uusi väliseinä voidaan rakentaa tekemään tilanjaosta järkevämpi ja käytännöllisempi. Koolauspuut toimivat seinän runkona ja niihin voidaan kiinnittää lähes mikä tahansa pintaverhoilu kipsilevyistä panelointiin.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

Seinän koolaus hinta

Kilpailuta seinän koolaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä