Seinän panelointi

Seinän panelointi hinta

Seinän panelointi

Paljonko maksaa seinän panelointi?

Seinän paneloinnin hinta on keskimäärin 818 €

Hinnan vaihteluväli 308 € – 2 684 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Seinän paneloinnin hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Seinän panelointi – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 24.01.2023 klo 11:01

Seinäpaneelien asennus maksaa yhtä seinää kohden keskimäärin noin 200 € – 3.000 € seinän pinta-alasta, muodosta ja tyypistä riippuen. Esimerkiksi sisätiloissa yhden seinän paneloiminen voisi maksaa 280 € ja ulkotiloissa neljän seinän panelointi 7.500 €.

Miten seinän paneloinnin hinta muodostuu?

Seinän paneloinnin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • paneloitavan seinän pinta-ala ja muoto
 • käytettävien seinäpaneelien materiaali: käsitelty, ei-käsitelty jne.
 • onko kyseessä sisäseinä vai ulkoseinä
 • ikkunoiden, ovien tai muiden läpivientien lukumäärä
 • tehdäänkö pelkkä panelointi vai myös koolaus

Kun lähdetään kartoittamaan erilaisten seinien paneloimiseen liittyviä kustannuksia, kannattaa ensimmäiseksi tehdä erottelu sisä- ja ulkoseinien välille. Panelointeja voidaan tehdä kummallekin seinätyypille ja yleensä ulkoseiniin kohdistuvat paneloinnit ovat keskimääräisesti kalliimpia johtuen suuremmista pinta-aloista ja suuremmasta materiaalimenekistä.

Pinta-ala itsessään onkin panelointitöissä hyvä indikaattori hinnoille ja sen avulla hintoja on mahdollista arvioida suhteellisen tarkastikin. Monesti myös paneloinnit hinnoitellaan neliöperusteisesti, esimerkiksi 14 € / m2. Pinta-alan lisäksi myös seinän muoto kannattaa huomioida, sillä paneloimiseen liittyviä haasteitta saattavat lisätä esimerkiksi useat eri sähköpistorasiat, ikkunat, ovet tai muut läpiviennit, jotka työssä täytyy ottaa huomioon. Pohjatöidenkin osuus on joissain urakoissa merkittävä, mikäli vanhaa pinnoitetta puretaan ensin ja sen jälkeen seinää tasoitetaan tai koolataan.

Saako seinän paneloinnista kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän panelointi saa kotitalousvähennystä. Seinän panelointi on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 seinän paneloinnin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Paneeliseinän asennus – vaakaan, pystyyn, vinoon vai miten?

Kun kyseessä on seiniin kohdistuvat panelointityöt, voidaan asennukset tehdä otsikon tavoin joko erikseen tai eri tyylejä yhdistelemällä. Jo suunnitteluvaiheessa jokaisella asukkaalla saattaa olla erilainen käsitys siitä, kuinka seinäpaneelit lopulta asetellaan. Kuinka tilaa tarkastelevat ihmiset lopulta kokevat tilan, on monien eri tekijöiden summa.

Pääsääntöisesti kuitenkin erilaisille asennustyyleille on mahdollista vetää ns. suuret eli geneeriset llinjat:

 • pystypanelointi
  • panelointi pystyyn saa huoneesta tai muusta sisätilasta kapeamman ja korkeamman tuntuisen
 • vaakapanelointi
  • paneelin asennus vaakaan puolestaan viestittää enemmänkin leveyttä, jolloin tila näyttää avarammalta tai ulkoseinä pidemmältä

Ulkoseinän panelointi antaa rakenteille suojaa

Ulkoseinän paneloinnilla tarkoitetaan yleensä talon tai rakennuksen puista ulkoverhoilua. Eri puolilla taloa voidaan käyttää pysty- tai vaakapanelointia. Monesti esimerkiksi sisääntulokatoksissa, parvekkeilla tai terasseilla käytetään vaakapanelointia. Yleinen käytäntö on, että seinäpaneelit voidaan maalata valmiiksi ennen kohteeseen toimitusta, mutta maalaus onnistuu myös paikan päällä. Monesti pystyverhouspaneeli on tarkoituksella suunniteltu ja maalattu eri sävyllä tai eri värillä suhteessa vaakapaneeliin, jotta kontrasti erottuisi selvemmin. Monesti seinäpaneloinnin takapuolelle asennetaan tuuletusrimat, joiden avulla varmistetaan rakenteissa hyvä ilmankierto.

Sisäseinän panelointi luo tyylikkyyttä

Ulkoseinien lisäksi myös erilaisia sisäpintoja paneloidaan ahkerasti monissa eri kohteissa. Yksi vähän harvinaisempi kohde on hirsiseinän panelointi, joka tehdään sisätiloissa yleensä puhtaasti ulkonäöllisistä syitä. Vanha hirsipinta on esimerkiksi tummunut, jolloin sisätiloja halutaan piristää esimerkiksi vaaleammalla paneelilla.

Totta kai seiniä voidaan paneloida myös missä muussa tahansa sisätilassa, oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Yleisiä kohteita oleskelutilojen lisäksi ovat esimerkiksi kylpyhuoneen seinän, WC-seinän tai lastulevyseinän paneloiminen.

Seinäpaneelin kiinnitys, kuinka se tapahtuu?

Seinäpaneelin kiinnittäminen tapahtuu useimmiten esimerkiksi puurunkoiseen alustaan. Mikäli panelointi tehdään pystysuunnassa, asennetaan yleensä pohjalle vaakarimoitus, johon seinäpaneelit voidaan kiinnittää. Toisaalta vaakapaneloinnissa ei aina välttämättä tarvita alusrimoitusta, ellei kyseessä ole pinnoiltaan epätasainen seinä tai seinä, johon ei pysty suoraan naulata. Koolaus on yksi yleinen toimenpide, joka tehdään seinille ennen panelointia. Naulaus on yksi yleinen kiinnitystapa, muita ovat esimerkiksi kiinnittäminen ruuveilla tai erikseen suunnitelluilla paneelikiinnittimillä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Vanhan kaivon pesua ja kunnon arviointia olin vailla. Jo muutamassa päivässä sain tarjouksia, joista löytyi just meidän tarpeisiin sopiva tekijä. Nyt on sovittu, että palataan ajankohtaisesti asiaan."

J

Jo

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

Seinän panelointi hinta

Kilpailuta seinän panelointi hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä