Seinän panelointi

Seinän panelointi

Seinän panelointi

Tarvitsetko palvelua seinän panelointi?

Kilpailuta seinän panelointi nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Seinän panelointi – Mitä tarkoittaa seinän panelointi?

Päivitetty: 17.09.2023 klo 16:09

Erilaisten seinien, kuten sisäseinän tai ulkoseinän panelointi tehdään tyypillisesti vaakaan tai pystyyn. Seinäpanelointia, myös seinäpaneelin kiinnitys tai asennus, hyödyntämällä tilasta voidaan tehdä esimerkiksi matalamman tai korkeamman tuntuinen. Paneloitu seinä tai paneeliseinä rakennuksen ulkoverhouksessa puolestaan antaa rakenteille suojaa.

Mitä maksaa seinän panelointi?

Katso hintasivu: Seinän panelointi hinta

Saako seinän paneloinnista kotitalousvähennystä?

Palvelusta seinän panelointi saa kotitalousvähennystä. Seinän panelointi on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 seinän paneloinnin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Paneeliseinän asennus – vaakaan, pystyyn, vinoon vai miten?

Kun kyseessä on seiniin kohdistuvat panelointityöt, voidaan asennukset tehdä otsikon tavoin joko erikseen tai eri tyylejä yhdistelemällä. Jo suunnitteluvaiheessa jokaisella asukkaalla saattaa olla erilainen käsitys siitä, kuinka seinäpaneelit lopulta asetellaan. Kuinka tilaa tarkastelevat ihmiset lopulta kokevat tilan, on monien eri tekijöiden summa.

Pääsääntöisesti kuitenkin erilaisille asennustyyleille on mahdollista vetää ns. suuret eli geneeriset llinjat:

  • pystypanelointi
    • panelointi pystyyn saa huoneesta tai muusta sisätilasta kapeamman ja korkeamman tuntuisen
  • vaakapanelointi
    • paneelin asennus vaakaan puolestaan viestittää enemmänkin leveyttä, jolloin tila näyttää avarammalta tai ulkoseinä pidemmältä

Ulkoseinän panelointi antaa rakenteille suojaa

Ulkoseinän paneloinnilla tarkoitetaan yleensä talon tai rakennuksen puista ulkoverhoilua. Eri puolilla taloa voidaan käyttää pysty- tai vaakapanelointia. Monesti esimerkiksi sisääntulokatoksissa, parvekkeilla tai terasseilla käytetään vaakapanelointia. Yleinen käytäntö on, että seinäpaneelit voidaan maalata valmiiksi ennen kohteeseen toimitusta, mutta maalaus onnistuu myös paikan päällä. Monesti pystyverhouspaneeli on tarkoituksella suunniteltu ja maalattu eri sävyllä tai eri värillä suhteessa vaakapaneeliin, jotta kontrasti erottuisi selvemmin. Monesti seinäpaneloinnin takapuolelle asennetaan tuuletusrimat, joiden avulla varmistetaan rakenteissa hyvä ilmankierto.

Sisäseinän panelointi luo tyylikkyyttä

Ulkoseinien lisäksi myös erilaisia sisäpintoja paneloidaan ahkerasti monissa eri kohteissa. Yksi vähän harvinaisempi kohde on hirsiseinän panelointi, joka tehdään sisätiloissa yleensä puhtaasti ulkonäöllisistä syitä. Vanha hirsipinta on esimerkiksi tummunut, jolloin sisätiloja halutaan piristää esimerkiksi vaaleammalla paneelilla.

Totta kai seiniä voidaan paneloida myös missä muussa tahansa sisätilassa, oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Yleisiä kohteita oleskelutilojen lisäksi ovat esimerkiksi kylpyhuoneen seinän, WC-seinän tai lastulevyseinän paneloiminen.

Seinäpaneelin kiinnitys, kuinka se tapahtuu?

Seinäpaneelin kiinnittäminen tapahtuu useimmiten esimerkiksi puurunkoiseen alustaan. Mikäli panelointi tehdään pystysuunnassa, asennetaan yleensä pohjalle vaakarimoitus, johon seinäpaneelit voidaan kiinnittää. Toisaalta vaakapaneloinnissa ei aina välttämättä tarvita alusrimoitusta, ellei kyseessä ole pinnoiltaan epätasainen seinä tai seinä, johon ei pysty suoraan naulata. Koolaus on yksi yleinen toimenpide, joka tehdään seinille ennen panelointia. Naulaus on yksi yleinen kiinnitystapa, muita ovat esimerkiksi kiinnittäminen ruuveilla tai erikseen suunnitelluilla paneelikiinnittimillä.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Seinän panelointi

Kilpailuta seinän panelointi Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä