Seinän panelointi: tietoa

Tarvitsetko palvelua seinän panelointi?

 • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
 • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Seinän panelointi

Seinän panelointi: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 02.09.2020 klo 08:09

Katso hintasivu:

Seinän panelointi hinta

Tulossa myöhemmin!

Seinäpaneelin asentaminen voidaan tehdä kohteesta riippuen sisäseinälle tai ulkoseinälle.

Minkälaisesta seinien paneloinnista onkaan kyse, löydät seinäpaneloinnin erikoisosaajat Kodinplazasta. Tietoa:

 • paneelipinnoilla voidaan luoda monenlaisia tunnelmia ja tyylejä
 • asennukset on mahdollista tehdä vaakaan, pystyyn ja/tai vinoon
 • paneelien käyttö sisä- ja ulkoseinissä on varsin yleistä

Kun kyseessä on seiniin kohdistuvat panelointityöt, voidaan asennukset tehdä otsikon tavoin joko erikseen tai eri tyylejä yhdistelemällä. Jo suunnitteluvaiheessa jokaisella asukkaalla saattaa olla erilainen käsitys siitä, kuinka seinäpaneelit lopulta asetellaan. Kuinka tilaa tarkastelevat ihmiset lopulta kokevat tilan, on monien eri tekijöiden summa.

Pääsääntöisesti kuitenkin erilaisille asennustyyleille on mahdollista vetää ns. suuret eli geneeriset llinjat:

 • pystypanelointi
  • panelointi pystyyn saa huoneesta tai muusta sisätilasta kapeamman ja korkeamman tuntuisen
 • vaakapanelointi
  • paneelin asennus vaakaan puolestaan viestittää enemmänkin leveyttä, jolloin tila näyttää avarammalta tai ulkoseinä pidemmältä
Ulkoseinän paneloinnilla tarkoitetaan yleensä talon tai rakennuksen puista ulkoverhoilua. Eri puolilla taloa voidaan käyttää pysty- tai vaakapanelointia. Monesti esimerkiksi sisääntulokatoksissa, parvekkeilla tai terasseilla käytetään vaakapanelointia. Yleinen käytäntö on, että seinäpaneelit voidaan maalata valmiiksi ennen kohteeseen toimitusta, mutta maalaus onnistuu myös paikan päällä. Monesti pystyverhouspaneeli on tarkoituksella suunniteltu ja maalattu eri sävyllä tai eri värillä suhteessa vaakapaneeliin, jotta kontrasti erottuisi selvemmin. Monesti seinäpaneloinnin takapuolelle asennetaan tuuletusrimat, joiden avulla varmistetaan rakenteissa hyvä ilmankierto.

Ulkoseinien lisäksi myös erilaisia sisäpintoja paneloidaan ahkerasti monissa eri kohteissa. Yksi vähän harvinaisempi kohde on hirsiseinän panelointi, joka tehdään sisätiloissa yleensä puhtaasti ulkonäöllisistä syitä. Vanha hirsipinta on esimerkiksi tummunut, jolloin sisätiloja halutaan piristää esimerkiksi vaaleammalla paneelilla.

Totta kai seiniä voidaan paneloida myös missä muussa tahansa sisätilassa, oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Yleisiä kohteita oleskelutilojen lisäksi ovat esimerkiksi kylpyhuoneen seinän, WC-seinän tai lastulevyseinän paneloiminen.

Seinäpaneelin kiinnittäminen tapahtuu useimmiten esimerkiksi puurunkoiseen alustaan. Mikäli panelointi tehdään pystysuunnassa, asennetaan yleensä pohjalle vaakarimoitus, johon seinäpaneelit voidaan kiinnittää. Toisaalta vaakapaneloinnissa ei aina välttämättä tarvita alusrimoitusta, ellei kyseessä ole pinnoiltaan epätasainen seinä tai seinä, johon ei pysty suoraan naulata. Koolaus on yksi yleinen toimenpide, joka tehdään seinille ennen panelointia. Naulaus on yksi yleinen kiinnitystapa, muita ovat esimerkiksi kiinnittäminen ruuveilla tai erikseen suunnitelluilla paneelikiinnittimillä.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Suosituimmat sivut aiheesta seinän panelointi

Kilpailuta seinän panelointi
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä