Tiiliseinän rappaus

Tiiliseinän rappaus hinta

Tiiliseinän rappaus

Paljonko maksaa tiiliseinän rappaus?

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Tiiliseinän rappauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Tiiliseinän rappaus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 28.03.2022 klo 22:03

Tiiliseinän rappaaminen maksaa yhtä seinää kohden keskimäärin noin 500 € – 2.500 € seinän tyypistä, koosta ja kunnosta riippuen. Esimerkiksi omakotitalon ulkoseinien rappaus voisi maksaa yhteensä 12.500 €.

Miten tiiliseinän rappauksen hinta muodostuu?

Tiiliseinän rappauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • rapataanko tiilipinnat ulkona vai sisällä
  • tiiliseinän kunto ennen rappausta 
  • rapattavien tiiliseinien pinta-ala ja lukumäärä
  • tarvitseeko pintoja tasoittaa

Niin moniulotteisia töitä kuin erilaisten tiilipintojen rappaukset ovatkin, voidaan suuntaa antavaa hintaa arvioida ensinnäkin sen perusteella, missä rappaus tai slammaus tehdään. Yleensä tiiliseiniä käsitellään joko ulkona tai sisällä, riippuen tietenkin kohteesta. Ulkona tehtävät tiilipintojen käsittelyt ovat monesti hieman kalliimpia, sillä pinta-alat ovat suurempia samoin kuin myös valmistelutyöt. Mikäli ulkotiiliseinä rapataan, on siinä usein mahdollisesti ovi- tai ikkuna-aukkoja. Toisaalta myös erilaisten sadevesijärjestelmätuotteiden, kuten rännien väliaikainen irrottaminen saattaa olla tarpeen.

Olennainen hintatekijä on myös tiiliseinän kunto riippumatta siitä, onko se sisä- vai ulkotiloissa. Ulkoseinissä olevat hiushalkeamat kannattaa avata suuremmiksi, täyttää laastilla ja mahdollisesti vahvistaa myös verkolla. Myös sisätiloissa esiintyvät hiushalkeamat tai suuremmatkin reiät tulee täyttää asianmukaisesti. Monesti ennen rappausta tehdään myös tiilipintojen tasoitus, riippuen kohteen vaatimuksista.

Viimeisenä aspektina onkin rapattavien tiiliseinien lukumäärä ja pinta-ala. Nyrkkisääntö on, että pinta-alan kasvaessa myös tiiliseiniin kohdistuvien rappaustöiden hinta kasvaa a) tarvittavien materiaalien, b) tarvittavien pohjustustöiden sekä c) rappaukseen käytettävän ajan perusteella.

Saako tiiliseinän rappauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta tiiliseinän rappaus saa kotitalousvähennystä. Tiiliseinän rappaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 tiiliseinän rappauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Tiilipinnat voidaan rapata sisätiloissa sekä ulkona

Yhä useammin erilaisten rakennusten tai kiinteistöjen sisällä tai ulkopuolella vanhan tiiliseinän pinta päätetään uudistaa rappaamalla. Tyypillisimmät tavat käsitellä tiiliseinä on ns. ohutrappaus eli slammaus sekä tasoituksen yhteydessä tehtävä kolmikerrosrappaus. Mitä näillä menetelmillä on sitten erona? Ohutrappaus jättää vanhojen tiilten ja tiilisaumojen ääriviivat hieman esille, kun taas kolmikerrosrappauksella niiden näkyvyys voidaan suhteellisen tehokkaasti peittää. Menetelmiä, kohteita sekä tekijöitä on monia ja parhaista vaihtoehdoista kannattaakin keskustella tiilipintojen rappaamiseen erikoistuneiden yritysten kanssa.

Kuinka tiilipinnat rapataan?

Mikäli rapattavana pintana on esimerkiksi vastamuurattu tiiliseinä, tulisi saumojen olla täysin kuivuneet ennen urakan aloittamista. Ohutrappauslaastia voidaan käyttää runsaasti varsinkin niissä tilanteissa, joissa vanhat saumakohdat halutaan saada mahdollisimman hyvin piiloon. Laattakauha on mahdollisesti hyvä työväline ainakin reunakohdissa, joissa levittäminen vaatii suurempaa tarkkuutta. Laastin levityksen jälkeen voidaan ottaa käyttöön hierrin, jonka avulla pyöreiden ja painavien liikkeiden avulla laasti saadaan tarttumaan mahdollisimman hyvin tiilipintaan.

Lisätietoa tiilipintojen rappauksista

Rappausten suosio kasvaa jatkuvasti, sillä niiden kestävyys ja värivalikoima on viimeisten vuosien aikana monipuolistunut niin paljon, että niissä voidaan käyttää melkeinpä samoja värejä kuin erilaisissa maaleissakin. Suosiota lisää myös mahdollisuus saada etenkin vanhasta tiiliseinästä täysin persoonallinen ja moderni. Mikäli vanha tiiliseinä ei enää miellytä silmää tai ei enää sovi asunnon muuhun ilmeeseen, on sen pintakäsittely hyvä vaihtoehto.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Aiheeseen liittyviä hintoja

Seinän rappaus hinta

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

Tiiliseinän rappaus hinta

Kilpailuta tiiliseinän rappaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä