Tiiliseinän rappaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 06.06.2021 klo 20:06

Erilaisten tiilipintojen, kuten vanhan tiiliseinän tai tiiliverhoilun rappaaminen, myös slammaus, voidaan toteuttaa niin sisällä kuin ulkona.

Tiiliseinän rappaaminen maksaa yhtä seinää kohden keskimäärin noin 500 € – 2.500 € seinän tyypistä, koosta ja kunnosta riippuen. Esimerkiksi omakotitalon ulkoseinien rappaus voisi maksaa yhteensä 12.500 €.

Tiiliseinän rappauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • rapataanko tiilipinnat ulkona vai sisällä
  • tiiliseinän kunto ennen rappausta 
  • rapattavien tiiliseinien pinta-ala ja lukumäärä
  • tarvitseeko pintoja tasoittaa

Niin moniulotteisia töitä kuin erilaisten tiilipintojen rappaukset ovatkin, voidaan suuntaa antavaa hintaa arvioida ensinnäkin sen perusteella, missä rappaus tai slammaus tehdään. Yleensä tiiliseiniä käsitellään joko ulkona tai sisällä, riippuen tietenkin kohteesta. Ulkona tehtävät tiilipintojen käsittelyt ovat monesti hieman kalliimpia, sillä pinta-alat ovat suurempia samoin kuin myös valmistelutyöt. Mikäli ulkotiiliseinä rapataan, on siinä usein mahdollisesti ovi- tai ikkuna-aukkoja. Toisaalta myös erilaisten sadevesijärjestelmätuotteiden, kuten rännien väliaikainen irrottaminen saattaa olla tarpeen.

Olennainen hintatekijä on myös tiiliseinän kunto riippumatta siitä, onko se sisä- vai ulkotiloissa. Ulkoseinissä olevat hiushalkeamat kannattaa avata suuremmiksi, täyttää laastilla ja mahdollisesti vahvistaa myös verkolla. Myös sisätiloissa esiintyvät hiushalkeamat tai suuremmatkin reiät tulee täyttää asianmukaisesti. Monesti ennen rappausta tehdään myös tiilipintojen tasoitus, riippuen kohteen vaatimuksista.

Viimeisenä aspektina onkin rapattavien tiiliseinien lukumäärä ja pinta-ala. Nyrkkisääntö on, että pinta-alan kasvaessa myös tiiliseiniin kohdistuvien rappaustöiden hinta kasvaa a) tarvittavien materiaalien, b) tarvittavien pohjustustöiden sekä c) rappaukseen käytettävän ajan perusteella.

Yhä useammin erilaisten rakennusten tai kiinteistöjen sisällä tai ulkopuolella vanhan tiiliseinän pinta päätetään uudistaa rappaamalla. Tyypillisimmät tavat käsitellä tiiliseinä on ns. ohutrappaus eli slammaus sekä tasoituksen yhteydessä tehtävä kolmikerrosrappaus. Mitä näillä menetelmillä on sitten erona? Ohutrappaus jättää vanhojen tiilten ja tiilisaumojen ääriviivat hieman esille, kun taas kolmikerrosrappauksella niiden näkyvyys voidaan suhteellisen tehokkaasti peittää. Menetelmiä, kohteita sekä tekijöitä on monia ja parhaista vaihtoehdoista kannattaakin keskustella tiilipintojen rappaamiseen erikoistuneiden yritysten kanssa.
Mikäli rapattavana pintana on esimerkiksi vastamuurattu tiiliseinä, tulisi saumojen olla täysin kuivuneet ennen urakan aloittamista. Ohutrappauslaastia voidaan käyttää runsaasti varsinkin niissä tilanteissa, joissa vanhat saumakohdat halutaan saada mahdollisimman hyvin piiloon. Laattakauha on mahdollisesti hyvä työväline ainakin reunakohdissa, joissa levittäminen vaatii suurempaa tarkkuutta. Laastin levityksen jälkeen voidaan ottaa käyttöön hierrin, jonka avulla pyöreiden ja painavien liikkeiden avulla laasti saadaan tarttumaan mahdollisimman hyvin tiilipintaan.
Rappausten suosio kasvaa jatkuvasti, sillä niiden kestävyys ja värivalikoima on viimeisten vuosien aikana monipuolistunut niin paljon, että niissä voidaan käyttää melkeinpä samoja värejä kuin erilaisissa maaleissakin. Suosiota lisää myös mahdollisuus saada etenkin vanhasta tiiliseinästä täysin persoonallinen ja moderni. Mikäli vanha tiiliseinä ei enää miellytä silmää tai ei enää sovi asunnon muuhun ilmeeseen, on sen pintakäsittely hyvä vaihtoehto.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu tiiliseinän rappauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
Tiiliseinän rappaus
Paikkakunta
Seinäjoki
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rapattava pinta-ala
5 m2 tai alle
Kohteen rakennusvuosi
2000-luvulla
Seinän tyyppi
Ulkoseinä

Ulkoseinän rappaus on irtoillut pieniltä aloilta näkyviltä paikoilta.

Rappausta on irronnut seinän alaosasta etuoven ja takaterassin oven vierestä sekä parin metrin korkeudelta. Seinäpinta on tiilenpunainen rouhepinta. yhdestä kohtaa myös sokkelin rappaus on irti, mutta nuo seinät ovat nyt tärkeimmät.
Palvelu
Tiiliseinän rappaus
Paikkakunta
83500, Outokumpu
Arvioitu hinta
Rapattava pinta-ala
75 - 100 m2
Kohteen rakennusvuosi
1960-luvulla tai aiemmin
Seinän tyyppi
Sisäseinä

Tiiliseinän rappaus

Tiiliseinä on 2.3 m . Neliömäärä on laskettu,niin, että 1kkunoiden ja ovien pinta-ala on vähennetty pois. Ikkunoita 11 kpl, ja ovia 2 kpl.
Palvelu
Tiiliseinän rappaus
Paikkakunta
02480, Kirkkonummi
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
Mökki tai vapaa-ajan asunto
Rapattava pinta-ala
5 - 10 m2
Kohteen rakennusvuosi
1960-luvulla tai aiemmin

Keittiön palomuurin korjaus ja laatoitus + takanpohjan korjaus

Keittiö, 2 neiiötä lattaia laatoitusta saman verran palomuurin tasoitus + laatoitus.
Olohuoneen takanpohjan suoristus ja laatoitus
Palvelu
Tiiliseinän rappaus
Paikkakunta
57210, Savonlinna
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rapattava pinta-ala
150 m2 tai enemmän
Kohteen rakennusvuosi
2010-luvulla tai myöhemmin
Seinän tyyppi
Ulkoseinä

Rapatun seinän viimeistely ruiskulla.

Osaako joku tehdä tasaista pintaa ruiskuttaen. Nurkat ja ikkunan "smyygit" valkoisella. Ulkoseinä tässä mallissa, mutta taito ei riitä tasaisen ruiskupinnan tekemiseen.
Palvelu
Tiiliseinän rappaus
Paikkakunta
28100, Pori
Arvioitu hinta
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rapattava pinta-ala
5 - 10 m2
Kohteen rakennusvuosi
1980-luvulla
Seinän tyyppi
Sisäseinä

Tiili seinä

Kork 2.5 Lev 3.5. punainen tiili sisä seinä joka joskus valkoiseksi harjattu. Haluun ihan tasaiseksi ja siihen pienen ropo pinnan.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile tiiliseinän rappaaminen Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö tiiliseinän rappauksesta