Tiiliseinän rappaus

Tarvitsetko palvelua tiiliseinän rappaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Jätä tarjouspyyntö palvelusta tiiliseinän rappaus

Tiiliseinän rappaaminen kaikkialla Suomessa

Tiilipintojen rappaus tai slammaus voidaan toteuttaa sekä rakennuksen sisätiloissa kuin myös rakennuksen ulkona.

Vertaile tiiliseinien rappaukset helposti

Minkälaista tiiliseinään oletkaan rappaamassa, löydät tiiliseinärappausten erikoisosaajat Kodinplazasta. Tietoa:

  • tiilipintoihin kohdistuvat rappaukset vaativat erityistä ammattitaitoa
  • tiilten saumakohdat voidaan peittää kokonaan tai jättää osittain näkyviin
  • ankeastakin tiiliseinästä voidaan tehdä siisti

Tiilipinnat voidaan rapata sisätiloissa sekä ulkona

Yhä useammin erilaisten rakennusten tai kiinteistöjen sisällä tai ulkopuolella vanhan tiiliseinän pinta päätetään uudistaa rappaamalla. Tyypillisimmät tavat käsitellä tiiliseinä on ns. ohutrappaus eli slammaus sekä tasoituksen yhteydessä tehtävä kolmikerrosrappaus. Mitä näillä menetelmillä on sitten erona? Ohutrappaus jättää vanhojen tiilten ja tiilisaumojen ääriviivat hieman esille, kun taas kolmikerrosrappauksella niiden näkyvyys voidaan suhteellisen tehokkaasti peittää. Menetelmiä, kohteita sekä tekijöitä on monia ja parhaista vaihtoehdoista kannattaakin keskustella tiilipintojen rappaamiseen erikoistuneiden yritysten kanssa.

Kuinka tiilipinnat rapataan?

Mikäli rapattavana pintana on esimerkiksi vastamuurattu tiiliseinä, tulisi saumojen olla täysin kuivuneet ennen urakan aloittamista. Ohutrappauslaastia voidaan käyttää runsaasti varsinkin niissä tilanteissa, joissa vanhat saumakohdat halutaan saada mahdollisimman hyvin piiloon. Laattakauha on mahdollisesti hyvä työväline ainakin reunakohdissa, joissa levittäminen vaatii suurempaa tarkkuutta. Laastin levityksen jälkeen voidaan ottaa käyttöön hierrin, jonka avulla pyöreiden ja painavien liikkeiden avulla laasti saadaan tarttumaan mahdollisimman hyvin tiilipintaan.

Lisätietoa tiilipintojen rappauksista

Rappausten suosio kasvaa jatkuvasti, sillä niiden kestävyys ja värivalikoima on viimeisten vuosien aikana monipuolistunut niin paljon, että niissä voidaan käyttää melkeinpä samoja värejä kuin erilaisissa maaleissakin. Suosiota lisää myös mahdollisuus saada etenkin vanhasta tiiliseinästä täysin persoonallinen ja moderni. Mikäli vanha tiiliseinä ei enää miellytä silmää tai ei enää sovi asunnon muuhun ilmeeseen, on sen pintakäsittely hyvä vaihtoehto.

Kilpailuta tiiliseinän rappaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä