Tiiliseinän rappaus

Tiiliseinän rappaus

Tiiliseinän rappaus

Tarvitsetko palvelua
Tiiliseinän rappaus?

Kilpailuta tiiliseinän rappaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa tiiliseinän rappaus?

Päivitetty: 14.09.2023 klo 08:09

Erilaisten tiilipintojen, kuten vanhan tiiliseinän tai tiiliverhoilun rappaaminen, myös slammaus, voidaan toteuttaa niin sisällä kuin ulkona.

Mitä maksaa tiiliseinän rappaus?

Katso hintasivu: Tiiliseinän rappaus hinta

Saako tiiliseinän rappauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta tiiliseinän rappaus saa kotitalousvähennystä. Tiiliseinän rappaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 tiiliseinän rappauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Tiilipinnat voidaan rapata sisätiloissa sekä ulkona

Yhä useammin erilaisten rakennusten tai kiinteistöjen sisällä tai ulkopuolella vanhan tiiliseinän pinta päätetään uudistaa rappaamalla. Tyypillisimmät tavat käsitellä tiiliseinä on ns. ohutrappaus eli slammaus sekä tasoituksen yhteydessä tehtävä kolmikerrosrappaus. Mitä näillä menetelmillä on sitten erona? Ohutrappaus jättää vanhojen tiilten ja tiilisaumojen ääriviivat hieman esille, kun taas kolmikerrosrappauksella niiden näkyvyys voidaan suhteellisen tehokkaasti peittää. Menetelmiä, kohteita sekä tekijöitä on monia ja parhaista vaihtoehdoista kannattaakin keskustella tiilipintojen rappaamiseen erikoistuneiden yritysten kanssa.

Kuinka tiilipinnat rapataan?

Mikäli rapattavana pintana on esimerkiksi vastamuurattu tiiliseinä, tulisi saumojen olla täysin kuivuneet ennen urakan aloittamista. Ohutrappauslaastia voidaan käyttää runsaasti varsinkin niissä tilanteissa, joissa vanhat saumakohdat halutaan saada mahdollisimman hyvin piiloon. Laattakauha on mahdollisesti hyvä työväline ainakin reunakohdissa, joissa levittäminen vaatii suurempaa tarkkuutta. Laastin levityksen jälkeen voidaan ottaa käyttöön hierrin, jonka avulla pyöreiden ja painavien liikkeiden avulla laasti saadaan tarttumaan mahdollisimman hyvin tiilipintaan.

Lisätietoa tiilipintojen rappauksista

Rappausten suosio kasvaa jatkuvasti, sillä niiden kestävyys ja värivalikoima on viimeisten vuosien aikana monipuolistunut niin paljon, että niissä voidaan käyttää melkeinpä samoja värejä kuin erilaisissa maaleissakin. Suosiota lisää myös mahdollisuus saada etenkin vanhasta tiiliseinästä täysin persoonallinen ja moderni. Mikäli vanha tiiliseinä ei enää miellytä silmää tai ei enää sovi asunnon muuhun ilmeeseen, on sen pintakäsittely hyvä vaihtoehto.

Tutustu tiiliseinän rappauksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle tiiliseinän rappaus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Seinän rappaus
Tiiliseinän rappaus

Kilpailuta tiiliseinän rappaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä