Kodinplaza lyhyesti

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Luteiden torjunta: hinta (2021) ja UKK

Päivitetty: 15.11.2021 klo 17:11

Lude eli lutikka (mon. luteet) on hyönteislaji, joka imee yöaikaan kantajaltaan verta. Tilanteesta riippuen luteiden tai lutikoiden hävitys, karkotus, tuhoaminen ja torjuminen voidaan tehdä esimerkiksi lämmöllä (lämpötorjunta), kylmyydellä (pakastus) tai myrkyttämällä.

Monissa tilanteissa luteiden tunnistaminen on mahdollista tehdä itse, mutta ongelman varmentamiseen voi hyödyntää myös tunnistuspalvelua.

Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
43100, Saarijärvi
Rakennuksen tyyppi
Mökki tai vapaa-ajan asunto
Luteiden levinneisyys
50 - 75 m2

Lutikoiden hävitys kesämökiltä

Omistan runsaan 60 neliön kesämökin, jossa on tupa, kaksi makuuhuonetta ja eteinen. Yksittäisiä luteita on näkynyt kesäisin enimmäkseen makuuhuoneissa, mutta myös tuvan takkamuurin tietämillä. Lepakoiden tuloreittejä on verkotettu sekä vintiltä että muista mahdollisista raoista, mutta se ei tuntunut tehoavan, vaan ne jatkoivat pesimistään kesäisin asumiskäytössä olevan alakerran ja rakentamattoman avovintin lattia välisessä tilassa. Keväällä hankin vintille tehokkaat ultraäänilaitteet sekä vielä alas kaikkiin huoneiseen pienemmät ultraäänilaitteet, jotka tuntuvat karkottaneen lepakot. Yksittäisiä luteita (kaikkiaan noin 5 kpl) on näkynyt vielä pari päivää sitten molemmissa makuuhuoneissa sekä tuvan muurissa, mutta olen ollut tänä kesänä päivien lisäksi vain yhden yön. Joka huonessa on kaksi lutikka-ansaa, mutta niihin ne eivät ole menneet. 1930-luvulla rakennettu mökki on hirsimökki, jossa on sisäpanelointi lattiasta kattoon. Vintillä on sahanpuhurua ja vanhoja lehtiä lattian täytteenä. Mietimme, pitääkö torjuntatyössä aina poistaa listat - myös lämpökuumennuksessa. Mitä riskejä kuumennukseen liittyy? Esim. sähköjohtojen suhteen. Onko tämä loppukesä tai syksy hyvä aika torjuntaan vai kannattaisiko työhön ryhtyä vasta ensi keväänä, jos vaikka talvella olisi kovat pakkaset? Mökillä ei enää yövytä eikä se ole talvikäytössä ollenkaan. Pyydän että tarjouksista kävisi selvästi ilmi torjuntapa, hinta sekä mahdollinen aikataulu, jolla työ voitaisiin suorittaa. Lisäksi haluaisin tietää, pitääkö mökin omistajan olla mukana työssä esim. siirtämässä tavaroita tms.
Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
01400, Vantaa
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Luteiden levinneisyys
50 - 75 m2

Luteista eroon kerrostalo asunnosta..

Huomasin noin viikko sitten asunnossani olevan lutikoita joita havaitsin olevan eniten sängyn rakenteissa ja sohvassa...asuntoni on 64 neliöinen mutta en ole löytänyt luteita muutamaa lukuun ottamatta kuin olo huoneessa jossa on sänky jossa nukun ja sohvakalusto
Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
01400, Vantaa
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Tuholaisten tyyppi
Lude
Tarjouspyynnön jättäjä
Vuokralainen

Luteiden hävittäminen

Huoneeni on pieni. Millainen ratkaisu teillä olisi?
Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
61810, Kauhajoki
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Luteiden levinneisyys
En osaa sanoa

Luteiden hävitys omakotitalo

Luteita ei ole näkynyt,mutta puremia on ollut jo pari kk, olen päätynyt siihen että esim.lämpö ja vesihöyry olisi parhaimmat häätömenetelmät,jos myrkytys on tehoton usein.Käsitellä pitäisi varmaankin makuuhuone ja olohuonen.Tarkistuskäynti ensin olisi hyvä ongelman varmistamiseksi 100% varmaksi
Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
79100, Leppävirta
Rakennuksen tyyppi
Rivitalo
Luteiden levinneisyys
50 - 75 m2

Lauteiden hävitys rivitalo kaksio

Ensimmäiset puremat ilmestyneet ja levinneisyys todennäköisesti pieni. Huoneistossa on myös lemmikkejä.
Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
00170, Helsinki
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Tuholaisten tyyppi
Lude
Tarjouspyynnön jättäjä
Kiinteistönomistaja

Luteita sängyssä

Sängyssä löytynyt jonkin verran luteita. Ei olla varmoja kuinka kauan ne ovat olleet asunnossa.

Luteiden torjunnan hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • ludeongelman laajuus: paikallinen vai laajalle levinnyt
 • sisätilojen koko ja käyttötarkoitus: yksittäinen huone, koko asunto, sairaalakerros jne.
 • poistomenetelmä: myrkytys, lämpökäsittely, pakastaminen jne.

Ludetorjunta eli luteiden hävittäminen maksaa keskimäärin noin 600 € – 2.500 € tilan ja ongelman laajuudesta sekä poistomenetelmästä riippuen. Esimerkiksi omakotitalon ludetorjunta myrkyttämällä voisi maksaa 850 €.

Luteiden häätö on toimenpide, jossa luteet pyritään poistamaan kokonaan myös niiden munia myöten. Hintojen arviointia varten kannattaa hankkia muutamia lisätietoja, joita käydään nyt tarkemmin läpi. Ensimmäinen on ludeongelman laajuus, jolla pyritään selvittämään lutikoiden levinneisyyttä. Ovatko ne esimerkiksi pelkästään makuuhuoneessa vai löytyykö niitä kaikkialta kiinteistöstä? Myös tilan käyttötarkoituksella on väliä eli onko kyseessä asunto, sairaala vai muu liiketila, kuten hotelli. Tarkimman hinta-arvion oman ludeongelman ratkaisemisesta saat jättämällä siitä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Luonnollisesti tilakoon ja ongelman laajuuden kasvaessa myös hinnat nousevat  eivät kuitenkaan lineaarisesti. Esimerkiksi suuremmissa kohteissa lisähuoneiden yksikkökustannukset saattavat olla alhaisemmat suhteessa pienempiin keikkoihin. Näiden lisäksi myös poistomenetelmien välillä on eroja. 

Luteet ovat pieniä hyönteisiä, joiden pääasiallinen ravinto muodostuu pääasiassa kantajansa verestä sekä ihosta tai ihon eritteistä. Lutikoiden pituus vaihtelee noin 3–8 mm välillä ja niiden aiheuttamat imentäjäljet oireilevat tapauskohtaisesti ihmisestä riippuen. Toisilla turvotusta ja kutinaa esiintyy enemmän, toisilla vähemmän. Joka tapauksessa luteet ovat inhottava riesa, mutta onneksi niiden karkotus tai häätö voidaan tehdä usealla eri tavalla:

 • pakastaminen
  • luteet voidaan poistaa myös pakastamalla, jolloin toimenpide kestää hieman lämpökäsittelyä kauemmin
  • lämpötila pitäisi saada pudotettua niinkin alas kuin -18 astetta ja saada pysymään siinä noin neljän päivän ajan
 • lämmön nostaminen
  • esimerkiksi vaatteista tai tekstiileistä luteet on mahdollista tappaa joko +60 asteisessa pyykinkonepesussa, kuivausrummussa tai saunassa
  • saunassa lämpötilat voidaan nostaa esimerkiksi 60–80 asteeseen, jonka jälkeen vaatteita tai muita esineitä pidetään siellä usean tunnin ajan
  • viimeisten vuosien aikana markkinoille on tullut myös menetelmiä, joilla koko huoneiston tai asunnon lämpötilat voidaan nostaa yli +52 asteen ja täten samalla onnistuu myös luteiden munien tuhoaminen
 • myrkyttäminen
  • myrkytys perustuu erilaisiin kemikaaleihin, joiden vaikutuksesta luteet kuolevat

Luteiden leviäminen tapahtuu pääasiassa matkustelun takia, joka on yleistynyt huomattavasti viimeisten 30 vuoden aikana. Leviämistä voi ehkäistä matkan aikana esimerkiksi pitämällä matkalaukut poissa lattialta ja Suomeen takaisin tultaessa kuumentamalla matkatavarat saunassa ainakin parin tunnin ajan.

Toisaalta luteet ovat loisia myös linnuille, joten esimerkiksi talvisin lintujen lentäessä etelän lämpöön saattavat luteet siirtyä esimerkiksi talon ullakolta ihmisten ilmoille. Edellä mainittiinkin jo luteiden tyypillinen pituus. Tämän lisäksi luteiden tunnistaminen onnistuu niiden värin arvioinnilla. Pidemmän aikaa ilman ruokaa olleet yksilöt ovat vaaleanruskeita, kun taas hiljattain syöneet yksilöt ovat tummempia.

Lude sängyssä? Ei mikään ihme, sillä viimeisten vuosien aikana on selvinnyt, että luteet seuraavat ihmisten erittämiä feromoneja. Yleensä ne pyrkivät pesiytymään sänkyyn tai sängyn läheisyyteen, sillä siitä matka on lyhyempi matka siirtyä nukkuvien ihmisten luokse. Toisaalta niitä voi esiintyä myös sohvassa, muissa huonekaluissa tai muualla sisätiloissa. Nyrkkisääntö on kuitenkin, että ne pyrkivät kulkeutumaan takaisin ravinnon lähettyville.

Katso kuinka Kodinplaza toimii

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa.

Tutustu Kodinplazaan jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
43100, Saarijärvi
Arvioitu hinta
770,00 €
Rakennuksen tyyppi
Mökki tai vapaa-ajan asunto
Luteiden levinneisyys
50 - 75 m2

Lutikoiden hävitys kesämökiltä

Omistan runsaan 60 neliön kesämökin, jossa on tupa, kaksi makuuhuonetta ja eteinen. Yksittäisiä luteita on näkynyt kesäisin enimmäkseen makuuhuoneissa, mutta myös tuvan takkamuurin tietämillä. Lepakoiden tuloreittejä on verkotettu sekä vintiltä että muista mahdollisista raoista, mutta se ei tuntunut tehoavan, vaan ne jatkoivat pesimistään kesäisin asumiskäytössä olevan alakerran ja rakentamattoman avovintin lattia välisessä tilassa. Keväällä hankin vintille tehokkaat ultraäänilaitteet sekä vielä alas kaikkiin huoneiseen pienemmät ultraäänilaitteet, jotka tuntuvat karkottaneen lepakot. Yksittäisiä luteita (kaikkiaan noin 5 kpl) on näkynyt vielä pari päivää sitten molemmissa makuuhuoneissa sekä tuvan muurissa, mutta olen ollut tänä kesänä päivien lisäksi vain yhden yön. Joka huonessa on kaksi lutikka-ansaa, mutta niihin ne eivät ole menneet. 1930-luvulla rakennettu mökki on hirsimökki, jossa on sisäpanelointi lattiasta kattoon. Vintillä on sahanpuhurua ja vanhoja lehtiä lattian täytteenä. Mietimme, pitääkö torjuntatyössä aina poistaa listat - myös lämpökuumennuksessa. Mitä riskejä kuumennukseen liittyy? Esim. sähköjohtojen suhteen. Onko tämä loppukesä tai syksy hyvä aika torjuntaan vai kannattaisiko työhön ryhtyä vasta ensi keväänä, jos vaikka talvella olisi kovat pakkaset? Mökillä ei enää yövytä eikä se ole talvikäytössä ollenkaan. Pyydän että tarjouksista kävisi selvästi ilmi torjuntapa, hinta sekä mahdollinen aikataulu, jolla työ voitaisiin suorittaa. Lisäksi haluaisin tietää, pitääkö mökin omistajan olla mukana työssä esim. siirtämässä tavaroita tms.
Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
01400, Vantaa
Arvioitu hinta
243,67 €
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Luteiden levinneisyys
50 - 75 m2

Luteista eroon kerrostalo asunnosta..

Huomasin noin viikko sitten asunnossani olevan lutikoita joita havaitsin olevan eniten sängyn rakenteissa ja sohvassa...asuntoni on 64 neliöinen mutta en ole löytänyt luteita muutamaa lukuun ottamatta kuin olo huoneessa jossa on sänky jossa nukun ja sohvakalusto
Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
01400, Vantaa
Arvioitu hinta
835,33 €
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Tuholaisten tyyppi
Lude
Tarjouspyynnön jättäjä
Vuokralainen

Luteiden hävittäminen

Huoneeni on pieni. Millainen ratkaisu teillä olisi?
Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
61810, Kauhajoki
Arvioitu hinta
230,00 €
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Luteiden levinneisyys
En osaa sanoa

Luteiden hävitys omakotitalo

Luteita ei ole näkynyt,mutta puremia on ollut jo pari kk, olen päätynyt siihen että esim.lämpö ja vesihöyry olisi parhaimmat häätömenetelmät,jos myrkytys on tehoton usein.Käsitellä pitäisi varmaankin makuuhuone ja olohuonen.Tarkistuskäynti ensin olisi hyvä ongelman varmistamiseksi 100% varmaksi
Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
79100, Leppävirta
Arvioitu hinta
1,00 €
Rakennuksen tyyppi
Rivitalo
Luteiden levinneisyys
50 - 75 m2

Lauteiden hävitys rivitalo kaksio

Ensimmäiset puremat ilmestyneet ja levinneisyys todennäköisesti pieni. Huoneistossa on myös lemmikkejä.
Palvelu
Luteiden torjunta
Paikkakunta
00170, Helsinki
Arvioitu hinta
907,50 €
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Tuholaisten tyyppi
Lude
Tarjouspyynnön jättäjä
Kiinteistönomistaja

Luteita sängyssä

Sängyssä löytynyt jonkin verran luteita. Ei olla varmoja kuinka kauan ne ovat olleet asunnossa.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile luteiden torjunnat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö luteiden torjunnasta