Luteiden torjunta

Tarvitsetko palvelua luteiden torjunta?

 • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
 • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
 • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta luteiden torjunta

Lude torjunta kannattaa kilpailuttaa

Lude eli lutikka (mon. luteet) on hyönteislaji, joka imee yöaikaan kantajaltaan verta. Luteiden hävittäminen ja torjuminen on mahdollista tehdä muutamallakin eri tavalla.

Vertaile luteiden hävitys helposti

Minkälaisesta luteisiin liittyvästä ongelmasta onkaan kyse, löydät luteiden ammattitorjujat Kodinplazasta. Hyötyjä:

 • säästä jopa 30% ludetorjunnan hinnoissa
 • saat tarjoukset selkeästi näkyviin
 • ensimmäiset tarjoukset luteiden poistosta jopa 10 minuutissa
Suosituimmat sivut aiheesta luteiden torjunta
Aiheeseen luteiden torjunta liittyviä sivuja

Tarjouspyyntöjä

Lutikoiden hävitys kesämökiltä

Omistan runsaan 60 neliön kesämökin, jossa on tupa, kaksi makuuhuonetta ja eteinen. Yksittäisiä luteita on näkynyt kesäisin enimmäkseen makuuhuoneissa, mutta myös tuvan takkamuurin tietämillä. Lepakoiden tuloreittejä on verkotettu sekä vintiltä että muista mahdollisista raoista, mutta se ei tuntunut tehoavan, vaan ne jatkoivat pesimistään kesäisin asumiskäytössä olevan alakerran ja rakentamattoman avovintin lattia välisessä tilassa. Keväällä hankin vintille tehokkaat ultraäänilaitteet sekä vielä alas kaikkiin huoneiseen pienemmät ultraäänilaitteet, jotka tuntuvat karkottaneen lepakot. <br /> Yksittäisiä luteita (kaikkiaan noin 5 kpl) on näkynyt vielä pari päivää sitten molemmissa makuuhuoneissa sekä tuvan muurissa, mutta olen ollut tänä kesänä päivien lisäksi vain yhden yön. Joka huonessa on kaksi lutikka-ansaa, mutta niihin ne eivät ole menneet.<br /> 1930-luvulla rakennettu mökki on hirsimökki, jossa on sisäpanelointi lattiasta kattoon. Vintillä on sahanpuhurua ja vanhoja lehtiä lattian täytteenä.<br /> Mietimme, pitääkö torjuntatyössä aina poistaa listat - myös lämpökuumennuksessa. Mitä riskejä kuumennukseen liittyy? Esim. sähköjohtojen suhteen. Onko tämä loppukesä tai syksy hyvä aika torjuntaan vai kannattaisiko työhön ryhtyä vasta ensi keväänä, jos vaikka talvella olisi kovat pakkaset? Mökillä ei enää yövytä eikä se ole talvikäytössä ollenkaan.<br /> Pyydän että tarjouksista kävisi selvästi ilmi torjuntapa, hinta sekä mahdollinen aikataulu, jolla työ voitaisiin suorittaa. Lisäksi haluaisin tietää, pitääkö mökin omistajan olla mukana työssä esim. siirtämässä tavaroita tms.

Paikkakunta Saarijärvi
Rakennuksen tyyppi Mökki tai vapaa-ajan asunto
Luteiden levinneisyys 50 - 75 m2

Luteita havaittu asiakkaan toimesta

Asiakas ilmoitti nähneensä luteen ja haluan pikimmiten selvittää asian ja ongelman laajuuden ja hoitaa asian kuntoon. Soittamalla yhteydenotot.

Paikkakunta Heinola
Rakennuksen tyyppi Liiketila tai toimistorakennus
Tuholaisten tyyppi Lude
Tarjouspyynnön jättäjä Kiinteistönomistaja

Luteista eroon kerrostalo asunnosta..

Huomasin noin viikko sitten asunnossani olevan lutikoita joita havaitsin olevan eniten sängyn rakenteissa ja sohvassa...asuntoni on 64 neliöinen mutta en ole löytänyt luteita muutamaa lukuun ottamatta kuin olo huoneessa jossa on sänky jossa nukun ja sohvakalusto

Paikkakunta Vantaa
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Luteiden levinneisyys 50 - 75 m2

Luteiden hävittäminen huoneesta

Huoneeni on pieni. Millainen ratkaisu teillä olisi?

Paikkakunta Vantaa
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Tuholaisten tyyppi Lude
Tarjouspyynnön jättäjä Vuokralainen

Luteiden hävitys kaksio 52 neliöä

Haluaisin tietää kuinka arvokas homma on luteiden poisto.Olen kauhuissani niistä.Toivoisin pikaisesti apua.Täällä ei mikään paikka ole auki nyt vl.

Paikkakunta Oulu
Rakennuksen tyyppi Kerrostalo
Luteiden levinneisyys

Luteiden hävitys omakotitalosta

Yksi lude (ei 100% tunnistus) havaittu viime kesänä, jonka jälkeen ei näköhavaintoa (tuolloin ei asiaan tartuttu kun mitään muuta ongelmaa ei ollut ilmennyt, eikä tuhottu elukka ollut varmuudella lude.). Patjoista yms. ei ole löytynyt ulostejäämiä, eikä kuolleita luteita tai toukkia.<br>Muutama puremajälki vain yhdellä perheenjäsenellä syksyn aikana, joten on vaikea sanoa varmuudella ko. jälkien olleen luteen aihettamia.

Paikkakunta Lahti
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Luteiden levinneisyys 30 - 50 m2

Luteiden poisto – myrkytys, pakastaminen vai lämmöllä?

Luteet ovat pieniä hyönteisiä, joiden pääasiallinen ravinto muodostuu pääasiassa kantajansa verestä sekä ihosta tai ihon eritteistä. Lutikoiden pituus vaihtelee noin 3–8 mm välillä ja niiden aiheuttamat imentäjäljet oireilevat tapauskohtaisesti ihmisestä riippuen. Toisilla turvotusta ja kutinaa esiintyy enemmän, toisilla vähemmän. Joka tapauksessa luteet ovat inhottava riesa, mutta onneksi niiden karkotus tai häätö voidaan tehdä usealla eri tavalla:

 • pakastaminen
  • luteet voidaan poistaa myös pakastamalla, jolloin toimenpide kestää hieman lämpökäsittelyä kauemmin
  • lämpötila pitäisi saada pudotettua niinkin alas kuin -18 astetta ja saada pysymään siinä noin neljän päivän ajan
 • lämmön nostaminen
  • esimerkiksi vaatteista tai tekstiileistä luteet on mahdollista tappaa joko +60 asteisessa pyykinkonepesussa, kuivausrummussa tai saunassa
  • saunassa lämpötilat voidaan nostaa esimerkiksi 60–80 asteeseen, jonka jälkeen vaatteita tai muita esineitä pidetään siellä usean tunnin ajan
  • viimeisten vuosien aikana markkinoille on tullut myös menetelmiä, joilla koko huoneiston tai asunnon lämpötilat voidaan nostaa yli +52 asteen ja täten samalla onnistuu myös luteiden munien tuhoaminen
 • myrkyttäminen
  • myrkytys perustuu erilaisiin kemikaaleihin, joiden vaikutuksesta luteet kuolevat

Leviäminen ja tunnistus

Luteiden leviäminen tapahtuu pääasiassa matkustelun takia, joka on yleistynyt huomattavasti viimeisten 30 vuoden aikana. Leviämistä voi ehkäistä matkan aikana esimerkiksi pitämällä matkalaukut poissa lattialta ja Suomeen takaisin tultaessa kuumentamalla matkatavarat saunassa ainakin parin tunnin ajan.

Toisaalta luteet ovat loisia myös linnuille, joten esimerkiksi talvisin lintujen lentäessä etelän lämpöön saattavat luteet siirtyä esimerkiksi talon ullakolta ihmisten ilmoille. Edellä mainittiinkin jo luteiden tyypillinen pituus. Tämän lisäksi luteiden tunnistaminen onnistuu niiden värin arvioinnilla. Pidemmän aikaa ilman ruokaa olleet yksilöt ovat vaaleanruskeita, kun taas hiljattain syöneet yksilöt ovat tummempia.

Lisätietoa lutikoista

Lude sängyssä? Ei mikään ihme, sillä viimeisten vuosien aikana on selvinnyt, että luteet seuraavat ihmisten erittämiä feromoneja. Yleensä ne pyrkivät pesiytymään sänkyyn tai sängyn läheisyyteen, sillä siitä matka on lyhyempi matka siirtyä nukkuvien ihmisten luokse. Toisaalta niitä voi esiintyä myös sohvassa, muissa huonekaluissa tai muualla sisätiloissa. Nyrkkisääntö on kuitenkin, että ne pyrkivät kulkeutumaan takaisin ravinnon lähettyville.

Kilpailuta luteiden torjunta
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä