Tuholaistorjunta

Tuholaistorjunta hinta

Tuholaistorjunta

Paljonko maksaa tuholaistorjunta?

Tuholaistorjunnan hinta on keskimäärin 321 €

Hinnan vaihteluväli 130 € – 884 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Tuholaistorjunnan hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Tuholaistorjunta – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 28.11.2022 klo 12:11

Tuholaisten torjunta maksaa keskimäärin noin 100 € – 3.500 € tuholaisten tyypistä ja ongelman laajuudesta riippuen. Esimerkiksi omakotitalon myrkyttäminen kahteen kertaan voisi maksaa 350 euroa.

Miten tuholaistorjunnan hinta muodostuu?

Tuholaistorjunnan hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • tuholaisten tyyppi: ampiaiset, rotat, muurahaiset jne.
 • ongelman laajuus: paikallinen esiintymä vs. laajalle levinnyt
 • torjunnan laajuus: käyntien lukumäärät, suojaustoimenpiteet yms.
 • käytettävät menetelmät

Tuholaisiin liittyvät karkotus-, hävitys- ja torjuntatyöt ovat niin laaja ja moniulotteinen kokonaisuus, että kahta täysin samanlaista projektia tuskin tulee vastaan. Suosittelemmekin jo tässä vaiheessa jättämään omasta tuholaisongelmastasi tarjouspyynnön Kodinplazaan – tällä tavoin tarkka hinta-arvio ja suositus parhaista menetelmistä on enää minuuttien päässä.

Jotta hintoja olisi mielekästä arvioida, kannattaa ensin selvittää tuholaisten tyyppi. Erilaisia tuholaisia saattavat olla esimerkiksi ampiaiset, muurahaiset, rotat, hiiret, luteet tai turkiskuoriaiset. Hinnasto vaihtelee usein lajien perusteella, mutta myös ongelman laajuuden perusteella. Ovatko ötökät, hyönteiset tai pieneläimet sisällä vai ulkona ja kuinka laajalle alueelle ne ovat levittyneet? Mitä suurempi ongelma on kyseessä, sitä laajemmalta rintamalta myös torjuntaa lähdetään toteuttamaan. Hinnoittelun perusteena voidaan käyttää esimerkiksi huoneiden lukumäärää tai käytettyä aikaa.

Saako tuholaistorjunnasta kotitalousvähennystä?

Palvelusta tuholaistorjunta saa kotitalousvähennystä. Tuholaistorjunta on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 tuholaistorjunnan kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Hävitys ja karkotus tarkoittavat usein samaa

Onko kiinteistösi tai sen ulkopuolelta löytynyt tuholaisia? Tuholaisiksi voidaan luetella esimerkiksi hyönteiset, ötökät sekä muut haitalliset pieneläimet, jotka läsnäolollaan heikentävät asumisen tai tiloissa oleskelun viihtyvyyttä. Tuholaisten hävitys, karkotus ja torjunta ovat kaikki samaa tai melkein samaa tarkoittavia toimenpiteitä, joiden tavoitteena on poistaa haitalliset kanssaeläjät ja saattaa tilankäyttö takaisin normaaliksi.

Ampiaisten torjunta ja ampiaispesän hävittäminen

Ampiaiset ovat niin sisätiloissakin kuin ulkonakin usein kiusallinen vaiva etenkin silloin, kun niiden määrät kasvavat. Varsinkin kesäisin ja syksyisin ampiaiset pyrkivät sisätiloihin, jolloin niistä aiheutuu enemmän päänvaivaa. Ampiaisen pistos tuntuu aina inhottavalta ja etenkin allergiaoireileville ihmisille pistoksesta voi tulla jopa hengenvaarallinen. Tässä muutamia vinkkejä:

 • ampiaisten karkotus
  • tätä voi yrittää tehdä myös itse, mutta vaativissa tilanteissa ammattilaisten käyttö on ehdottomasti suositeltavaa
  • mikäli käyttöalueiden tai käyttötilojen läheisyydessä havaitaan ei-toivottuja vieraita, voidaan esimerkiksi suodatinpussista rakentaa ns. valepesä
  • valepesän toiminta perustuu siihen, että ampiaiset eivät mene mielellään muiden ampiaisyhteiskuntien tontille
 • ampiaispesän hävitys
  • ampiaispesiä löytyy monista eri paikoista, kuten talon rakenteista, välikatosta, seinän välistä tai maasta
  • ampiaiset ovat aktiivisimmallaan valon määrän ollessa suurin
  • tästä syystä kannattaa odottaa iltaan saakka, jolloin ampiaiset ovat rauhoittuneet ja lepäävät pesän sisällä
  • huolellinen suojautuminen on tärkeää, etteivät ampiaiset pääse pistämään
  • pesän voi leikata esimerkiksi pussiin tai käyttää sopivia myrkkyjä
  • maa-ampiaispesän kohdalla pätevät samat ideologiat, poikkeuksena ainoastaan suihkutettavien myrkytteiden käyttö

Muurahaiset aiheuttavat päänvaivaa etenkin kesäisin

Muurahaiset ovat pieniä hyönteisiä, joita on yli kymmenentuhatta erilaista lajia. Suomessakin eri muurahaislajeja löytyy useita kymmeniä. Muurahaisten hävitys tai lentomuurahaisten torjunta on mahdollista tehdä sisällä ja ulkona. Pienempiin määriin voi ensin kokeilla luonnonmukaisia keinoja. Jos ne eivät toimi, voidaan seuraavaksi käyttää muurahaisille suunniteltuja myrkkyjä. Sitkeissä ja laajemmissa tapauksissa kannattaa ottaa suoraan yhteys ammattilaiseen.

Lisätietoa tuholaisista

Erilaisia tuholaisia on valtava määrä ja jokaiselle lajille voidaan kohdistaa omia menetelmiä tai tuotteita. Erilaisia lajikohtaisia ratkaisuja ovat esimerkiksi kemikaalit, lämpötilojen muutokset sekä erilaisten ansojen rakentaminen. Yleisimmät Suomessa esiintyvät tuholaislajit ovat kirvat, rotat, hiiret, oravat, sokeritoukat, luteet, banaanikärpäset, muurahaiset, ampiaiset, kärpäset, turkiskuoriaiset sekä torakat.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Olen valtavan tyytyväinen, löysin sen tekijän mitä etsinkin."

E

Eveliina

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

"Aika vähän vastauksia tuli tiedusteluuni, mutta pikaisesti tuli kuitenkin yksi hyvä - se riittää tällä kertaa. Annoin vain neljä tähteä, koska niin harva vastasi tiedusteluuni - se pudotti sen yhden tähden. Palvelulle kyllä annan täydet viisi, koska palvelu on hyvä, ei tarvitse itse kahlata läpi toimijoita."

R

Riitta

Tuholaistorjunta hinta

Kilpailuta tuholaistorjunta hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä