Mittatilausmatto: tietoa

Tarvitsetko palvelua mittatilausmatto?

 • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
 • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Mittatilausmatto

Mittatilausmatto: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 03.10.2020 klo 16:10

Katso hintasivu:

Mittatilausmatto hinta

Tulossa myöhemmin!

Mikäli haluat juuri omaan tilaasi istuvan maton, harkitse maton teettämistä omien mittojesi mukaan. Mittatilaamalla maton saat juuri oikean kokoisen maton tilaan kuin tilaan.

Riippumatta siitä millaista tai minkäkokoista mattoa etsit, Kodinplazasta löydät juuri oikean mattoalan ammattilaisen. Mittatilausmattoihin liittyy:

 • maton koon valinta
 • maton värin valinta
 • maton materiaalin valinta

Erilaisia mattoja on saatavilla tuhansilla eri kuvioinneilla sekä väreillä. Yleisimmät koot matoissa ovat kuitenkin kutakuinkin samat. Monille nämä koot riittävät, mutta jotkin tilat tarvitsevat leveämpää tai pitempää mattoa. Tällöin parrasvaloihin astuu mittatilattu matto.

Tilaamalla maton omien mittojesi mukaan, varmistat että matto istuu juuri sataprosenttisesti siihen tilaan, johon matto on tarkoitettu. Mittatilattavia mattoja saadaan myös monilla eri väreillä sekä kuvioinnilla kuin kuvioinnilla, joten vaihtoehtojen ei pitäisi loppua kesken. Mikäli et tiedä millainen matto sopisi sinun kotiisi, monet yrityksen tarjoavat avuksesi mattosuunnittelijaa.

Erilaisia mattotyyppejä

 • Kudotut matot
 • Nukkamatot
 • Villamatot
 • Käytävämatot
 • Puuvillamatot
 • Plyysimatot

Näitä seikkoja kannattaa miettiä, kun olet hankkimassa uutta mattoa:

Maton koko

Valitse tarpeeksi suuri matto, sillä keskimäärin suomalaiset ostavat liian pieniä mattoja. Maton tulisi esimerkiksi olla olohuoneessa leveämpi kuin sohva, mattoa voidaan myös piilottaa sohvan jalkojen alle, jolloin tilaa ”hengittää” jää tarpeeksi.

Maton väri

Valitse maton väriksi sellainen joka sopii muuhun sisustukseesi sekä kotisi pintamateriaalivaihtoehtoihin. Huomaa että vaalealle lattialle kannattaa sijoittaa tumma matto sekä toisinpäin. Sama pätee myös esimerkiksi olohuoneessa sohvan kanssa, jolloin matolla halutaan korostaa sohvaa.

Maton materiaali

Maton materiaali kannattaa valita sen mukaan mihin matto on tarkoitus laittaa. Helposti likaantuvissa paikoissa kannattaa valita helposti puhdistettavissa oleva matto. Kannattaa myös miettiä millaiselle alustalle matto tulee sekä millainen pohja matossa on. Matto saattaa helposti liukua, jolloin tarvitaan liukueste maton alle.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa.

Olohuoneen matto

Tarjouspyynnön tiedot

Paikkakunta
Helsinki
Jätetty
17.10.2020
Rakennuksen tyyppi
Rivitalo
Mattojen lukumäärä
1
Palvelun sisältö
Suunnittelu, Materiaalien hankinta, Valmistus, Toimitus

Olohuoneen matto

Kaipaisimme tilavaan olohuoneeseen mattoa. Lattian materiaali on mosaiikkiparkettia, joka on sävyltääb kellertävä ja yleisilmettä haluttaisiin olohuoneessa vaaleammaksi. Matyo väriltään voisi olla vaalehko/vaaleanharmaa. Materiaali voisi olla nukkamatto, mutta nukka voisi olla matalaa ja tiivistä.

140cm x 140-160cm matto eteiseen

Tarjouspyynnön tiedot

Paikkakunta
Kuopio
Jätetty
05.09.2018
Mattojen lukumäärä
1

140cm x 140-160cm matto eteiseen

Matto tuulikaapin jälkeiseen parkettieteiseen, väri musta, langoissa voi olla beigeä. Reunakanttaukset lähtökohtaisesti mustaa nauhaa? Materiaali voisi olla sisalia tai muuta eteiseen sopivaa luonnonkuitua. Paksuus saa korkeintaan olla 2cm, jotta ovi mahtuu aukeamaan. Mahdollisesti liukuestepohja, toisaalta kolmella reunalla seinä vastassa.

Tutustu julkaistuihin tarjouspyyntöihin täältä.

Suosituimmat sivut aiheesta mittatilausmatto

Kilpailuta mittatilausmatto
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä