Mittatilaus-kaapit: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.01.2022 klo 12:01

Tyypillinen mittatilauskaapisto tai mittatilauskaappi voi olla esimerkiksi eteisen liukuovikaappi tai vaikkapa makuuhuoneen vaatekaappi. Kun kaapit hankitaan mittojen mukaan eli mittatilauksena, ne voidaan suunnitella ja valmistaa juuri oikean kokoisiksi ja muotoisiksi.

Vaatekaapin teettäminen maksaa keskimäärin noin 500 € – 2.000 € kaapin koosta, materiaalista ja varustelusta riippuen. Esimerkiksi makuuhuoneen suuri vaatekaappi peiliovineen voisi maksaa noin 1.200 €.

Mittatilauskaapin hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kuinka monta mittatilattavaa kaappia on
  • kaappien materiaalivalinnat
  • millaiset ovet ja kiinnitysmekanismit kaappeihin tulee
  • millaiset sisukset kaappeihin tulee

Komeron hintaan vaikuttaa esimerkiksi pinta-ala, rungon paksuus, valitut pintamateriaalit sekä kaappien tai lokeroiden määrä. Yksittäinen suurin hintaan vaikuttava tekijä on ovien materiaali, erityisesti liukuovissa. Kaappeihin saa myös erilaisia lisäominaisuuksia, kuten esimerkiksi led-valoja tai liukuovien hidastimia.

Mittatilatessa tuotteita jokainen kaappi on asennuspaikkansa kanssa lähes täysin uniikki yhdistelmä. Tarkan hinta-arvion antaminen on helpompaa, kun tiedossa on millainen ja minkäkokoinen kaappi ollaan asentamassa.

Yleensä kaappien mittoja ilmoitettaessa puhutaan kaapin ulkoreunojen mitoituksesta. Ensimmäiseksi mitataan huoneen tai asennuskohteen korkeus lattiasta kattoon ja vähennetään tästä mitasta n. 2cm niin saadaan kaapin korkeus. Sitten mitataan asennuspaikka myös leveyssuunnassa. Mikäli kaappi tulee seinän viereen tai asennetaan syvennykseen, vähennetään taas mitasta n. 2cm. Syvyyttä mitattaessa ei tarvitse jättää asennusväliä.

Mittatilauttavia kaappeja kannattaa erityisesti harkita, mikäli asennuskohde on normaalista poikkeava, eikä sopivaa kaappia tahdo löytyä tavallisesta valikoimasta. Mittatilatuilla kaapeilla saadaan erityisesti hankaliin asennuskohteisiin suurin kaappitila sekä paras tilankäyttö samassa paketissa.

Tavallisesti vaatekaappien ovet ovat tehty avattavaksi käyttäen saranoita. Yhä yleisempi tapa on hyödyntää kiskoja vaatekaapeissa, tällaisia ovia kutsutaan liukuoviksi. Liukuovet antavat modernin vaikutelman sekä niitä saa useilla eri pinnoituksilla, vaihtoehtoja liukuoviin ovat muun muassa:

  • Liukuovet lasipinnalla
  • Liukuovet peilipinnalla
  • Liukuovet kiiltopinnalla
Ensimmäiseksi kannattaa mitata alue leveys, syvyys sekä korkeussunnassa. Näin saat tarkat mitat siitä, minkäkokoista kaappia olet etsimässä. Eteisen kaappia valittaessa kannattaa muistaa se, että se on yleensä ensimmäinen asia, jonka vieraat näkevät astuessaan sisälle. Eteisen kaapin ulkonäön lisäksi suosittelemme huomioimaan sen, kuinka käytännöllinen kaappi mahtaa olla jokapäiväisessä käytössä.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu mittatilaus-kaapeista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
Mittatilaus-kaapit
Paikkakunta
Kerava
Arvioitu hinta

Mittatilauskaappi eteiseen, ulkovaatekaappi

Eteisen kaappitila: k. 226 (ilman ylälistaa 224) lev. 108,8 syv. 68 Toive: hattuhylly ylös, ulkovaatetanko, kenkähylly (kapea) alas, pieni 30-35 cm hyllykkö sivuun kenkähyllyn ja hattuhyllyn välille slim-liukuovet, mahd. peili 2 kpl Tärkeä: myyjän tarkka mittauspalvelu
Palvelu
Mittatilaus-kaapit
Paikkakunta
02210, Espoo
Arvioitu hinta
365,00 €
Rakennuksen tyyppi
Paritalo
Kaapin tyyppi
Jokin muu
Toimenpiteet
Suunnittelu,Materiaalien hankinta,Valmistus,Toimitus,Asennus

Kodinhoitohuoneen ja saunan pukuhuoneen välinen kaappi

Ideana on tehdä oviaukkon paikalle kaappi, jonka yläosassa olisi tilaa pyyhkeille ja alaosassa kengille. Yläosassa ei periaatteessa tarvita takaseinää, sillä kodinhoitohuonern puolella olevan liukuoven voi vetää aukon eteen. Näin pukuhuoneen puolelta voisi tiputtaa pyykit suoraan kodinhoitohuoneen puolelle. Pukuhuoneen puolella kaappiin tulisi 1-2 saranaovea. Alaosan kenkähyllyt voisivat olla vetohyllyjä kodinhoitohuoneen puolelle niin, että esim.lasten kurakengät voisi suihkuttaa kurasyöpön päällä ja laittaa sitten hyllyyn kuivumaan. Ovaukon mitat ovat korkeus 207cm ja leveys 86cm. Syvyys voisi olla n.71cm niin, että oviaukko olisi osa kaapin runkoa.
Palvelu
Mittatilaus-kaapit
Paikkakunta
70340, Kuopio
Arvioitu hinta
650,00 €
Rakennuksen tyyppi
Rivitalo
Kaapin tyyppi
Jokin muu
Toimenpiteet
Suunnittelu,Materiaalien hankinta,Valmistus,Toimitus,Asennus

Kaapisto kylpyhuoneeseen saranaovilla

Leveys olisi 220cm, syvyys 30-35cm (jonka päälle mahtuu vielä ovet), ja korkeus esimerkiksi 70cm. Kaapit kiinnitettäisiin seinään ilman sokkelia ja ilman jalkoja niin, että kaapin alle jää tyhjää tilaa. Sisälle tulisi ritiläkoreja pyykeille noin 8 kappaletta, joista alemman tason korit olisivat hieman isompia kuin ylemmän. Valkeat ehkä mattapintaiset yksinkertaiset ovet, kaapiston päälle taso, jonka materiaali kosteaan tilaan sopivaa, vaikkapa vaaleaa puukuvioitua. Kohdassa ei siis tällä hetkellä ole kaapistoa, joten purkaa ei tarvitse. Jos tarkoukseen saisi hinnan ilman työn osuutta ja työn kanssa, kiitos.
Palvelu
Mittatilaus-kaapit
Paikkakunta
00700, Helsinki
Arvioitu hinta
425,00 €
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaapin tyyppi
Eteisen kaappi
Toimenpiteet
Valmistus,Asennus

Tuulikaapin saranakaappi

Tarpeenani olisi saranakaappi tuulikaappiin. Kaapin leveys on 70,5 cm ja korkeus 200 cm. Alinna kaapissa saisi olla ulosvedettävä kori ja sen päällä esim. 6 kenkähyllyä ja loput tavallisia hyllyjä. Syvyys joko 50 cm tai 60 cm.
Palvelu
Mittatilaus-kaapit
Paikkakunta
00610, Helsinki
Arvioitu hinta
610,00 €
Rakennuksen tyyppi
Paritalo
Kaapin tyyppi
Vaatekaappi
Toimenpiteet
Suunnittelu,Materiaalien hankinta,Asennus

Olohuoneen vaatekaappi

Hei!
Pyytäisin tarjousta mittatilaustyöstä:
Kohteena olisi vaatekaappi. Tarjous sekä peiliovien, että valkoisten ovien kera. Kummatkin ovet samaa materiaalia. Liukuovet, valkoinen runko. Kaksi riviä vaatetankoja koko kaapin leveydeltä, toinen hieman korkeammalla taaempana ja toinen matalammalla edessä lomittain. Laatikoita, sekä katonrajaan että kaapin pohjalle. Hyödynnettävä koko vaatekaapin tilavuus maksimaalisesti.
Mitat :
Korkeus 246
Leveys 128
Syvyys 87
Palvelu
Mittatilaus-kaapit
Paikkakunta
00630, Helsinki
Arvioitu hinta
400,00 €
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Kaapin tyyppi
Eteisen kaappi
Toimenpiteet
Suunnittelu,Materiaalien hankinta,Valmistus,Toimitus

Eteisen kaappi, jossa paikka pesukoneelle

Eteinen, jonne tarkoitus saada kaappi ulkovaatteille sekä pesukoneelle. Pesukone yhdistetään seinän läpi vieressä olevaan kylpyhuoneeseen. Pesukone pitäisi saada kaappiin piiloon, joten kaapin ovi tulisi sen eteen. Pesukone sivusta ladattava (60 cm). Kaapin yläosassa pitäisi olla tanko takeille yms. Muut ratkaisut plussaa (esimeriksi laatikoita). Alueen mitat: leveys 85cm, syvyys 70 cm, korkeus 235 cm. Seinässä on lisäksi valokatkaisija, jota voi siirtää hieman lähemmäs kylpyhuoneen ovea, mutta se pienentää kaapin syvyyttä.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile mittatilaus-kaappeja Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö mittatilaus-kaapeista