Tiilen maalaus

Tarvitsetko palvelua tiilen maalaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30 %
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Tiilen maalaus

Tiilen maalaus kannattaa kilpailuttaa

Riippumatta siitä ovatko tiilet ulkona vai sisällä, voidaan ne maalata uudelleen. Maalauksella esimerkiksi tiiliseinä tai takka saadaan päivitettyä modernin näköiseksi.

Vertaile tiilien maalaaminen helposti

Riippumatta siitä onko kyseessä sisällä vai ulkona oleva tiili, Kodinplazasta löydät oikean ammattilaisen maalaamaan tiilet. Tiilien maalaustöihin liittyy:

  • tiiliseinän maalaus
  • tiilitakan maalaus
  • punatiilen maalaus

Uudista punatiiliseinä maalaamalla

Tiiliseinän maalaus tulee suorittaa ennen syyssateiden sekä pakkasten tuloa. Itse seinä sekä tiilien saumat tulee puhdistaa mahdollisimman hyvin ennen maalaustyötä. Ensimmäiseksi suositellaan tarkistamaan tiiliseinän kunto. Mikäli seinässä on halkeamia tai lohjenneita tiiliä, hankaloittaa se puhdistustyötä.

Tiiliseinää voi itse puhdistaa parhaiten tavallisella katuharjalla, ammattilainen voi myös puhdistaa tiiliseinän käyttäen soodapuhallusta. Tiiliseinän pesua painepesurilla ei kannata tehdä, sillä riski vesivahingon aikaansaamiseksi on suuri. Kovapaineinen vesi menee helposti huokoisista tiileistä sekä huonoista saumakohdista läpi. 

Kun tiiliseinä on puhdas, voidaan itse maalaus toteuttaa. Maalaus tehdään pensselillä sekä tiiliseinään soveltuvalla maalilla. Mikäli haluaa saumojen erottuvan, voidaan saumat maalata erivärisellä maalilla tai peittää ennen maalausta.

Tiilitakan tai saunamuurin maalaus

Tiilitakan uudistaminen modernimmaksi voidaan tehdä maalaamalla takka uudelleen. Yleisimmin punaiset tiilet maalataan jollakin vaalealla sävyllä, joka sopii paremmin sisustukseen. Maalia valittaessa tulee huomioida maalin lämmönkesto. Esimerkiksi jotkin takat lämpenevät ulkoa enemmän kuin toiset, joten mikäli maali ei kestä lämpöä, saattaa se irrota tai alkaa helposti tummentumaan.

Puhdista maalattavat pinnat ennen kuin maalaat tiilet. Mikäli pinta on kertaalleen maalattu, vanha pinta on saattanut hilseillä tai on muutoin huonosti kiinni. Poista huonoksi menneet kohdat, jotta uusi maali tarttuu mahdollisimman hyvin.

Kilpailuta tiilen maalaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä