Tiilen maalaus: tietoa

Tarvitsetko palvelua tiilen maalaus?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Tiilen maalaus

Tiilen maalaus: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Katso hintasivu:

Tiilen maalaus hinta

Tulossa myöhemmin!

Riippumatta siitä ovatko tiilet ulkona vai sisällä, voidaan ne maalata uudelleen. Maalauksella esimerkiksi tiiliseinä tai takka saadaan päivitettyä modernin näköiseksi.

Riippumatta siitä onko kyseessä sisällä vai ulkona oleva tiili, Kodinplazasta löydät oikean ammattilaisen maalaamaan tiilet. Tiilien maalaustöihin liittyy:

  • tiiliseinän maalaus
  • tiilitakan maalaus
  • punatiilen maalaus

Tiiliseinän maalaus tulee suorittaa ennen syyssateiden sekä pakkasten tuloa. Itse seinä sekä tiilien saumat tulee puhdistaa mahdollisimman hyvin ennen maalaustyötä. Ensimmäiseksi suositellaan tarkistamaan tiiliseinän kunto. Mikäli seinässä on halkeamia tai lohjenneita tiiliä, hankaloittaa se puhdistustyötä.

Tiiliseinää voi itse puhdistaa parhaiten tavallisella katuharjalla, ammattilainen voi myös puhdistaa tiiliseinän käyttäen soodapuhallusta. Tiiliseinän pesua painepesurilla ei kannata tehdä, sillä riski vesivahingon aikaansaamiseksi on suuri. Kovapaineinen vesi menee helposti huokoisista tiileistä sekä huonoista saumakohdista läpi. 

Kun tiiliseinä on puhdas, voidaan itse maalaus toteuttaa. Maalaus tehdään pensselillä sekä tiiliseinään soveltuvalla maalilla. Mikäli haluaa saumojen erottuvan, voidaan saumat maalata erivärisellä maalilla tai peittää ennen maalausta.

Tiilitakan uudistaminen modernimmaksi voidaan tehdä maalaamalla takka uudelleen. Yleisimmin punaiset tiilet maalataan jollakin vaalealla sävyllä, joka sopii paremmin sisustukseen. Maalia valittaessa tulee huomioida maalin lämmönkesto. Esimerkiksi jotkin takat lämpenevät ulkoa enemmän kuin toiset, joten mikäli maali ei kestä lämpöä, saattaa se irrota tai alkaa helposti tummentumaan.

Puhdista maalattavat pinnat ennen kuin maalaat tiilet. Mikäli pinta on kertaalleen maalattu, vanha pinta on saattanut hilseillä tai on muutoin huonosti kiinni. Poista huonoksi menneet kohdat, jotta uusi maali tarttuu mahdollisimman hyvin.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa.

Tutustu julkaistuihin tarjouspyyntöihin täältä.

Suosituimmat sivut aiheesta tiilen maalaus

Kilpailuta tiilen maalaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä