Kaiteet terassille

Kaiteet terassille hinta

Kaiteet terassille

Paljonko maksaa kaiteet terassille?

Terassikaiteiden hinta on keskimäärin 3 219 €

Hinnan vaihteluväli 29 € 10 980 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

terassikaiteiden hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa kaiteet terassille?

Päivitetty: 08.05.2024 klo 18:05

Terassin kaiteiden teettäminen maksaa keskimäärin noin 500 € – 2.000 €. Esimerkiksi pienen terassin kaiteiden rakentaminen voisi maksaa 520 €.

Miten terassikaiteiden hinta muodostuu?

Terassin kaiteiden hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kaiteiden korkeus ja määrä
  • terassikaiteiden materiaali
  • rakennettavien kaiteiden muoto

Arvioitaessa kustannuksia terassin kaiteille sekä niiden rakentamiselle, on ensinnäkin otettava huomioon kaiteiden määrä sekä korkeus, jotka korreloivat vahvasti terassin pinta-alan kanssa. Nyrkkisääntö on, että suurempi terassi tarvitsee enemmän kaiteita kuin pienempi terassi. Terassien koko vaihtelee Suomessa suuresti ja pienimmät ovat kooltaan vain muutamia neliömetrejä, kun taas suurimmat voivat olla satoja neliömetrejä. Yleisin terassin kaiteiden materiaali on puu, mutta muitakin materiaaleja käytetään. Kaidemateriaalit ovat eri hintaisia, mikä kannattaa huomioida kokonaiskustannuksissa. Näiden lisäksi terassikaiteiden monimutkaisuus on huomion arvoinen asia ja yleensä monimutkaisempien kaiteiden, kuten erilaisia hattuja tai ornamentteja sisältävien kaiteiden rakennuttaminen maksaa enemmän.

Saako terassin kaiteista kotitalousvähennystä?

Palvelusta kaiteet terassille saa kotitalousvähennystä. Kaiteet terassille on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 terassikaiteiden kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Terassin kaiteen rakentaminen

Kuten jo aiemmin mainittu, tulee kaiteet rakentaa terassille silloin kun terassin korkeus maanpinnasta on yli puoli metriä. Kaiteet tehdään pääasiallisesti seuraavilla vaiheilla:

  1. Irrota kansilaudat tarvittavilta osin tai tee kansilautoihin lovet
  2. Käytä runkoon kiinnityksessä riittävän pitkiä ruuveja
  3. Kaiteiden korkeus on oltava vähintään 90 cm
  4. Tee kaiteiden päälipuista kaltevia
  5. Sulje tolppien välit esimerkiksi kaiteilla

Terassin aidan rakentaminen

Toisinaan terassin kaiteesta voidaan käyttää myös nimitystä aita. Aina ne eivät kuitenkaan tarkoita täysin samaa asiaa keskenään ja aidalla voidaan tarkoittaa myös näkösuojaa tai vastaavaa. Mitä ikinä aidalla tarkoitetaankaan, löydät myös aidan rakentamiseen erikoistuneet yritykset Kodinplazasta.

Lisätietoa aiheesta terassin kaiteet

Koska terassin kaiteet ovat ulkona vuoden ympäri, on myös säänkestävien ruuvien käyttäminen erittäin suositeltavaa. Terassikaide ja sen rima kannattaa tehdä kuperasta puumallista, sillä sen avulla esimerkiksi sadevesi ei jää seisomaan kaiteen päälle. Kaiteet rakennetaan yleisimmin puusta, mutta rakennus voidaan tehdä myös köydestä. Tämä on urakka, jossa voi käyttää omaa luovuutta vapaasti.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Terassin rakentaminen hinta Katos terassille hinta Terassin näkösuoja hinta Elementtiterassi hinta
Kaiteet terassille hinta

Kilpailuta kaiteet terassille hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä