Terassin näkösuoja

Terassin näkösuoja hinta

Terassin näkösuoja

Paljonko maksaa terassin näkösuoja?

Terassin näkösuojan hinta on keskimäärin 721 €

Hinnan vaihteluväli 308 € 1 220 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

terassin näkösuojan hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa terassin näkösuoja?

Päivitetty: 03.05.2024 klo 23:05

Terassin näkösuojan rakentaminen maksaa keskimäärin noin 300 € – 1.500 € näkösuojan koosta, muodosta ja rakennusmateriaalista riippuen. Esimerkiksi pienen suorakaiteen muotoisen terassin yhden lyhyen sivun näkösuojaaminen voisi maksaa 380 €.

Miten terassin näkösuojan hinta muodostuu?

Terassin näkösuojan hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • terassin näkösuojattavan alueen pinta-ala ja koko
  • käytetäänkö valmiita näkösuojaelementtejä
  • rakennetaanko näkösuoja kokonaan alusta
  • näkösuojan rakenne ja malli

Näköesteiden hinnat terasseille vaihtelevat pitkälti terassin pinta-alasta sekä projektin suuruudesta riippuen. Joillekin terasseille riittää, kun yksi sivu suojataan näkösuojalla. Toisissa projekteissa taas halutaan suojata kolme eri sivua. Hintoja arvioitaessa ensimmäinen aspekti on siis selvittää, miten kattavasti terassille halutaan suojaa antaa. Toinen aspekti on luonnollisesti suojattavien sivujen pituus, sillä yleensä näkösuojien yhteen laskettuun hintaan vaikuttaa selkeästi myös näkösuojiin menevän materiaalin määrä. Yhteismäärä materiaalilla saadaan kertomalla näkösuojan pituus ja korkeus keskenään. Yhteismäärä ei kuitenkaan ole hintoja lopullisesti määrittävä tekijä, sillä myös näköesteen monimutkaisuus voi vaikuttaa hintoihin suurestikin. Yksityiskohtaisen ja uritetun säleikön rakentaminen näkösuojaksi maksaa enemmän kuin yksinkertaisen näkösuojan, jossa on vain kiinnitetty suoria lautoja toistensa päälle 5 cm välein.

Saako terassin näkösuojasta kotitalousvähennystä?

Palvelusta terassin näkösuoja saa kotitalousvähennystä. Terassin näkösuoja on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 terassin näkösuojan kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Rakennuta näköeste terassille

Terassi on kodin tai kiinteistön jatke, jossa voidaan viettää aikaa esimerkiksi perheen, läheisten tai ystävien kanssa. Varsinkin tiheämpään asutuilla alueilla tontit saattavat olla tien läheisyydessä tai sen verran tiiviitä, että tonttien rakennukset ovat toisiaan lähellä.

Aina näkösuojan tekemisessä ei tarvitse kuitenkaan olla kyse intiimiydestä, vaan parhaimmillaan se tuo myös mukavan loppusilauksen terassin ulkonäölle ja viehättävyydelle. Näkösuojaa voi koristaa esimerkiksi erilaisilla kukilla tai muulla kasvustolla. Näkösuojista käytetään myös nimitystä sivumarkiisi.

Lisätietoja terassien näkösuojista

Näkösuojia on saatavilla valmiina elementteinä, mutta ne voidaan rakentaa luonnollisesti myös ”mittatilaustyönä” paikan päällä. Vaikka valmiit elementit eivät olisi suoraan terassille sopivan kokoisia, voidaan niitä muokata esimerkiksi sirkkelin avulla oikean kokoisiksi.

Kannattaa myös huomioida, että näkösuoja rakennetaan pääasiassa seuraavilla tavoilla:

  • terassin alaosa
    • varsinkin jos terassi on yhtään korkeampi, voidaan terassin alapuolelle jäävä tyhjä tila piilottaa näkösuojien avulla
  • terassin keski- tai yläosa
    • toinen vaihtoehto on rakentaa näkösuoja alkavaksi terassin lattiasta tai terassin kaiteesta, jolloin se peittää näkyvyyttä terassille

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Terassin rakentaminen hinta Katos terassille hinta Kaiteet terassille hinta Elementtiterassi hinta
Terassin näkösuoja hinta

Kilpailuta terassin näkösuoja hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä