Häkävaroittimen asennus: hinta (2021) ja UKK

Päivitetty: 06.07.2021 klo 03:07

Häkävaroitin on hälytin, joka hälyttää kiinteistössä olevia mahdollisesta ilman hiilimonoksidista. Häkävaroittimen asentaminen, kiinnitys, sijoitus sekä tarvittaessa myös vaihto tehdään tyypillisesti huonetilaan, jossa polttoainetoiminen laite sijaitsee.

Häkävaroittimen asennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • asennuksen tyyppi
  • vaihto uuteen, paikan vaihto jne.
  • häkävaroittimien lukumäärä

Häkävaroittimen asennus maksaa keskimäärin noin 45 € – 95 € asennuksen tyypistä riippuen. Esimerkiksi normaalikorkuiseen huonetilaan tehty häkävaroittimen kytkentä voisi maksaa 45 €.

Häkävaroittimen, häkähälyttimen, hiilimonoksidivaroittimen tai hiilimonoksidihälyttimen asennus ja hinta voidaan arvioida etukäteen muutaman eri tekijän perusteella. Ensimmäinen hintaan vaikuttava tekijä on asennettavien hälyttimien määrä. Seuraavaksi tulee huomioida asennuskorkeus ja asennuspinnan materiaali eli vaaditaanko asentajalta esimerkiksi tietynlaisia välineitä, jotta asennustyöt voidaan suorittaa. Uudiskohteissa häkävaroittimen kytkennän yhteydessä asennetaan myös palovaroittimet.

Pidäthän mielessä, että jokainen asennuskohde on erilainen, joten tarjoukset ja hinnat saattavat vaihdella. Tarkan hinnan häkävaroittimen asennustyölle saat helpoiten, kun pyydät useita tarjouksia yhdellä tarjouspyynnöllä Kodinplazan kautta.

Häkävaroittimen asennus on suositeltavaa tehdä silloin, kun kiinteistön huonetiloissa sijaitsee tulipesä, takka, kaasu- tai polttoainekäyttöinen laite. Häkävaroitin ei ole pakollinen kiinteistön varuste, mutta häkämyrkytysten välttämiseksi sen sijoittamista ja asentamista huonetiloihin suositellaan erittäin vahvasti. Häkä eli hiilimonoksidi on täysin hajuton, väritön ja mauton kaasu, jota ihminen ei voi havaita ilman hälytintä. Hiilimonoksidia muodostuu epäpuhtaan palamisen seurauksena, kun poltetaan esimerkiksi puuta, bensiiniä tai kaasua. Hiilimonoksidi sitoutuu vereen happea paremmin, mikä aiheuttaa ns. kemiallisen myrkytyksen ja tällainen häkämyrkytys voi pahimmillaan johtaa jopa kuolemaan. Suomessa tapahtuu vuosittain kymmeniä häkämyrkytyskuolemia.

Häkävaroittimen sijoitteluun ei ole yhtä oikeaa ohjetta, mutta yleinen ohjeistus menee siten, että epätäydellisen palamisen seurauksena syntynyt häkäkaasu on yleensä lämpimämpää kuin muu huoneilma, joten lämpimän kaasun noustessa ylös – tulisi häkävaroitin asentaa kattoon. Kuitenkin joissain tapauksissa häkävaroittimen asentaminen seinään voi olla parempi vaihtoehto esimerkiksi huonekorkeuden ollessa erittäin paljon normaalia korkeampi. Nyrkkisääntönä on, että mikäli olet epävarma varoittimen oikeasta sijoittelusta, niin hanki ammattilainen tekemään asennustyö.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Turvaa onnistumisesi ja vertaile häkävaroittimen asentaminen Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö häkävaroittimen asennuksesta