Häkävaroittimen asennus

Häkävaroittimen asennus

Häkävaroittimen asennus

Tarvitsetko palvelua häkävaroittimen asennus?

Kilpailuta häkävaroittimen asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Häkävaroittimen asennus – Mitä tarkoittaa häkävaroittimen asennus?

Päivitetty: 06.07.2022 klo 13:07

Häkävaroitin on hälytin, joka hälyttää kiinteistössä olevia mahdollisesta ilman hiilimonoksidista. Häkävaroittimen asentaminen, kiinnitys, sijoitus sekä tarvittaessa myös vaihto tehdään tyypillisesti huonetilaan, jossa polttoainetoiminen laite sijaitsee.

Mitä maksaa häkävaroittimen asennus?

Katso hintasivu: Häkävaroittimen asennus hinta

Saako häkävaroittimen asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta häkävaroittimen asennus saa kotitalousvähennystä. Häkävaroittimen asennus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2023 häkävaroittimen asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Häkävaroitin asennus ja sijoittelu

Häkävaroittimen asennus on suositeltavaa tehdä silloin, kun kiinteistön huonetiloissa sijaitsee tulipesä, takka, kaasu- tai polttoainekäyttöinen laite. Häkävaroitin ei ole pakollinen kiinteistön varuste, mutta häkämyrkytysten välttämiseksi sen sijoittamista ja asentamista huonetiloihin suositellaan erittäin vahvasti. Häkä eli hiilimonoksidi on täysin hajuton, väritön ja mauton kaasu, jota ihminen ei voi havaita ilman hälytintä. Hiilimonoksidia muodostuu epäpuhtaan palamisen seurauksena, kun poltetaan esimerkiksi puuta, bensiiniä tai kaasua. Hiilimonoksidi sitoutuu vereen happea paremmin, mikä aiheuttaa ns. kemiallisen myrkytyksen ja tällainen häkämyrkytys voi pahimmillaan johtaa jopa kuolemaan. Suomessa tapahtuu vuosittain kymmeniä häkämyrkytyskuolemia.

Hiilimonoksidivaroittimen eli häkävaroittimen sijoittaminen

Häkävaroittimen sijoitteluun ei ole yhtä oikeaa ohjetta, mutta yleinen ohjeistus menee siten, että epätäydellisen palamisen seurauksena syntynyt häkäkaasu on yleensä lämpimämpää kuin muu huoneilma, joten lämpimän kaasun noustessa ylös – tulisi häkävaroitin asentaa kattoon. Kuitenkin joissain tapauksissa häkävaroittimen asentaminen seinään voi olla parempi vaihtoehto esimerkiksi huonekorkeuden ollessa erittäin paljon normaalia korkeampi. Nyrkkisääntönä on, että mikäli olet epävarma varoittimen oikeasta sijoittelusta, niin hanki ammattilainen tekemään asennustyö.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Häkävaroittimen asennus

Kilpailuta häkävaroittimen asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä