Asfaltin paikkaus

Asfaltin paikkaus hinta

Asfaltin paikkaus

Paljonko maksaa asfaltin paikkaus?

Asfaltin paikkauksen hinta on keskimäärin 1 594 €

Hinnan vaihteluväli 545 € 3 782 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

asfaltin paikkauksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa asfaltin paikkaus?

Päivitetty: 18.04.2024 klo 12:04

Asfaltin paikkaus voi maksaa halvimmillaan noin 300 € – 400 €. Isomman alueen asfaltin korjauksen hinta voisi puolestaan olla 2.000 €. Oudot muodot, pyöristymät ja kallistumat voivat lisätä korjattavan asfaltin neliöhintaa.

Miten asfaltin paikkauksen hinta muodostuu?

Asfaltin paikkauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • korjauksen tarve: halkeama, painauma jne.
  • vanhan asvaltin poiston ja maantiivistystöiden laajuus
  • uuden asfaltin määrä

Jos asfaltoitavalla alueella on syviä uria, halkeamia, kuoppia tai alue on muuten vain todella epätasainen, on syytä harkita asfalttiyrityksen apua. Yksittäinen pienempi kuoppa voi olla oikein tehtynä mahdollista paikata itse, mutta siinäkin tapauksessa ammattilaisen apua kannattaa miettiä. Huonosti tehty työ ei kanna kovin kauaa ja asfalttia joudutaan pian paikkaamaan uudestaan. Paikkauksen hinta määrittyy monesti yrityksen lisäksi myös menetelmistä, joita käytetään paikkaamiseen. Hinta-arvion saa yleensä per neliömetri, mutta jotkut veloittavat urakkana tai per tunti.

Jos paikkauksen halutaan kestävän, tulee tekijöiden tietää myös miltä osin vanha asfaltti kannattaa purkaa. Purettavan alueen tulee olla tarpeeksi suuri, muuten itse ongelma tai sen aiheuttaja ei poistu ja paikkaus halkeilee nopeastikin uudelleen. Monet yritykset käyvätkin ennen sitovan hinnan antamista paikan päällä kartoittamassa kohteen ja sen laajuuden ja töiden tarkan sisällön. Vanhan asfaltoinnin poisvienti ja uuden tuonti helpottaa asiakkaan elämää.

Saako asfaltin paikkauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta asfaltin paikkaus saa kotitalousvähennystä. Asfaltin paikkaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 asfaltin paikkauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Kuinka ammattilaiset suorittavat asfalttihuollon?

Asfalttiin tulleen reiän tai halkeaman korjaus onnistuu suhteellisen helposti verrattuna esimerkiksi betonin korjaukseen. Välillä esimerkiksi piha-alueilla asfaltin halkeaman voi aiheuttaa puun juuristo, joka kasvaa asfaltoidun alueen alle.

Tällaisissa tapauksissa voidaan ensin selvittää juuren paksuus, kulkusuunta ja ulottuvuus. Yleensä kohonnut kohta antaa osviittaa näistä elementeistä. Selvityksen jälkeen purettavan asfaltin kohta voidaan merkitä liidulla ja aloittaa piikkaaminen. Juuri sahataan tarvittavilta osin pois ja vedetään irti maasta. Avatun kohdan maa-aines on syytä tasoittaa hyvin, sillä puunjuuri jättää siihen aukon suhteessa aiempaan tilavuuteen. Asfalttia voidaan purkaa tarpeen mukaan lisää myös kauempaa, jotta laatu olisi mahdollisimman hyvä. Reunat kannattaa leikata leikkurilla, koska tasainen reuna auttaa uutta asfalttia integroitumaan vanhaan helpommin. Uusi asfalttimassa kaadetaan ja levitetään haluttuun kohtaan ja sitä voidaan tukea tarvittaessa kakkosnelosella niiltä kohdilta, missä ei vanhaa asfalttia ole.

Miten asfaltin korjausmenetelmä toimii?

Sopiva asfaltinpaikkausmassa tai korjausmassa on aluksi pehmeää rakenteeltaan, mutta yhdessä ilman ja paineen kanssa se kovettuu. Asfaltin paikkaus aineena käytetään myös bitumia tai kylmäbitumia, joka muodostaa asfaltille vettä hylkivän pinnan.

Asfalttipaikkaus töihin soveltuu myös piki, jolla voidaan tiivistää seinän ja asfaltin välisiä kohtia, välttäen rakenteiden kosteusongelmia.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Pihan asfaltointi hinta Asfaltointi hinta Asfalttityöt hinta Asfaltin korjaus hinta
Asfaltin paikkaus hinta

Kilpailuta asfaltin paikkaus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä