Pihan asfaltointi

Pihan asfaltointi hinta

Pihan asfaltointi

Paljonko maksaa pihan asfaltointi?

Pihan asfaltoinnin hinta on keskimäärin 3 369 €

Hinnan vaihteluväli 28 € – 13 463 €

Vertaile alueesi asfalttiyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Pihan asfaltoinnin hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Pihan asfaltointi – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 04.09.2022 klo 09:09

Pihan asfaltointi lyhyesti

Pihan asfaltoinnilla, myös piha-asfaltti, asfaltti pihaan tai pihalle, asfalttipiha, pihojen tai pihatien asfaltointi, piha kestää kulutusta ja näyttää siistiltä.

Minkälaista pihaa tai piha-aluetta oletkaan asfaltoimassa, tavoitat asfalttitöiden ammattilaiset Kodinplazasta. Hyötyjä:

 • laadukas asfaltointi kaikille piha-alueille: omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, liiketilat, leikkikentät, parkkipaikat, pihatiet jne.
 • asfalttipiha on helppo hoitaa ja pitää puhtaana
 • löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Asfalttipihan teko ja pohjatyöt

Asfalttipihan teko aloitetaan tyypillisesti kunnollisilla pohjatöillä ja asfaltoitavan alueen kartoituksella. Alapuolella havainnollistava esimerkki siitä, kuinka piha-alueen projekti voisi vaiheittain edetä:

 1. Asfaltoitava alue voidaan käydä läpi yhdessä asfalttifirman ja asiakkaan kanssa. Tämä helpottaa toiveiden esittämistä ja mahdollisten rajoitteiden kertomista ääneen.
 2. Pohjatyöt alkavan pääsääntöisesti soraan tai muun maa-aineksen lisäämisellä asfaltoitavan alueen päälle.
 3. Mikäli asfaltoitava alue on iso, voidaan työtä helpottaa koneiden, kuten esimerkiksi traktorin avulla.
 4. Soran lisäämisen jälkeen se voidaan levittää tasaisesti joka paikkaan.
 5. Mikäli asfaltoitavalla on alueella on kapeita kohtia, voidaan niihin sora levittää lapioimalla eli hartiavoimin.
 6. Kaadot on syytä tehdä pihakaivoa ympäröiville alueelle, jotta pintavesi pääsee kulkeutumaan sadevesijärjestelmään ja viemäreihin tai pihakaivoon
 7. Soran levittämisen ja tasoittamisen se kastellaan esimerkiksi puutarhaletkun avulla.
 8. Kostea maa-aines tiivistyy helpommin ja kastelu edesauttaa huolellisen lopputuloksen syntymistä.
 9. Asfaltti kotipihaan voidaan nyt tehdä.

Muuta pihojen asfaltoimisesta

Asfaltin perustus joudutaan välillä miettimään tarkasti, sillä toisinaan saviaines ei kestä raskaampaa kalustoa, kuten vaikkapa roska-autoa. Välillä maankaivuutöitä tehdään enemmän ja maa-aines joudutaan tietyltä osin tai kokonaan vaihtamaan. Asfaltin pohjarakenne tehdään kaivinkonetta käyttäen. Päällyste on vain yksi osa asfaltointihanketta ja pohjatöiden onnistuessa asfaltti kestää monien talvien yli. Piha-asfaltin paksuus määritetään jokaisessa kohteessa erikseen, mutta yleensä asfalttibetonin paksuus on noin 5 cm ja valuasfaltin paksuus noin 2-4 cm.

Vaivaton huolto, hoito ja puhtaanapito ovat vain muutamia piha-asfaltin etuja. Pihan päällysteenä asfaltti kestää kulutusta ja näyttää siistiltä. Toisin kuin sora- ja sepelipäällysteet, asfaltti ei pölise tai kuraannu. Painepesurilla saumaton asfalttipäällyste puhdistuu vaivatta ja talven tullessa lumikola liukuu helposti tasaisen asfaltin päällä, helpottaen lumitöiden tekemistä. Pitkäikäisen ja kestävän asfaltin tekeminen ei vie yleensä kauaa aikaa, oli kyseessä sitten pieni piha-alue taikka vaikkapa suurikokoinen parkkialue yhdistettynä pihatiehen.

Asfalttipihan tekeminen alusta asti oikein voi tarkoittaa isojakin eroja asfaltin iässä ja kunnostustarpeessa. Hyvin tehty asfaltti voi kestää kymmeniä vuosia ja huonosti tehty vain 2-3 vuotta. Oli kyseessä sitten vanhan asfaltin purku ja uuden asennus tai pelkästään uuden asennus, on prosessi molemmissa sama.

Maa-aineksen valmistelu luo pohjan onnistuneelle piha-asfaltin teolle. Mitä paremmin alusta on valmisteltu, sitä paremmin asfaltti tulee kestämään routaa ja lämpötilavaihteluita. Jos maa-aines on liian pehmeää tai epävakaata, tulee se vaihtaa johonkin kiinteämpään ja tiivistää huolellisesti.

Vedenjuoksussa on tärkeää ottaa huomioon kaksi eri asiaa. Veden tulee liikkua poispäin esimerkiksi autotallista asfaltin suuntaan. Asfaltin kaato tulee myös tehdä niin, että vesi jatkaa matkaansa pihakaivolla tai asfaltin reunan yli. Näin lätäköitä ei pääse syntymään pihalle ja asfaltin säilyttää hyvän kuntonsa pidempään.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

"Helppo ja erinomainen palvelu sinänsä. Tosin aina pitää muistaa ja ehdottomasti tarkistaa tarjouksen jättävän yrityksen tiedot sekä yrityksen saamat palautteet. Älä ikinä osta sikaa säkissä."

T

Tee

Pihan asfaltointi hinta

Kilpailuta pihan asfaltointi hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä