Asfaltointi

Tarvitsetko palvelua asfaltointi?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta asfaltointi 

Asfaltti kaikkiin kohteisiin

Pihat, teollisuusalueet tai maantiet asettavat omanlaisensa vaatimukset kalustolle ja osaamiselle asfaltin päällystystöissä. Minkälaisesta asfaltoimisprojektista onkaan kyse, löydät asfalttiyritykset ja asfalttityöntekijät Kodinplazasta.

Vertaile asfalttityöt ammattilaisilta

Kohteesta riippuen tulee asfalttitöissä ottaa huomioon ainakin käytettävä asfalttityyppi, tarvittavien koneiden lukumäärä, levitinkoneiden koko sekä tarvittavien pohjatöiden valmistelu.

Onnistunut asfalttityö tehdään suunnitellusti ja huolellisesti. Käyttötarkoituksen mukaiset alusrakenteen maanrakennustyöt, profilointi, kaltevuuden korjaus sekä viimeistelytyöt auttavat asfaltin kantavuudessa pitkälle tulevaisuuteen.

Tarjouspyyntöjä

Kerrostalon piha-alue, sisäänkäynti, parkkipaikka ja piha-aluetta n 500 m2

Ei tasoeroja
Paikkakunta Outokumpu
Asfaltoitava pinta-ala 300 - 500 m2
Nykyinen päällyste Asfaltti

Rivitaloyhtiö, pihan tasaus tehty kivituhkalla, ei isoja tasoeroja

Asfaltoitavaa pinta-alaa noin 2200 m2, suurin osa pysäköintialuetta, pari autokatosta, kulkuväyliä m2, sisältyy kokonaismäärään.
Paikkakunta Vantaa
Asfaltoitava pinta-ala 500 m2 tai enemmän
Nykyinen päällyste Hiekka tai sora

Asfaltin asennus soran päälle

Omakotitalon piha, neliömäärä vaikea arvioida, voi olla vähän yli 200 m2. Sora ollut monta vuotta pohjana, mutta nyt tullut aika siirtyä asfalttiin. Haluamme myös reunakivien asennuksen, yhteensä noin 30-40 metrin osuuksille.
Paikkakunta Sipoo
Asfaltoitava pinta-ala 150 - 200 m2
Nykyinen päällyste Hiekka tai sora

Aiheeseen asfaltointi liittyviä sivuja

Asfaltin valmistus

Asfaltin teko alkaa asfaltin valmistuksella. Ensimmäisessä vaiheessa pyöräkuormaajan kuljettaja hakee kiviainesta ja tuo sen suppiloon. Suppilosta kiviaines kuljetetaan hihnaa pitkin kuljettimelle, joka vie kiviaineksen edelleen rumpuun. Rumpu lämmittää kiviaineksen noin 200 °C asteeseen, jonka jälkeen kiviaines kuljetetaan ylös hissin avulla.

Ylhäällä kiviaines putoaa seuloihin, jotka suhteuttavat kiviaineksen ja raekokojen määrän tehtävässä massassa. Tämän jälkeen kuuma kiviainesmassa pudotetaan sekoitusosioon ja samalla joukkoon lisätään asfaltin sideaines. Valmis asfalttimassa pudotetaan kelkkaan, joka kuljettaa asfaltin siiloihin. Siiloista asfaltti pudotetaan kuorma-auton tai muun maansiirtoauton lavalle. Asfalttimassan valmistusprosessia ohjataan ohjaamosta käsin.

Kestävän asfaltin pohjatyöt ja levitys

Mikäli kohteessa on vanhaa asfalttia, jyrsitään vanha asvaltti pois uuden tieltä. Tarvittavat maanmuokkaustyöt tulee tehdä tässä vaiheessa, sillä asfaltin pohjatyöt määrittävät pitkälti sen, kuinka monen vuoden ajan asfaltti tulee kestämään. Tärkeitä huomioita ovat muun muassa oikeanlainen kaato sekä riittävän kantavan kiviaineksen laittaminen asfaltin alle. Murske tai mikä tahansa käytössä oleva maa-aines voidaan levittää alustalle esimerkiksi pienkaivureilla tai sen jälkeen tiivistää jyrällä ja tärylevyllä.

Jyrsityn asfalttipinnan päälle levitetään emulsioliima, joka monissa tapauksissa koostuu bitumin ja veden seoksesta. Kuorma-auto peruuttaa asfalttimassan levityskoneelle, johon se myös kiinnittyy. Levitys alkaa ja asfalttimassa levitetään tien tai muun kohteen pintaan. Levityskone painaa pinnan tiiviiksi. Lopuksi asfalttijyrä tiivistää pinnan tasaiseksi.

Kilpailuta asfaltointi
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä