Pihan asfaltointi

Pihan asfaltointi

Pihan asfaltointi

Tarvitsetko palvelua pihan asfaltointi?

Vertaile alueesi asfalttiyritykset ja kilpailuta pihan asfaltointi

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä maksaa pihan asfaltointi?

Katso hintasivu: Pihan asfaltointi hinta

Mitä tarkoitetaan pihan asfaltonnilla?

Pihan asfaltoiminen tarkoittaa, että piha peitetään vahvalla ja tasaisella asfalttipinnalla. Se tehdään varmistaakseen, että alue kestää hyvin esimerkiksi autoliikennettä tai kävelyä. Prosessiin kuuluu vanhan pinnan poistaminen tarvittaessa, uuden asfaltin levittäminen ja sen tasoittaminen. Tämä tekee pihasta käytännöllisemmän ja vähentää pölyn ja lian määrää alueella. Lisäksi se voi tehdä pihasta näyttävämmän ja arvokkaamman.

Miksi pihan asfaltointi kannattaa tehdä?

Pihan asfaltointi voi olla hyödyllistä monella tavalla:

 1. Kestävyys: Asfaltti on kestävä materiaali, joka kestää hyvin autoliikennettä ja muita kuormituksia. Se säilyttää hyvin muotonsa ja kestää sään vaikutuksia.
 2. Parempi käytettävyys: Tasainen asfalttipinta tekee pihasta helpommin ajettavan ja käveltävän. Se vähentää pölyn, mudan ja roskien määrää.
 3. Arvonlisäys: Asfaltoitu piha voi lisätä kiinteistön arvoa. Se antaa ammattimaisemman ja hoidetumman vaikutelman.
 4. Esteettisyys: Siisti ja hyvin hoidettu asfalttipinta voi parantaa kiinteistön ulkonäköä.
 5. Helppohoitoisuus: Asfalttipinta on yleensä helppo pitää puhtaana ja siistinä verrattuna esimerkiksi hiekkapintoihin tai muihin epätasaisiin pinnoitteisiin.

Kokonaisuudessaan pihan asfaltointi voi tuoda monia etuja, kuten kestävyyttä, parempaa käytettävyyttä ja kiinteistön arvon kasvua.

Milloin pihan asfaltointi kannattaa tehdä?

Pihan asfaltointi voi olla harkinnan arvoinen silloin, kun halutaan parantaa piha-alueen tilaa tai käytettävyyttä. Tämä voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, kun nykyinen pinta on epätasainen tai vaurioitunut, mikä vaikeuttaa kulkemista tai heikentää kiinteistön ulkonäköä. Asfaltointi tarjoaa kestävän ja tasaisen pinnan, mikä voi parantaa alueen käytettävyyttä ja jopa nostaa kiinteistön arvoa. Lisäksi se voi olla hyödyllistä uudisrakentamisen yhteydessä, kun halutaan viimeistellä piha-alue ja tehdä siitä käytännöllisempi. Turvallisuus on myös tärkeä tekijä, ja asfalttipinta voi tarjota paremman pidon ja vähentää loukkaantumisriskiä verrattuna epätasaisiin tai rikkoutuneisiin pintoihin.

Kuinka kauan pihan asfaltoiminen kestää?

Pihan asfaltoimisen kesto riippuu monista tekijöistä, kuten alueen koosta, valmistelutöiden tarpeesta ja sääolosuhteista. Yleisesti ottaen pienempien piha-alueiden asfaltoiminen voi viedä muutamasta päivästä viikkoon. Isommat alueet tai monimutkaisemmat projektit voivat kestää kauemmin, jopa useita viikkoja. Prosessiin sisältyy vaiheita kuten vanhan pinnoitteen poistaminen, maan valmistelu, mahdollisten pohjatöiden tekeminen, asfaltin levitys ja sen tasoittaminen. Lisäksi asfaltin on annettava kuivua ja kovettua asianmukaisesti ennen kuin aluetta voi täysin käyttää. Sääolosuhteet voivat vaikuttaa merkittävästi aikatauluun, erityisesti asfaltin levitysvaiheessa. Sadepäivät tai erittäin kylmät olosuhteet voivat hidastaa prosessia, koska asfaltin on oltava optimaalisessa tilassa levitykseen ja kovettumiseen. Yhteenvetona: Pihan asfaltoimisen kestoon vaikuttavat projektiin liittyvät tekijät, kuten alueen koko ja valmistelut, sekä sääolosuhteet. Pienemmät projektit voivat kestää päiviä, kun taas suuremmat projektit voivat viedä viikkoja, ja sää voi vaikuttaa aikatauluun.

Mitkä ovat pihan asfaltoinnin vaiheet?

Pihan asfaltoinnissa on useita vaiheita:

 1. Valmistelut: Vanhan pinnan tarkastus ja tarvittaessa sen poisto. Maan tasoitus ja pohjatyöt varmistavat, että alusta on vahva ja tasainen uuden asfaltin levitystä varten.
 2. Reunojen rajaus: Tarvittaessa asennetaan reunakivet tai rajat määritellään, jotta asfaltti saadaan pysymään paikoillaan ja antamaan siistin lopputuloksen.
 3. Päällystys: Asfaltin levitys tapahtuu erikoislaitteilla. Asfaltti levitetään tasaisesti koko alueelle.
 4. Tasoitus: Asfaltti tasoitetaan ja tiivistetään rullilla tai koneilla varmistaen, että pinta on sileä ja kestävä.
 5. Viimeistely: Tarvittaessa tehdään viimeistelytyöt, kuten halkeamien tiivistäminen tai ylimääräisen asfaltin poisto reunoilta.
 6. Kovettuminen: Asfaltin on annettava kovettua ja asettua kunnolla ennen kuin sitä voi täysin käyttää. Tämä voi viedä päiviä tai jopa viikkoja riippuen olosuhteista.

Nämä vaiheet voivat vaihdella hieman riippuen projektista ja alueen tarpeista.

Kannattaako pihan asfaltointi tehdä itse?

Pihan asfaltoinnissa on monia teknisiä ja vaativia vaiheita, joten se voi olla haastava projekti tehdä itse, ellei sinulla ole tarvittavaa kokemusta ja tietoa rakennus- ja asfaltointitöistä. On tärkeää ymmärtää, että asfaltointi vaatii erityistä osaamista, erikoislaitteita ja tiettyjä taitoja, jotta lopputulos olisi laadukas ja kestävä.

Amatöörinä voi olla vaikea saada asfaltti levitettyä tasaisesti ja oikein, mikä voi johtaa epätasaisiin pintoihin tai muihin ongelmiin.

Yleisesti ottaen, pihan asfaltoinnissa ammattilaisen palkkaaminen voi olla parempi vaihtoehto, koska heillä on tarvittava tieto, kokemus ja välineistö projektin toteuttamiseen oikein.

Saako pihan asfaltoinnista kotitalousvähennystä?

Palvelusta pihan asfaltointi saa kotitalousvähennystä. Pihan asfaltointi on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 pihan asfaltoinnin kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Tutustu pihan asfaltoinnista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle pihan asfaltointi.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Asfaltointi Asfaltin paikkaus Asfalttityöt Asfaltin korjaus Asfaltin halkeaman korjaus Asfaltin halkeamien paikkaus Asfaltin jyrsintä Asfaltin kunnostus Asfaltin leikkaus Asfaltin painuman korjaus Asfaltin purku Asfaltin rakojen paikkaus Asfaltin reunan leikkaus Asfaltin sahaus Asfaltoinnin pohjatyöt

Kilpailuta pihan asfaltointi Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä