Liesituulettimen puhdistus

Liesituulettimen puhdistus hinta

Liesituulettimen puhdistus

Paljonko maksaa liesituulettimen puhdistus?

Liesituulettimen puhdistuksen hinta on keskimäärin 110 €

Hinnan vaihteluväli 44 € – 207 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Liesituulettimen puhdistuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Liesituulettimen puhdistus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 23.11.2022 klo 17:11

Liesituulettimen puhdistaminen sisältä ja/tai ulkopuolelta maksaa keskimäärin noin 60,00 € – 100,00 €. Toisaalta rasvakanavan nuohous voisi maksaa 200,00 €.

Miten liesituulettimen puhdistuksen hinta muodostuu?

Liesituulettimen puhdistuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • tuuletin: suodattimet, moottorit jne.
 • kanavisto: liesituulettimen hormi
 • liesituulettimen kunto

Kun lähdetään kartoittamaan liesituulettimiin kohdistuvien pesu- ja puhdistustöiden hintoja, tulisi ensimmäiseksi tehdä seuraava erottelu. Yleensä liesituuletinta voidaan puhdistaa sen sisältä tai ulkopinnalta eli toimenpiteet kohdistuvat itse laitteeseen ja sen moottoriin tai suodattimiin. Toisaalta liesituulettimeen liittyvää IV-järjestelmää voidaan puhdistaa esimerkiksi hormin osalta, johon tuuletin on liitettynä. Hinnat vaihtelevat pitkälti sen mukaan, puhdistetaanko laitetta, järjestelmää vai molempia.

Totta kai myös liesituulettimen kunnolla on merkitystä. Nyrkkisääntö on, että likaisempi ja rasvaisempi tuuletin vaatii enemmän aikaa ja käsivoimia. Yksi selvä merkki huoltotarpeesta on esimerkiksi rasvan valuminen tuulettimesta keittiön liedelle. Toisinaan rasvasuodatin on päässyt vuosien saatossa niin huonoon kuntoon, ettei sen pesu enää kannata. Silloin se voidaan käyttöohjeen mukaisesti vaihtaa uuteen. Uusien suodattimien hinnat vaihtelevat noin 4,00 € – 20,00 € välillä.

Saako liesituulettimen puhdistuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta liesituulettimen puhdistus saa kotitalousvähennystä. Liesituulettimen puhdistus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 liesituulettimen puhdistuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Näin puhdistetaan liesituuletin

Jotta liesituuletin toimisi mahdollisimman hyvin, tulisi sen pesu tai puhdistaminen tehdä säännöllisesti. Huonosti tai puutteellisesti toimiva tuuletin ei esimerkiksi poista ruoanlaitosta syntyviä hajuja toivotulla tavalla, jolloin ne voivat jäädä leijailemaan huoneilmaan. Pesu- ja puhdistusväli vaihtelee tuulettimen mallin mukaan, mutta myös keittiön käyttöasteen mukaan. Yleensä tuuletin puhdistetaan sen sisältä rasvasta ja muista epäpuhtauksista. Tässä yleisimpiä huomioita:

 • suodatin eli ritilä
  • monesti likainen rasvasuodatin voidaan puhdistaa suhteellisen helpostikin esimerkiksi etikan ja ruokasoodan avulla
  • toimenpiteen voi suorittaa esimerkiksi lavuaarissa, jonne sekoitetaan edellä mainittujen lisäksi lämmintä vettä sopivassa suhteessa
 • aktiivihiilisuodatin
  • nykypäivän hiilisuodatinta ei välttämättä tarvitse vaihtaa, vaan sen voi pestä ja lämmittää uunissa esimerkiksi noin 100 asteessa 10 minuutin ajan
 • moottori
  • yleensä riittää, että moottorissa oleva siipipyörä puhdistetaan esimerkiksi 18 kuukauden välein

Hormin puhdistus tehdään tarvittaessa

Liesituulettimen hormin puhdistaminen liittyy läheisesti ilmanvaihtokanavien puhdistukseen, jonka yhteydessä monesti myös kiinteistön ns. rasvakanava puhdistetaan. Mikäli edellisestä puhdistuksesta on kulunut kauan aikaa, on hormiin mahdollisesti kerääntynyt rasvaa. Hormistossa oleva rasva kannattaa poistaa, sillä enenevissä määrin rasva kasvattaa paloturvallisuusriskiä.

Riippuen mallista yleensä liesituulettimen moottori puretaan tai puhallin irrotetaan, jonka jälkeen rasvakanavaan liitetään alipaineistaja ja tarvittaessa myös rasvanpoistoon kehiteltyä liuosta. Mekaaninen harjaus voidaan tehdä asunnon sisältä, mutta myös katolta jos tilanne niin vaatii.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 113 arvostelua

"Urakoitsija otti yhteyttä,kävi katsomassa kaadettavan puun,antoi hinta arvion työstä, Hyväksyimme se. Kaikki kävi mielestäni asiallisesti."

M

Maija

"Helpotti hyvin ikkunoiden pesijää etsiessä.Ei tarvinnut haahuilla netissä etsien tietoja firmoista. Tarjoukset ja tiedot tulivat samassa paketissa s-postiin. Käytän myös jatkossa :)"

M

Marja

"VILP-järjestelmätarjoajat löytyivät, riittävästi yhteydenottoja, vaikka 2 ei yhteyttä ottanutkaan. Huono ominaisuus on mielestäni se, etten ainakaan minä pystynyt klikkaamaan yhteystietoja katsoneiden yritysten nettiosoitteisiin tutustuakseni niihin."

R

Risto

Liesituulettimen puhdistus hinta

Kilpailuta liesituulettimen puhdistus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä