Kaivon puhdistus

Kaivon puhdistus hinta

Kaivon puhdistus

Paljonko maksaa kaivon puhdistus?

Kaivon puhdistuksen hinta on keskimäärin 1 508 €

Hinnan vaihteluväli 699 € – 3 416 €

Vertaile alueesi kaivoyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

Kaivon puhdistuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Kaivon puhdistus – Mitä maksaa kaivon puhdistus?

Päivitetty: 20.09.2023 klo 17:09

Esimerkiksi rengaskaivon puhdistaminen voisi maksaa 500,00 € – 1.500 €. Hintaan vaikuttavat kaivon kunnon ja tehtävien toimenpiteiden lisäksi myös kaivon sijainti.

Miten kaivon puhdistuksen hinta muodostuu?

Kaivon puhdistuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kaivon kunto
  • onko vedentulo kevyttä vai runsasta
  • vaihdetaanko suodatushiekat
  • tehdäänkö kaivon desinfiointi
  • kuinka syvä kaivo on kyseessä

Rengaskaivon puhdistuksen hintoihin vaikuttaa rengaskaivon rakennustapa, joka eroaa toisesta suositusta pihakaivomallista. Rengaskaivo rakennetaan kaivamalla maahan kuoppa. Kaivettuun kuoppaan laitetaan betonirenkaat sekä maa-aines, joka tulee renkaiden ympärille. Tämä rengaskaivoa ympäröivä maa-aines voi vaikuttaa veden laatuun, sillä kosteutta saattaa päästää kaivoon tiivisteiden läpi. Tästä syystä rengaskaivon puhdistus tai ainakin tarkistus olisi tehtävä nykyistä useammin. Rakennustavasta, maaperästä sekä maan laadusta johtuen rengaskaivot ovat eri syvyisiä. Yleensä mitä syvempi rengaskaivo on kyseessä, sitä enemmän sen puhdistus maksaa.

Rakennustavan lisäksi hinnat vaihtelevat myös rengaskaivon nykyisen kunnon mukaan. Jos kunto on huono, joudutaan rengaskaivoa pesemään ja puhdistamaan kauemmin kuin jos kunto olisi hyvä. Jos veden laatua päätetään tutkia puhdistuksen yhteydessä, saattaa sekin lisätä hintaa. Rengaskaivon vesi kannattaa analysoida esimerkiksi kolmen vuoden välein, jolloin varmistutaan veden laadusta. Tutkimusten hinnat ovat noin 30–265 euron luokkaa, joka tekee tutkimuksen tekemisestä houkuttelevan, varsinkin puhdistuksen yhteydessä.

Saako kaivon puhdistuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kaivon puhdistus saa kotitalousvähennystä. Kaivon puhdistus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 kaivon puhdistuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Rengaskaivon pesu, puhdistus ja desinfiointi

Vanhan kaivon, kuten talousvesikaivon, vesikaivon tai rengaskaivon puhdistus ja pesu alkaa vanhojen vesien poisottamisella kaivosta. Vesi voidaan tyhjentää esimerkiksi pumpun avulla tai vaihtoehtoisesti hartiavoimin. Jos vedentulo on runsasta, voidaan tyhjennyksessä kokeilla poispumppausta, joka tehdään nopealla tempolla. Kun rengaskaivo on saatu tyhjäksi, on vuorossa sen peseminen sisäpuolelta. Pesuvetenä voidaan käyttää vesijohtovettä painepesurin tehostamana tai rengaskaivon omaakin vettä. Juuriharja on hyvä apuväline kaivon puhdistamisessa.

Puhdistuksen jälkeen pihakaivo, kuten rengaskaivo voidaan desinfioida huolellisesti. Monesti kaivon puhdistamisessa käytettävä aine on vetyperoksidi, jota voidaan sekoittaa veden kanssa ja kaataa kaivoon reunoja myöten. Vetyperoksidin käyttö on kaivoissa yleistä sen takia, että sen kemiallisen ominaisuuden ansiosta se on ympäristölle ystävällinen aine. Noin vuorokauden jälkeen vetyperoksidi hajoaa ja muuttuu vedeksi sekä hapeksi.

Lisätietoa kaivon puhdistuksesta

Yleensä veden outo maku tai haju saa viimeistään ihmiset liikkeelle ja miettimään kaivon puhdistamista. Puhdistuksen voi kuitenkin tehdä paljon aiemminkin ennen ongelmien ilmaantumista. Näin veden laatu pysyy parempana pitkään ja etenkin keväisin suositellaan tehtäväksi ainakin kannen tiiviys, ettei kaivoon pääsee kulkeutumaan sinne kuulumattomia asioita, kuten pieneläimiä.

Kaivoveden tutkiminen on suositeltavaa tehdä vähintään kerran jokaista viittä vuotta kohden, mutta tilanteet ovat erilaisia ja varsinkin hatuttomien kaivojen vesi kannattaa analysoida useamminkin.

Myös turvallisuus on tärkeä aspekti kaivon puhdistamisessa ja tästä syystä puhdistuksessa suositellaankin ainakin tukevien tikkaiden käyttöä. Myös kypärä ja turvaköysi ovat tarpeellisia asioita, kun kaivoon laskeudutaan.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Kaivon puhdistus hinta

Kilpailuta kaivon puhdistus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä