Kaivon puhdistus

Tarvitsetko palvelua kaivon puhdistus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta kaivon puhdistus

Kaivojen puhdistus

Suomessa on yli puolimiljoonaa pihakaivoa, joista monet ovat puhdistuksen tarpeessa. Kaivon puhdistuksella parannetaan veden laatua ja samalla voidaan tarkistaa kaivon kunto.

Vertaile pihakaivojen puhdistukset

Minkälaista kaivoa oletkaan puhdistamassa, löydät kaivojen puhdistuksen erikoisosaajat Kodinplazasta. Huomioi ainakin:

  • minkälainen kaivo on kyseessä
  • miten kaivo puhdistetaan
  • tehdäänkö kaivolle desinfiointi

Tarjouspyyntöjä

Rengaskaivon puhdistus, saumaus ja kannen vaihtaminen uuteen

Kaivon syvyys on 5m ja vettä ollut kaivossa syyskuussa 2,5m. Kaivon halkaisija on100cm/uh.<br /> Huoltoetäisyys noi n 15m. <br /> <br /> Toimeksiantoon kuuluvat suoritettavat työt;<br /> Pumpun toimivuuden tarkastus, Vanhan kannen vaihtaminen uuteen. Tyhjennetään kaivo, pestään ja poistetaan pohjalietteet Tiivistetään tarvittavat saumat (arvio n 9kpl+läpivienti). Laitetaan kaivoon uudet suodatinhiekat.Asennetaan uusi kansipaketti alumiinisella lukittavalla huoltoluukulla varustettuna. Vesianalyysi lopuksi. Referenssit suoritetuista vastaavista töistä.

Paikkakunta Hattula
Kaivon tyyppi Rengaskaivo
Kaivon asennusvuosi 2000-luvulla

Käyttövesikaivon tarkistus ja huolto

Tarve olisi käyttövesi kaivon tarkistus/huolto/puhdistus yms. Isommalla ajoneuvolla pystyy kyllä ajamaan lähelle kaivoa. Sijaitsee ns pellolla. Tarkkaa asennus vuotta en osaa sanoa. Meidän asumis aikana kaivoa ei ole huollettu (5vuotta).

Paikkakunta Mikkeli
Kaivon tyyppi Rengaskaivo
Kaivon asennusvuosi En osaa sanoa

Kaivon huolto

100 cm halkaisija ja syvyyttä n. 6.5 m. vettä tällä hetkellä n. 2 m. Autolla pääsee n. 10 m:n päähän kaivosta.

Paikkakunta Joensuu
Kaivon tyyppi Rengaskaivo
Kaivon asennusvuosi 1970-luvulla

Juomavesikaivon huolto

Veden laatu ollut hyvää, mutta hiljattain tehdyssä testissä joitakin haitallisia aineita löytyi.

Paikkakunta Karkkila
Kaivon tyyppi Rengaskaivo
Kaivon asennusvuosi 2010-luvulla tai myöhemmin

Kaivon puhdistus

Betonirengaskaivo josta tulee talousvesi taloon. Huomasimme että vesi oli aika matalalla ja kaivossa oli juuria, jotka pitäisi poistaa. Veden maku on hyvä ja vesi on kirkasta, mutta nyt selvästi kaivo täytyy puhdistaa.

Paikkakunta Kihniö

Rengaskaivon puhdistus ja/tai kunnostus

Rantahiekkaan kaivetut kaivonrenkaat, 3-4 kappaletta. <br /> Täynnä kasvuston juuria nykyään. <br /> Ei pääse autolla lähelle, rinteen juurella. Sähkö on.

Paikkakunta Luumäki
Kaivon tyyppi Rengaskaivo
Kaivon asennusvuosi 1970-luvulla

Rengaskaivon pesu, puhdistus ja desinfiointi

Vanhan kaivon, kuten talousvesikaivon, vesikaivon tai rengaskaivon puhdistus ja pesu alkaa vanhojen vesien poisottamisella kaivosta. Vesi voidaan tyhjentää esimerkiksi pumpun avulla tai vaihtoehtoisesti hartiavoimin. Jos vedentulo on runsasta, voidaan tyhjennyksessä kokeilla poispumppausta, joka tehdään nopealla tempolla. Kun rengaskaivo on saatu tyhjäksi, on vuorossa sen peseminen sisäpuolelta. Pesuvetenä voidaan käyttää vesijohtovettä painepesurin tehostamana tai rengaskaivon omaakin vettä. Juuriharja on hyvä apuväline kaivon puhdistamisessa.

Puhdistuksen jälkeen pihakaivo, kuten rengaskaivo voidaan desinfioida huolellisesti. Monesti kaivon puhdistamisessa käytettävä aine on vetyperoksidi, jota voidaan sekoittaa veden kanssa ja kaataa kaivoon reunoja myöten. Vetyperoksidin käyttö on kaivoissa yleistä sen takia, että sen kemiallisen ominaisuuden ansiosta se on ympäristölle ystävällinen aine. Noin vuorokauden jälkeen vetyperoksidi hajoaa ja muuttuu vedeksi sekä hapeksi.

Lisätietoa kaivon puhdistuksesta

Yleensä veden outo maku tai haju saa viimeistään ihmiset liikkeelle ja miettimään kaivon puhdistamista. Puhdistuksen voi kuitenkin tehdä paljon aiemminkin ennen ongelmien ilmaantumista. Näin veden laatu pysyy parempana pitkään ja etenkin keväisin suositellaan tehtäväksi ainakin kannen tiiviys, ettei kaivoon pääsee kulkeutumaan sinne kuulumattomia asioita, kuten pieneläimiä.

Kaivoveden tutkiminen on suositeltavaa tehdä vähintään kerran jokaista viittä vuotta kohden, mutta tilanteet ovat erilaisia ja varsinkin hatuttomien kaivojen vesi kannattaa analysoida useamminkin.

Myös turvallisuus on tärkeä aspekti kaivon puhdistamisessa ja tästä syystä puhdistuksessa suositellaankin ainakin tukevien tikkaiden käyttöä. Myös kypärä ja turvaköysi ovat tarpeellisia asioita, kun kaivoon laskeudutaan.

Kilpailuta kaivon puhdistus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä