Savupiipun pinnoitus

Savupiipun pinnoitus

Savupiipun pinnoitus

Tarvitsetko palvelua savupiipun pinnoitus?

Kilpailuta savupiipun pinnoitus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Savupiipun pinnoitus – Mitä tarkoittaa savupiipun pinnoitus?

Päivitetty: 08.08.2023 klo 11:08

Savupiipun tai piipun pinnoittaminen on usein järkevä tapa kunnostaa vanha piippu. Piipun toimivuus paranee varauksen ja vedon osalta ja lisäksi sen paloturvallisuus kasvaa.

Pinnoitus voidaan kohdistaa savupiipun sisäpintoihin (esim. massaus) ja/tai ulkopintoihin (esim. rappaus).

Mitä maksaa savupiipun pinnoitus?

Katso hintasivu: Savupiipun pinnoitus hinta

Saako savupiipun pinnoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta savupiipun pinnoitus saa kotitalousvähennystä. Savupiipun pinnoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 savupiipun pinnoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Savupiipun eli piipun massaus tai slammaus

Kyseisestä urakasta voidaan käyttää useita eri nimityksiä, kuten pinnoitus, slammaus tai massaus. Kaikki termit tarkoittavat pitkälti samaa, vaikkakin niissä on vivahteellisia eroja. Ideana on kuitenkin, että piipun sisäpuoleinen osa kunnostetaan erilaisten menetelmien avulla – laajamittainen purkaminen on mahdollista välttää esimerkiksi massauksen tai putken asentamisen avulla. Putkea eli sisäpiippua käsitellään tarkemmin toisella sivulla.

Piipun rappaus – pinnoitus ulkopuolelta

Savupiipun rappaus on puolestaan yleensä savupiipun ulkopuolelta tapahtuvaa pinnoittamista, jolla voidaan ainakin väliaikaisesti vahvistaa piipun ulkopuolisia rakenteita. Rappauksen voi tehdä esimerkiksi ullakolla tai katolla. Muurauslaastilla voi paikata pienet halkeamat tai kiinnittää esimerkiksi irtonaiset tiilet paremmin paikoilleen.

Lisätietoa piippujen pinnoittamisesta

Mikäli vanhan savupiipun kunto on riittävän hyvä, on pinnoitus ainakin erittäin järkevä vaihtoehto piipun kunnostukselle. Monesti sen avulla voidaan välttää työläs remontti, joka tarkoittaa pahimmassa tapauksessa vanhan savupiipun purkamista kokonaan.

Tämän lisäksi myös itse savupiipun toimivuus paranee. Varaus ja veto palautuu monissa kohteissa uudenveroisiksi – unohtamatta myös paloturvallisuuden palautumista hyväksi.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Savupiipun pinnoitus

Kilpailuta savupiipun pinnoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä