Katon pinnoitus

Katon pinnoitus

Katon pinnoitus

Tarvitsetko palvelua katon pinnoitus?

Kilpailuta katon pinnoitus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Katon pinnoitus – Mitä tarkoittaa katon pinnoitus?

Päivitetty: 21.09.2023 klo 14:09

Niin uuden kuin vanhan vesikaton pinnoittaminen tekee katosta tiiviin ja kestävän useiksi vuosiksi eteenpäin. Oli kyseessä sitten tiilikaton, huopakaton, peltikaton tai mineriittikaton pinnoitus, suositellaan suojaus, suojakäsittely tai muu kattopinnoitus asennettavaksi puhtaalle ja ehjälle kattopinnalle.

Mitä maksaa katon pinnoitus?

Katso hintasivu: Katon pinnoitus hinta

Saako katon pinnoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta katon pinnoitus saa kotitalousvähennystä. Katon pinnoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 katon pinnoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Paljonko maksaa tiilikaton pinnoitus?

Tiilikaton pinnoituksen hinta vaihtelee keskimäärin noin 2.000 € – 15.000 € välillä. Pelkän pinnoituksen hinta on keskimäärin noin 5,00 € – 45,00 € per neliömetri valitusta pinnoitteesta riippuen. 

Arvioitaessa tiilikatoille tehtävien pinnoitusten hintoja, tulee ensinnäkin tarkastella tiilikatteen pinnan kuntoa. Monesti tiilikatoissa ilmenee erilaista kasvustoa, kuten sammalta ja jäkälää. Tämä on yleistä varsinkin, jos tiilikatteen piha-alueella tai muuten lähettyvillä on puita. Huonokuntoista tiilikattoahan ei kannata pelkästään pinnoittaa, vaan yleensä suositellaan pintojen esivalmistelua esimerkiksi pesemällä tai puhdistamalla. Tällä tavalla uusi pinnoite saadaan tarttumaan sekä imeytymään tiilikatteeseen paremmin. Toiseksi kannattaa selvittää materiaali, jota pinnoituksessa käytetään. Toiset materiaalit ovat lähtökohtaisesti vain suojausta varten, kun taas toisten avulla voidaan myös värjätä tiilen pintaa. Kolmanneksi hintoihin vaikuttaa tiilikatteiden koko eli pinta-ala.

Paljonko maksaa huopakaton pinnoitus?

Huopakaton pinnoittaminen maksaa keskimäärin noin 12,00 € – 45,00 € per neliömetri riippuen huopakatteen koosta, kunnosta sekä valitusta pinnoitteesta.

Arvioitaessa hintoja sekä kustannuksia, joita syntyy huopakattojen pinnoittamisesta, tulee ensinnäkin ottaa huomioon huopakatteen kunto. Nyrkkisääntö on, että paras lopputulos pinnoitukselle saadaan, kun huopakatteen pohjatyöt on tehty hyvin. Erilaisia pohjatöitä ovat esimerkiksi aluskatteiden paikkaus tai läpivientien tiivistys. Toisaalta, mitä enemmän pohjatöitä tarvitsee tehdä, sitä kalliimmaksi lopullinen huopien pintojen käsittely tulee. Tästä on juuri kyse, kun puhutaan valmistelutöiden laajuudesta. Luonnollisesti myös pinnoitustavalla on väliä – uuden huopakerroksen laittaminen on eri asia kuin maalaaminen tai polyurea. Unohtamatta tietenkään pinta-alaa, joka toimii kertoimena kokonaisurakan hinnalle.

Paljonko maksaa peltikaton pinnoitus?

Peltikaton pinnoittaminen maksaa keskimäärin noin 2.500 € – 20.000 € peltikatteen koosta, kunnosta sekä käytettävästä pinnoitteesta riippuen.

Arvioitaessa pinnoittamisen hintaa peltikatolle, tulee ensin syventyä ainakin hetkeksi peltikaton kuntoon. Kunnon ollessa kohtalainen, huono tai välttävä, tarvitsee pintoja käsitellä esimerkiksi vanha pinnoitteen poistolla tai ruosteiden hiomisella. Tarvittavat alustustyöt nostavat jonkin verran peltikattojen pinnoittamisen hintaa, riippuen aina peltialustan kunnosta. Myös pinnoitusalueen pinta-ala kannattaa sisällyttää laskelmiin, sillä se vaikuttaa hintojen muodostumiseen. Nyrkkisääntö on, että peltikaton pinta-ala on merkittävä yksittäinen tekijä hintoja arvioitaessa pinnoitteiden osalta. Peltikattopinnan materiaalia ei saa myöskään unohtaa, sillä erilaiset pinnoitemateriaalit kuten Pural, PVC, epoksipolyuretaani sekä Noxyde kustantavat eriävissä määrin.

Paljonko maksaa mineriittikaton pinnoitus?

Mineriittikatteen tai varttikaton pinnoittaminen maksaa keskimäärin noin 2.000 € – 15.000 € kohteesta riippuen tai 25,00 € – 85,00 € per neliömetri valitusta pinnoitteesta riippuen.

Arvioitaessa kustannuksia varttikatteen pinnoittamiselle, voidaankin ensimmäisenä tarkastella varttikatteen kuntoa. Huonokuntoinen pinta, joka koostuu esimerkiksi rikkinäisistä katelevyistä ja sammaloituneiden saumavälien yhdistelmästä, vaatii luonnollisesti enemmän pohjatöitä. Tämän lisäksi itse pinnoitus voidaan tehdä hieman toisistaan eroavilla menetelmillä, kuten maalata 2–3 kertaan tai käyttää juuri mineriittikatoille sopivaa pinnoitetta. Mahdolliset asbestityöt saattavat nostaa hintaa ainakin esivalmistelujen suhteen.

Miksi kattopinnoitus kannattaa uusia?

Erilaisten vesikatetyyppien pinnoitukset ovat monessakin mielessä erittäin kustannustehokkaita sekä järkeviä toteuttaa. Monesti katteen pinnoittamisella katon kuntoa saadaan parannettua huomattavasti ja myös vedenpitävyys kasvaa. Toisinaan sanotaan, että pintakäsittely tekee katosta jopa uudenveroisen.

Milloin vesikaton pintakäsittely kannattaa tehdä?

Yhtä ja tiettyä ajankohtaa ei ole, mutta yleisimmin kattoja huolletaan ja niiden pintoja käsitellään aina keväästä kesän läpi pitkälle syksyyn. Talvi ei ole otollisinta aikaa ensinnäkin katolla mahdollisesti esiintyvän lumen, mutta myös viileiden lämpötilojen takia. Keväällä pinnoituksen voi tehdä esimerkiksi lumien lähdön jälkeen ja syksyllä taas suositus on reilusti ennen seuraavien lumien tuloa.

Mitä katon pinnoituksessa kannattaa ottaa huomioon?

Pinnoituksen tekeminen pelkästään ei ole monesti hyvä idea eikä se johda parhaaseen lopputulokseen. Tietynlaiset esivalmistelut ovat erittäin tärkeässä roolissa ja tästä syystä muun muassa oikeaoppinen pesu tai sammaleen poistaminen katolta lisäävät asennettavan pinnoitteen tehokkuutta.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Katon pinnoitus

Kilpailuta katon pinnoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä